tiistai 26. syyskuuta 2023

Polkuja, kanan askeleet ja kätketty tähti

 Kun kurssit keväällä loppuivat niin tulikin tenkkapoo, minkälaista ompelutyötä aloittaisi väsäämään. Selailin lehtiä ja kirjojani ja niistä löytyi monenlaista mielenkiintoista mutta oli valittava vaan yksi. Toki laitoin pienen muistilapun joihinkin kohtiin jos sattuu tulemaan vastaavanlainen tilanne niin ei tarvitse selailla ja etsiä vaan voi niistä napata heti jonkun:)

Valitsin Kaffe Fassetin kirjasta tämän


Kaunis väritys on tässäkin mutta vaihdoin kuitenkin kankaat vielä enemmän oman maun mukaisiksi:) enkä tehnyt reunakaitaletta ympärille vaan kuviot ulottuvat reunasta reunaan.Onnikin tupsahti kuvaan ihmettelemään mitä täällä touhutaan;)Pikkuneliöihin sain upotettua muutamia jämätilkkuja mutta muuten työ on koottu kokonaan uusista kankaista. Tikkaus on suoraa ommelta pitkällä tikillä värisuoria pitkin.


Peiton taakse ei meinannut löytyä sopivaa kangasta kaapista. Näistä sain kuitenkin koottua parhaan mahdollisen version. Vihreä ei ole luonnossa noin kirkas miltä kuvassa näyttää.Nimilapusta tuli vähän hassu mutta onpa kuitenkin nimi merkitty muistiin:)
Katrin syyskurssi aloitettiin suikaletekniikalla. Sillä tehtiin kanan askeleet- tilkkupintaa. Monia muitakin vaihtoehtoja annettiin mutta valitsin tämän. Seuraavalla kerralla saatiin ohjeet tehdä vetoketjutasku jota voi käyttää monipuolisesti. Siis pinta ja vetoketjutasku, mitä muuta niillä voisin tehdä kuin pussukan;)

Opistolla Heljän kurssilla ensimmäisenä ohjeena oli kätketty tähti-blokki. Tällä mallilla on kuulemma monia eri nimiä mutta nyt käytettiin tätä.


Tyynyn koko on 65 x 65cm.


Vaaleat kohdat tikkasin tyynynpäälliseen muurahaisenpoluilla. Muut osat jäivät mukavasti vähän koholle.Taakse löytyi blokkikokeilulaatikosta kaksi sopivan väristä blokkia. Kun käytin ne niin sain vaalean kankaan riittämään juuri ja juuri. Takaosa on tikattu viinoruudutuksella.Perus olkalaukkua kehyksillä pyydettiin ja se tehtiin;)


Vielä on ollut kauniita päiviä tehdä pieniä retkireissuja naapurikaupunkiin:) 


12 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis peitto! Ja tyynyt.

  VastaaPoista
 2. Hurjan upea peitto. Siinähän kulkee polkuja! En tiennyt, että tuo malli on nimeltään Kanan askeleet, mutta nimi on oikein osuva. Kaunis toteutus. Tyyny on hillitty ja sopii monenlaiseen ympäristöön. Kehyslaukku on aina tarpeellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä onko kanan askeleet oikea nimi mallille vai onko opettaja sen keksinyt:) Peiton väreistä tykkään, livenä nähtynä värit ovat paljon kauniimmat kuin kuvassa. Naapurin rouvan mielestä peitto oikein kutsuu alleen;)

   Poista
 3. Voi miten kaunis on tämäkin työ . Harmillista kun emme ole saaneet sovitettua tapaamista mikä kävisi molemmille .. Minä olen edelleen peittoa vailla . Tuo isoäidin neliö peittokin on todella kaunis .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Isoäidin neliö-peitto on omastakin mielestäni onnistunut työ:)

   Poista
 4. Tulipas kaunis luonnonvärinen peitto! Kyllä Fassett-kirjoista löytyy kun ideaa tarvitaan. Pitäisköhän tehdä oikein Tukholman reissu... Harmi että siellä on niin levotonta. Selvät pussukan aihiot, hieno tuli! Erikoinen ja kaunis tähtimalli. Syksy on alkanut sinulla hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla Kaffe Fassetin kirjoja useampia ja niissä on kyllä kivoja malleja. Joitain olen tehnyt aiemminkin. Värikkäät kankaat malleissa ovat kauniita mutta tällä kertaa mielessäni oli harmoonisempi versio ja malli toimi kyllä näinkin;)
   Syksyn ompelut on nyt alkaneet täydellä touhulla;) Olen tässä miettinyt että ehkä olisi viisainta jättää joku kurssityö tekemättä. Miten se onnistuu jää nähtäväksi kun kaikki ohjeet ja mallit ovat yleensä aika kiinnostavia;)

   Poista
 5. Ihailen aina Kaffe Fassetin värikylläisiä ja -täyteläisiä ohjeita.
  Sinun tekemäsi peitto on upea! Mielettömän kauniit värit, lempivärini.
  Pikkupussukoissa ja tyynyssä on ajattouutta ja taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä värikkäistäkin töistä mutta tähän olin päättänyt käyttää näitä luonnonvärisiä kankaita. Kaffe Fassetin mallit ovat useimmiten houkuttelevia ja kauniita!

   Poista
 6. Kaunis peitto! Hyvä idea oli jättää reunakaitaleet pois. Mielestäni näyttää modernimmalta näin. Tyyny on myös kaunis kuten muutkin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Saija:)
  Viime aikoina olen ommellut torkkupeittoja ilman reunakaitaleita. Jotenkin vaan näyttävät mukavammilta tai sitten en osaa tehdä mielestäni sopivia reunoja;)

  VastaaPoista