sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Muutoksia

Viime aikoina olemme olleet tekemässä muuttokuormia. Juuri ennen joulua anoppi muutettiin rivitaloasunnostaan hoitokotiin. Yksin asumien tuotti jo hankaluuksia, nyt on mukavampi kun on seuraa ympärillä.
Eilen olimme poikamme apuna muuttamassa häntä Tampereelta Muroleeseen tyttöystävänsä luokse. Lenkillä ollessani mietinkin että nyt tilanne on vähän toinen kun menemme tapaamaan näitä nuoria. Tähän asti olen voinut pojan luona touhuta kaikenlaisia keittiö-ym. puuhia omatoimisesti, mutta nyt kun onkin mukana toinen ihminen, pitää oma käytös miettiä uudelleen:) Heidän nykyinen asuinpaikkansa on todella viehättävä maalaismaisema. Siellä on varmasti mukava rauhoittua työpäivän jälkeen kaupungin kohinasta ja nauttia luonnon rauhasta.


Joulukuusi ja muutkin joulukoristeet siivottiin tänään pois. Vain ulkovalot vielä jätettiin. Tykkään kovasti joulun tunnelmasta ja koristeista, mutta en tykkää että ne ovat pitkään joulun jälkeen esillä. Nyt oli sopivasti aikaa tuohon puuhaan, viikolla on sitten taas uudet kujeet.
Ompelukonenkin on aina jossain välissä pikkuisen surissut. Kova hinku on ommella ja pienikin väliaika tulee istutuksi koneen ääreen.
Iltalukemisenani olen lukenut Hilkka Olkinuoran kirjaa: Elä ihmeessä! kirja naiselle. Kirjassa on paljon ajatuksia herättäviä asioita, ehkä liiankin paljon. Kun vastaani tuli kysymys - Olisitko oma ystäväsi, jos voisit valita? Jäin miettimään kysymystä, ja se oli aika vaikea, kun pohdittavaa tulee niin monelta kantilta. Päätin lopettaa kirjan lukemisen ja totesin että ihan hyvä ihminen taidan olla niinkuin monet muutkin.

2 kommenttia:

  1. Aika aikaansa kutakin, sanotaan. Vanhuus tuo muutoksia kuten nuorillaki, yhteen muutto. Kyllä se erilaiselta tuntuu, kun on pojan kumppani nyt, joka keittiötä ehkä hallitsee. Samoja tuntemuksia oli minullaki silloin aluksi. Ja en nytkään väkisellä työnny huushollaamaan heidän yhteiseen kotiin, vaikka joskus kovasti tekisimieli tehdä jokin asia erilailla, mitä nuoret. Varmaan kannattaa ainakin aluksi seurata tilannetta :)

    VastaaPoista
  2. heips, miniänä ja entisenä tyttöystävänä sanoisin että anna nuorten hoitaa oma kotinsa itse. Riennä apuun vain jos pyydetään. Paljon riippuu tietty nuorten luonteista, mutta muistelen että itse halusin olla itsellinen.

    VastaaPoista