sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Happy HourUudella tikkauksella:) Nyt onnistui paremmin kuin ensi yrittämällä;) Neuloja meni poikki enää kaksi kappaletta.
Monesti ehtii kyllästyä matkan varrella tekeillä olevaan ompelukseen mutta tähän en ehtinyt. Nyt voin sanoa että olen tyytyväinen lopputulokseen ja tykkään mallista:) Työn väritkin ovat suhteellisen kohdallaan ehkä vähäsen kirkkaampia ovat luonnossa. Osa yksivärisistä kankaista on aikoinaan itse värjättyjä. Siis tässäkin voidaan todeta että aina ne kankaat paikkansa löytävät vaikka se joskus saattaa kestääkin.
Torkkupeiton koko on 120 x 150 cm.
Kiitos edelllisen kirjoituksen mukavista kommenteista ja hyvistä vinkeistä.

Ompelukone on huollettu viime syksynä ja putsailen sitä vähän väliä kaikista kohdista joista pystyn ja sitä putsattavaa syntyy aika pienessä ajassa. Kvilttaajan ehdottamaa neulan kokoa itsekin mietin syyksi tikkauksen epäonnistumiseen. Hänen ehdottamansa neula on ostoslistalla mennessäni seuraavan kerran kangaskauppaan ja siihen ei taida kulua pitkää aikaa.
Työn liikuttelu tuotti ongelmia ja kesti tovin ennenkuin pääsin rytmiin kiinni uutta tikkausta tehdessä mutta se onnistui kuitenkin huomattavasti helpommin kuin ensimmäinen yritys. Muistin myös tässä kohdin muuttaa langan kiristystä. Hannelen ehdottamaa poliittista konstia en tällä kertaa malttanut käyttää vaan sitkeästi etenin ompeluhommissa kun kerrankin siihen oli aikaa. Tytär ja vävykokelas tulivat visiitille ja valmistivat lauantaiaterian joten senkin ajan sain käytettyä tehokkaasti omalle harrastukselleni:) Tuota poliittista konstia on tullut joskus kokeiltua ja se on kyllä toimiva.

Ja vielä Tilkkulehdessä ollut Kvilttaajan ratkomisvinkki (jos oikein ymmärsin). Nurjalta puolelta joka kolmas tikki poikki ratkojalla, sen jälkeen on helppo vetää oikealta puolelta lankaa pois pitkät pätkät.

13 kommenttia:

 1. Taas niin hieno työ, että ihan kateeksi käy!! Sinä olet varsin tuottelias!!!! Onnittelut taas uudesta valmiista työstä!

  VastaaPoista
 2. Upea torkkupeitto. Väritys on kaunis, rauhallinen mutta ei nukuttava. Minä olen tosi hyvä retkomaan ja nuo ohjeet ovat pettämättömät.

  VastaaPoista
 3. Hienoa nähdä, että valmiiksi tuli, vaikka vähän tökki. Minulla katkesi neula edellisessä koneessa kerran niin pahsti, että synkronointi kärsi ja lisää neuloja katkeili. Ratkomisvinkki on juuri niin kuin kirjoitit. Kivaa kun käytit vinkkiä.

  VastaaPoista
 4. Hieno siitä tuli tuollakin tikkauksella - ahkeruus kovankin onnen voittaa vai miten se menikään... Jos kaupasta ei satu löytymään top stitch-neuloja, niin farkkuneula ajaa saman asian. Molemmissa on isompi silmä ja terävämpi kärki kuin tavallisessa neulassa.

  VastaaPoista
 5. Tulipa hyvännäköinen graafinen peitto!

  VastaaPoista
 6. Upea moderni peitto! Mukavaa, että sait palkinnoksi hyvän mielen valtavasta uurastuksesta!!

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää peitto tikkausineen ja kuvioineen.

  VastaaPoista
 8. Niin on upea peitto ja tikkauksetkin upeasti tehty!

  VastaaPoista
 9. Todella upeaa kädentyötä olet tehnyt, torkupeitto on vallan upea:)

  VastaaPoista
 10. Kaunis peitto, selkeä kuvio, ihanat värit. Tykkään lopputuloksesta. Hienoa, että voitit kaikki vastukset matkalla. :) Kaarevien reunojen ompeleminen ei ole tosiaankaan kovin helppoa ja pellavalla on omat oikkunsa, katkenneista neuloista puhumattakaan.

  VastaaPoista
 11. Tämähän on upea!! Tykkään väreistä!!!

  VastaaPoista