tiistai 6. tammikuuta 2009

Järjestelyjä


Tänään olimme anopin rivitaloasunnossa siivoamassa ja järjestelemässä tavaroita. Siis puuhaa vasta aloiteltiin, sitä riittää vielä moneksi päiväksi.
Sain mukaani tuon "jakkaran", vai mikä se on oikealta nimeltään? Kansihan on irtonainen ja sen sisällä on säilytetty käsityötarvikkeita. Taidan olla nykyään suvussa ainoa käsityön harrastaja ja ilmeisesti sen vuoksi myös jakkaran onnellinen omistaja. Mieheni isä on tehnyt sen aikoinaan työväenopistossa ja on ollut kovin mielissään aikaansaannoksestaan. Ensin ajattelin päällystää sen uudelleen, mutta päätinkin että annan sen olla alkuperäisessä asussaan. Yritän ehkä jotekin puhdistaa sitä, kovin likainen se ei ole mutta vuosien varrella pölyttynyt. Jakkaran sisältä löytyi vanhoja tilkkutöihin sopivia pitsejä ja muutama kangaspala.
Samalla reissulla ostin uuden tilkkutyölehden. Vaikka olenkin päättänyt että saksalaisia lehtiä en enää osta koska en ymmärrä kieltä, niin kuinkas taas kävikään, päälikannessa oleva hieno tilkkutyön kuva voitti ja sai ajatukset muuttumaan.........taas kerran:)

4 kommenttia:

 1. Päällystin viime keväänä samantyyppisen jakkaran uudelleen. Se on nykyään videokameran säilytyspaikkana.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tuommoinen jakkara Mummuni perintönä, mutta se pitäisi päällystää uudelleen...

  VastaaPoista
 3. Itselläni ei tuollaista jakkaraa ole, mutta muistan kyllä tuollaisen jakkaran :) Hieno!

  VastaaPoista
 4. Tuollainen oli anopillanikin mutta jollain muulla kankaalla se oli päällystetty. Malli kuitenkin sama. Se tuo muistoja mieleen :)

  VastaaPoista