lauantai 8. kesäkuuta 2013

Fabric Rolls-kaitaleet valmistuvat..........

Vanhoja vuosilomia oli jäänyt kolme päivää käyttämättä -olosuhteiden pakosta-. Päätin pitää ne nyt vielä ennen uuden loman alkamista ja sopivaan kohtaan osuivatkin. Lämmintä on ja aurinkoista. Tosin minulla se tarkoitaa sitä että ulkona ei paljonkaan jaksa olla mutta mikäs sen mieluisampaa, saa ommella. Kodinhoitohuoneesta on ovi auki talon varjoisammalle puolelle ja sieltä tulee silloin tällöin pieni tuulen hengähdys. Tosin kuuma on tullut tässäkin hommassa, lattialämmitys pitää siitä huolen:) Ehkäpä nyt hieman helpottaa kun säätiedoitus on luvannut vähän viileämpää siis normaalia kesäsäätä.

Fabric Rolls-kaitaleiden kanssa lähdin etenemään katsomalla videoita mitä niistä voisi tehdä. Löysin Summer in the park-mallin ja sitä noudattaen alkoi leikkuu ja ompelu.

Ensiksi ommeltiin kahdenlaisia kolmen kaitaleen yhdistelmiä, vaalea-tumma-vaalea ja tumma-vaalea-tumma.


Seuraavaksi kaitaleyhdistelmät päällekkäin ja ompelu pitkiltä sivuilta yhteen. Oikeassa reunassa olevaa ommelta ei näy kuvassa, kangas on niin vaaleaa että ommel katoaa näkyvistä.


Silityksen jälkeen kolmioita leikkaamaan:)
Helppoa ja nopeaa. Suorien saumojen yhteen ompeleminen rupesi jo vähän kyllästyttämäänkin. Vähän pitäisi olla hommassa haastetta;) 

Leikkauksen jälkeen syntyy erilaisia kiinnostavia blokkeja.  Asettelin blokit "suunnitteluseinälle" ja etsin mieluisampaa vaihtoehtoa.


Sik-sak-mallista olisin pitänyt enemmän mutta samanlaisia blokkeja ei ollut niin paljoa että olisin saanut niillä rivit loppuun asti. Päädyin siis alempaan vaihtoehtoon. Jotta työstä tulisi  järkevän kokoinen jouduin tekemään jatkoksi sekalaisia raidoituksia olemassa olevista kankaista koska rullassa olevia kaitaleita oli vain rajallinen määrä. Alempana olevaan vaihtoehtoon sain ne paremmin upotettua.15 kommenttia:

 1. Näyttää hienolle! Tein tuolla samalla blokkimallilla punaisen peiton viime syksynä, helppoa ja nopeaa, mutta paikoitelleen todella tylsää ommella. Lopputulos oli kuitenkin kiva, ja niin näyttää tulevan sinunkin peitostasi. Minulla ei ollut rolleja, vaan leikkasin kaikki kankaat itse.

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää! Helteestä pysyttelen pois minäkin, hyvä alibi ompelulle :)

  VastaaPoista
 3. Kivaa pintaa tulee! Tärkeää on myös, että kangassuikaleet muuttuvat tilkkutöiksi, vaikka ompeleminen olisi paikoitellen vähän tylsää.

  VastaaPoista
 4. Kaunista tilkkupintaa. Minulla on samanlaisia rullia, nyt pitääkin alkaa ommella niistä jotakin.
  Miten iso pinta tuli yhdestä rullasta tuolla tekniikalla?

  VastaaPoista
 5. Tykkään tyosta alemmasta, siinä on enemmän sykettä! Kauniit, hempeän kesäiset värit!

  VastaaPoista
 6. Hauskan näköistä pintaa. Oma rullani odottaa vielä inspiraatiota. Kirsi

  VastaaPoista
 7. Parempi tuo alempi vaihtoehto, mihin olet itsekin päätynyt. Sykettä enemmän ,kuten Paula sanoo :)
  Omani rullat päätyvät ehkä tähän samaan malliin,sillä se näyttää tulevan tosi nopeasti. Rullani ovat vain lilasävyiset.

  VastaaPoista
 8. Voi että tuli kivoja juttuja. Alempi on tosi kaunis ja tykkään siitä. Kiva kun laitoit noi kuvat, en olisi ikinä hoksannut miten tuollainen tehdään.

  VastaaPoista
 9. Pidän enemmän myös tästä vaihtoehdosta kuin sikasak mallista. Kauniita ovat molemmat!

  VastaaPoista
 10. Tosi kivan näköistä tilkkupintaa ja tuo alempi olisi minunkin mieleeni enemmän, mutta molemmat ovat kyllä kauniita.

  VastaaPoista
 11. Kiitos, kiitos ohjeesta! Olipa hienoa tilkkupintaa molemmat. Aivan upea!

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. No menipä sähläykseksi tämä kommentointi! Hienoja blokkeja ja tekeminen vaikutti helpolta. Laitoin sinulle sähköpostia viimeviikolla ja kaipailen osoitettasi sitä pientä palkintoa varten.

  VastaaPoista
 14. Kertakaikkiaan ihailen! Ei olisi minulla kärsivällisyyttä eikä taitoakaan noin tarkan työn tekoon. Vaativa taidelaji tämä sinun tekemisesi! Ihanata kesää sinulle!

  VastaaPoista