perjantai 28. kesäkuuta 2024

Tyyny, tuftaus

 Kivinen tie-kaitaliina sai kaverikseen samoista kankaista ommellun Kanan askeleet-tyynyn. Kankaita ei jäänyt oikeastaan juuri mitään ja hyvä niin. Aina tulee niin hyvä mieli kun ompelusten jälkeen ei jää pieniä paloja seikkailemaan laatikoihin;)
Tätäkin mallia on tehty Katrin tilkkutyökurssilla ja silloin valmistui pussukka.
Tuftaus oli kiinnostanut minua jo pitkään. Sykskyllä sitten tilasin Lankavalta mallit ja ohjeet näihin pikkutauluihin. Monta kuukautta sitten menikin ennenkuin valmistuivat vaikka melko nopeaa hommaa onkin. 

Kivaa hommaa oli tämäkin mutta aika vaikeaa oli saada aikaiseksi tasaista jälkeä. Tässäkin on varmasti omat niksinsä ja olisi pitänyt käydä varmaankin jollakin kurssilla saamassa neuvoja. Nyt katselin YouTubesta ohjeita ja en ehkä ymmärtänyt kaikkia konsteja;) No, tehty mikä tehty ja testattu on ja todettu että ei tarvitse enää kokeilla;)

Laitoin kuitenkin taulut seinälle kun niille löytyi aika sopiva paikka tilkkutyöseinävaatteen vierestä. Aina ei viitsi säilöä kaikkea kaappiinkaan:)Palava rakkaus on kaunis kukka ja kukkii pitkään. Yksi lempikukistani:) 

10 kommenttia:

 1. Kauniit tuftaukset. Kurssi, jonka olen suunnitellut käyväni.
  Tilkkutöissä on kivat kuviot. Kangaspinoihin saa vaihtelevuutta, kun jämätkin loppuu. Tai oi itselleen selittää, että nyt on tilaa uusille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurssi olisi pitänyt munkin käydä;)
   ostaessani kankaiata seuraavan kerran yritän selittää tätä syytä itselleni:) Nyt olen yrittänyt vähentää kangasvarastoja mutta huomaan että siellä ei ole enää niitä kauniita kankaita joita aikoinaan hankin, ovat jotenkin muuttuneet varastoituneena. Nykyään kankaat ovat taas paljon kauniinpia;)

   Poista
 2. Upeita ovat tyynyt ja taulut. Tuota tuftausta tekisi mieli kokeilla. Pitäsisi vain salaa tuoda tarvikkeet tuonne täpötäyteen "ateljeehen" ettei ukko motkottaisi tavaroiden paljoudesta (hihhii)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan:) Eikä kaikkia hankintoja kannata/tarvitse miehille selitellä, ainakaan en itse aina kaikkia esittele;)

   Poista
 3. Tuftaus on minulta kokeilematta. Kivat taulut olet tuftannut. Kanan askeleet on hyvä malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan, oli kyllä kivaa vaikka en ihan mallikelpoisesti siitä selvinnyt:)

   Poista
 4. Hyvin sait kankaat käyttöön! Se on todellakin aina mukavaa. Kivat pienet tuftauskokeilut, nekin löysivät hyvin paikkansa. Kaappi ei olis ollutkaan niille sopiva paikka. Palava rakkaus sopis meidänkin pihalle. Olen naapurista kadehtinut sen hohtavaa väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä aina hienolta kun kangasvarastosta häviää edes vähäsen kangasta:) Kun vaan malttaa olla heti ostamassa uusia;)
   Muistelen että sun naapurissa on myös upea kultasade. Blogissani taisi joku aika sitten olla kuva meidän kultasateesta. No, kesäkuun alussa ihmettelin kun siinä oli vaan muutama lehti ja rungon alaosassa kääpää tjs. Kaadettiin se sitten pois. Vähän harmitti mutta hankittiin tilalle syreeni. En muista nimeä mutta rungon yläpää on pallon muotoinen. Toivottavasti kestää pidempään:)

   Poista
 5. Tuftaus on tosi kivaa. Minäkin innostuin muutama vuosi sitten, kun kävin siellä teidän kaupungin Taitopajassa kurssin. Ostin tekovälineet Toikalta ja tein muutamia tyynyjä ja seinäryijyjä. Hirmusesti kului lankaa ja kyllästyin, myin välineetkin pois. Nuo pikkutaulusi on ihan nätit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla blogissa kuvia tuftaustöistäsi, kävisin kurkkaamassa:)
   Luulen että mullakin jäi noihin tauluihin tuo homma. Kivaa se on mutta kun ei vaan onnistu niin ei onnistu;)

   Poista