keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Laundry Basket syntymäpäivämysteeri 2024

 Tätä mysteeriä tehdään yksi blokki viikossa. Hyvä tahti, pysyy mukavasti mukana:)



22.5.24 oli 21 blokkia valmiina. 

Ohjeessa työ valmistuu sinisen, vaalean ja ruskehtavan sävyisistä kankaista. Vaihdoin sinisen punaiseen koska niitä kankaita on jo varastossa jonkin verran. Sininenkin kyllä kiinnosti kovasti mutta niitäpä olisi pitänyt hankkia kun sinisen laatikkoni valikoima on aika pieni. Koska yritän käyttää jo kotoa löytyviä kankaita mahdollisimman paljon niin valinta oli tämä. Ihan mieleisiä ruskean sävyjäkään ei tahdo löytyä mutta mennään näillä.


 
10.9.24  15 blokkia lisää. Yhteensä nyt 36 kpl.

Kaikenkaikkiaan näitä tehdään 55 kpl.

Oikeassa alakulmassa vinossa oleva blokki on liian iso. Tämä blokki ommeltiin käsin paperitekniikalla. Olin mielestäni oikein tarkka ja kuitenkin siitä tuli tuuman liian suuri. Ihmettelin ja pyörittelin blokkia ja ohjetta miettien missä meni vikaan. En ymmärtänyt. Käväisin vielä tarkistamassa ohjeen kirjoittajan mallia ja siellä olikin syy. Moka olikin sattunut siellä, oli annettukin vahingossa virheellisen mitat mallineisiin. Sittenpä vaan uuden ompeluun ja johan tuli oikean kokoinen:)

tiistai 3. syyskuuta 2024

Värin vuoksi - torkkupeitto



 Syksyllä - 23 aloitin Heljän kurssilla tämän peiton ompelun. Valmistuminen kesti ja kesti ja vasta kesällä tuli valmista:) Pääsin melkein puoleen väliin kun tuli muita ompeluhommia ja työ keskeytyi. Kun viimein pääsin jatkamaan olikin taas kova miettiminen miten blokkia tehtiinkään:) 


Onneksi olin ottanut muutamia kuvia työn eri vaiheista ja se helpotti jonkun verran pääsemistä taas vauhtiin;) 



Luulenpa että tätä mallia voi tehdä useammallakin tavalla mutta tein siten kun kurssilla opetettiin. Vähän tuli haastetta kun yritin käyttää mahdollisimman paljon eri värisiä kangaspaloja pienten palojen laatikosta.



Peiton taakse löysin kaapista värikkään kankaan ja se sopi mielestäni tähän aika hyvin, onhan etupuolikin aika värikäs. 
Kuvassa taustalla näkyy Norjan kuuluisa Hornoyan lintusaari. Jäi kyllä selvittämättä onko saarella samoja lintuja kun tässä kankaassa.


Vuoreijassa käydessämme oli aivan mahdoton tuuli. Tai siis ainakin meidän mielestämme, 10-15m/s. Ihan niin koviin tuuliin ei olla totuttu mutta silläkin uhalla halusin ottaa kuvan muistoksi peitosta ja tuulesta. Moneen kertaan peitto lähti lentoon vaikka laitoin kivet kulmiin mutta viimeinkin onnistui;)



Nimikin löytyy takakulmasta.




Peiton toinen puoli kokonaisuudessaan kotipihassa kesällä kun se viimein valmistui. Onniakaan ei enää kuvaukset kiinnosta vaan katselee eri suuntaan.