sunnuntai 9. elokuuta 2020

Nappaako vaanija vai onko hännät solmussa

Hannelen tilkkutyökurssilla Päivölässä ompelin peittopinnan jossa on kissat ja etanat sulassa sovussa. Sitten alkoikin taustapuolen miettiminen. Muutamaa ajatusta pyörittelin hetken ja päädyin tekemään peitosta kaksipuoleisen. Tämä pinta eteni ilman mitään varsinaista suunnitelmaa. Kissa-aplikaation olin suunnitellut siihen laittavani mutta sen ympärille kaikki muodostui sitä mukaa kun työ eteni.

Rouvalla jolle aion antaa peiton lahjaksi pyöreitä täyttäessään on kaksi kissaa ja hän kertoilee niistä aina jutellessamme kaikenlaisia tarinoita. Yksi on se miten vanhempi kissoista kantaa aina hiiret heidän talonsa rappusille. Siitä sain ajatuksen laittaa nuo hiiret työn alareunaan. Kissa tuossa keskellä vielä odottelee iloissaan millon saa napattua yläreunassa olevan hiiren toisten joukkoon:)

Tämän puolen nimenä voisi olla vaanija nappaa ja etupuolen hännät solmussa. Pitää vielä miettiä mihin päädyn:)Varsinaisesta päällipuolesta tuli kyllä aika kiva. Saajan lempiväri on tuo turkoosi, siihen yritin etsiä muitakin sopivia värejä huomioiden hänen makunsa ja sisustuksensa.

 Peiton koko on 135 x 180 cm.
Tikkasin kaikki kissat ja mustat kohdat jätin tyhjiksi koska ovat niin pieniä alueita. Kissoissa on käytetty erilaisia tikkauksia. Enemmän ja vähemmän vaativia, pääsääntöisesti jälkimmäisiä;) Paljon kuitenkin erilaisia, osa vapaasti tikattuja ja osassa käytetty koneen ommelmalleja hyväksi. 

16 kommenttia:

 1. Tuo etanan ja kissan risteytys näyttää tosi hyvältä. Toisen puolen kissa-hiiri-tarina on mainio. Kelpaa antaa lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, hyvä siitä tuli. En olisi koskaan arvannut että tuon mallin vielä joskus tekisin:)

   Poista
 2. Mainio lahja, kiva nähdä se nyt valmiina 😊

  VastaaPoista
 3. Kun tekee oikein paljon tilkkupeittoja niin osaa tehdä ihan ex tempre-mallisenkin. Hauska kissapeitto.

  VastaaPoista
 4. Ex tempore-puoleen ei kyllä paljon taitoa vaadittu. Kehystää vaan vinoilla suikaleilla keskineliön:)

  VastaaPoista
 5. Mainio lahja ja molemmilta puolin! Musta sopii hyvin taustaksi niin kissat erottuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tykkään kyllä peitosta itsekin vaikka ei ihan omaan sisustukseen sopiva olekaan mutta saajalle uskon olevan mieleinen:)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, aika vahvoja värejä tässä on mutta värikäs ja vahva ihminen on saajakin:)

   Poista
 7. Niin hauska juttu! Ihana antaa lahjaksi - saaja varmasti ymmärtää jujun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että saaja ymmärtää, olemme pitkään tunteneet toisemme:)

   Poista
 8. Tosi hauska kissa&etana+hiiripeitto, tuollainen on kiva saada lahjaksi! Kivasti keksitty taustapuoli:)

  VastaaPoista
 9. Tämä on hieno, molemmin puolin! Syön tässä samalla vaniljajäätelöä ja luinkin ensin otsikon, että Nappaako vanilja... ja odotin tekstiä lukiessani, koska se vanilja avautuu. Kiva tarina kissoista hiirineen, saaja on varmasti aivan ihastuksissaan. Hienoja tikkauksia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, vanilijajäätelö on hyvää varsinkin tuoreiden marjojen kanssa:) ostin muuten kerran kuusijäätelöä vinkistäsi ja hyvää oli sekin!!:)

  VastaaPoista