lauantai 21. toukokuuta 2022

Siiri-kukkarolaukku ja ruskea scrappypussukka

 Kevään viimeisellä Katrin tilkkutyökurssilla tehtiin Siiri-kukkarolaukku. Siitä tulikin sopivan kokoinen kuljettaa tarpeellisimmat pikkutavarat mukana ostosreissuilla:)Pintakuviointimallin Katri opetti edellisellä kurssikerralla. Kuvio on mielestäni kivan näköinen mutta aikaa tarkkana sai olla että ompeleet osuivat kohdalleen, eikä ne ihan aina osuneetkaan;)


Ruskea pikkupussukka kuuluu sarjaan Tilkkuyhdistyksen kuukauden väriteema. Toukokuussa se on ruskea. Olen ommellut joka kuukausi väriteeman mukaisen pussukan. Punaiselle ja tälle ruskealle on olemassa käyttökohde, muut sitten odottelevatkin paikkaansa:) Kuvassa olevilla mallineilla syntyy kuvio joka on pussukan toisella puolella. Kirjoin siihen kukkasen piristämään tylsää pintaa:) Pussissa on tarkoitus säilyttää näitä mallineita:)Toisen puolen ompelin puolikkailla heksagoneilla jämäpaloista. Vetoketjun vetimen päässä on opiston kurssilla opetettu kukka. Joku keksikin sille mukavan ja osuvan nimen lillukanvarsi:)


Onni viihtyy päivät pitkät ulkona nyt kun on sopivat ilmat. Vähän omituiset on vaan sen oleskelupaikat.

 Kasvulaatikon harsotushomma jäi minulta kesken kun herra olikin valinnut sen sopivaksi paikakseen sillä aikaa kun kävin sisällä. Ehkäpä porkkanat lähtevät paremmin kasvamaan kun siemeniä lämmittää ensin:)

 Pieni perunamaa poistettiin käytöstä ja tilalle laitettiin pari marjapensasta. Tämän paikan valinnan syy jäi mulle epäselväksi:)

 

9 kommenttia:

 1. Kukkarolaukku on kätevä, koska siihen mahtuu paljon pientä tarpeellista ( ja joskus tarpeetontakin). Kaunis kuviointi. Minä olen ihan unohtanut nuo väriteemaiset pussukat. Onni on valinnut lämpimän paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkarolaukusta tykkään ja eräs kaverinikin tykkäsi koska halusi sen itselleen:) Nyt on hyvä syy tehdä vielä toinen -itselleni:)

   Poista
 2. Kukkarolaukku näyttää hienolta! Kuvio muistuttaa japanilaista sashikoa. Samanlainen mallinnesetti löytyy minultakin - vaan eipä ole noin kivaa pussia sille! Onni merkkaa paikat omikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiston kurssilla opetettiin yhdellä tunnilla sashikoa. Innostuin siitä kovin ja oli kiva kuulla tarkemmin miten pistoja ym..tehdään oikein. Omat pistoni harjoitustyössä on vähän sinne päin mutta ne kelpaavat minulle;)

   Poista
 3. Kaunis kukkaro. Tarkkuutta on tosiaan tarvittu noissa tikkauksissa. Hienot on muutkin pussukkasi. Olisipa hauska tietää mitä koirien päässä liikkuu kun valitsevat loikoilupaikkoja :). T. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin onnistuin tikkaukksessa mutta kun oikein tarkasti katsoo niin kyllä siellä korjattavaakin löytyy:)

   Poista
 4. Todella taitavasti tikattu! Tuolla taidolla saat kaikista yksivärisistä kankaista vaikka mitä! Onnilla on hyvä tähystyspaikka, mutta miten käy, kun kasvuharso poistetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, näin tikkaamalla saisi varmasti kivoja kankaita yksivärisistä:) Jos vaikka joskus innostuisi mutta nyt on muuta mielessä:) Viime vuonna kun kasvuharso poistettiin niin laatikot ei enää sitä kiinnostaneet:) Toivottavasti ei tänä vuonnakaan;:)

   Poista
 5. Kaunis ja tyylikäs kukkarolaukku. Ruskea pussukka on myös kivan näköinen ja hyvä säilytyspaikka mallineille. Onnilla on hyvä tähystyspaikka:)

  VastaaPoista