torstai 11. maaliskuuta 2021

Sininen pupu...........

 ..........on pienen poikavauvan peiton etupuolella........

...........ja takana muutama pupu enemmän. 


Lähiaikoina onkin ollut kysyntää pikkuvauvojen peitoille:) Kiva niin, niitä on mukava tehdä kun valmistuvat melko nopeasti ja kokonsa puolesta on helppo pyöritellä koneessa. Mielekkyyttä lisää se että tietää työlle olevan tarvetta. Useimmiten kun tulee ommeltua vaan ompelemisen ja onnistumisen ilosta. Toki niitä epäonnistumisiakin tulee ja silloin ei paljon naurata;)

Lapsiin liittyvää sain ommella lisääkin kun kaksi pikkuneitiä tarvitsi uuden kassit.

Kuvaa katsoessa näyttää että oikenpuoleisen kassin tasku on vinossa. Piti käydä oikein mittaamassa pitääkö näkymä paikkansa. Ihan suorassa se kuitenkin on:) ja luonnossa katsoen ei tätä harhaa ole;)


Kassit tein Katrin pieni kesälaukku-ohjeella. Pienensin osien kokoa jotta laukuista tulisi tosi pienet. Sivun koko on 20x20 cm. Olisi ehkä voinut olla vähän pienempikin mutta kasvavathan ne lapset:) Näitä ommellessa töppäilin vähän ompelujärjestyksessä ja sen vuoksi jouduin laittamaan yläreunoihin kanttinauhat:) Lukien ohjetta tarkemmin olisin välttynyt tältä työvaiheelta mutta luulin muistavani miten tämä kassimalli tehdään niin lukaisin ohjetta vaan toisella silmällä ja näin siinä sitten kävi. Onneksi lopputulos on kuitenkin ihan hyvä.Marle-blogin Marja oli leiponut erilaisilla täytteillä olevia pullia. Siitä innostuneena kokeilin myös nutellapullia. Hyviä olivat ja makeita! Taisin laittaa täytettä vähän liikaa omaan makuuni:)


Onnin kanssa on nautittu tästä talvesta molemmat täysin innoin!

12 kommenttia:

 1. On niin söpö pupupeitto. Niitä on niin kiva tehdä, totta. Voi Onnia kun lumi tarttuu kuonoon ja joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapista löytyi sopivat kankaat pupupeittoon, kiva tuli omastakin mielestäni:)
   Lumi tarttuu mutta ei haittaa:) Kuivatellaan sitten hiustenkuivaajalla pois;) Ei vaan voi kieltää Onnilta tätä riemua kun tykkää niin kovasti:)

   Poista
 2. Tosi mukavia ompeluksia sinulla on ollut! Pupu on oikein söpö ja varmasti mieluinen, kuten myös kassit. Saman olen todennut että tuttujakin ohjeita sietää joskus tarkistaa :) Mukavasti teillä on vielä puhdasta lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei paranisi aina luottaa muistiinsa varsinkin töissä jota harvemmin tekee;) Eipä tuossa onneksi mitään vahinkoa kuitenkaan tullut:) Tuli vaan vähän erilainen kuin piti;)
   Lunta on nyt mukavasti ja luonto näyttää kauniilta:)

   Poista
 3. Lasten peittojen ompelu on antoisaa, koska lopputulos on yleensä mieelyttävä ja pienet työt valmistuvat nopeasti. Myös pikkuneitien kassit ovat nättejä. Voi, tuota Onnia! Onko koirallekin onni kieriä lumessa!!

  VastaaPoista
 4. Onni niin nauttii lumesta sekä omassa pihassa ja lenkillä.

  VastaaPoista
 5. Ihana ja suloinen pupupeitto! Lasten peitot ovat kivoja ja niin nopeita tehdä. Pikkuneitien laukut ovat niin söpöjä, kyllä noilla nyt kelpaa kevättä ottaa vastaan. Onni tykkään ihan selvästi lumesta:)

  VastaaPoista
 6. Pupupeitto on suloinen! Nuo Elizabeth Hartmanin eläinkuviot ovat niin monikäyttöisiä.

  VastaaPoista
 7. Ihan komppaan yläpuolen kommenttia, pupu peitto on niin suloinen! Pikkuneitojen kassit iloisia, kuten varmasti saajatkin. Nutella on melko makeaa, sen kanssa kannattaa olla varovainen. Paitsi minun ;) Onnilla on aikamoiset lumipaakut parrassa!

  VastaaPoista
 8. Oon aina ihastellut tuon pupun poskia. Mumskis! Upea peitto ja keväisen pirteät kassit tytöille.

  VastaaPoista
 9. Tuo pupumalli on aina yhtä ihana. Taustakangas sopii täydellisesti.
  Hauskaa on koirien kirmailla puhtaassa lumessa.

  VastaaPoista
 10. Oi miten ihana peitto, kerrassaan ihana samoin nuo pienet kassit. Minun lapsenlapsi kohta kaksivuotias tyttönen on ihan mahdoton kassien perään. Me sanomme häntä leikkisästi "Kassi Almaksi"
  Onni on kertakaikkisen ihanan näköinen.

  VastaaPoista