perjantai 10. heinäkuuta 2020

Kesäkukkaro

Siivoilin laatikoitani samalla kun valitsin kankaita ensi viikolle Päivölään Hannele Wakkarin tilkkutyökurssille. Vastaan tuli keltainen kukkakangas ja heti näin silmissäni siitä valmistuvan pienen kukkaron. 




Aina silloin tällöin on kiva tehdä pieniä ompelutöitä:)



Siinähän ne kurkut nyt kasvavat kovaa vauhtia tyttären ja vävyn valmistamassa kasvatuslaatikossa. Sain laatikon äitienpäivälahjaksi:) Sisällä kannen alla on kasvatussäkki altakastelevassa ruukussa. Reikien ympärillä josta taimet kasvavat on piparkakkukuviot. Kivan näköiset mutta ei taida näkyä kuvassa.



Valion ohjeen mukaan leivottu tiramisukääretorttu. Mukavan mieto maku, hyvää.




17 kommenttia:

  1. On totta, että peittojen ompelun välissä syntyvät pienet työt palkitsevat tekijänsä nopeasti. Hieno taimien kasvatuslaatikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvatuslaatikko on tosi hyvä. Aina onkin ollut ongelma miten sen muovisäkin peittäisi:)

      Poista
  2. Ai hitsiläinen, en ole huomannut tsekata Päivölän kurssitarjontaa aikapäiviin! No, en kyllä ehtisikään (lomat pidetty), ja taitaa olla ompelukonekin ruostunut käytön puutteessa...
    Hmmmm, jos lounastauolla poikkeaisi, mahtaisikohan sieltä saada sapuskaa? Joskus aiemmin ainakin onnistui...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikkea vaan, kyllä sieltä luulisi ruokaa saavan:) Ainakin aiemmin joskus huomasin että ulkopuolisiakin siellä ruokaili. Taidat kulkea muutenkin sillä suunnalla jos lounastauko sinne sopisi;)

      Poista
    2. Paula, elokuussa on Päivölässä vielä toinen kesäkurssini, 10-14.8. Tule ihmeessä mukaan, jos pystyt, tilaa on vielä :)

      Poista
  3. Onpa kesäinen kukkaro! Taimien kasvatuslaatikko on kyllä hieno.
    Mukavaa kurssiviikkoa😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla odotan kurssiviikkoa! Nyt onkin ollut pitkä tauko kun ei ole päässyt kursseille.

      Poista
  4. Hieno kukkaro ja hieno idea! Kerran kokeilin kasvatuspussäkkiä. Laitoin avolaatikkoon, mutta oli siinäkin kamalan näköinen, Kiitos hienosta ideasta!

    VastaaPoista
  5. Nätti kesäinen kukkaro! En ole tiennytkään, että tuollaisia kasvatuslaatikkoja on. Kivasti säkki ym piilossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär ja vävy olivat ostaneet altakastelulaatikon ja kasvatussäkin ja sen mukaan tekivät laatikon. Pitäisiköhän toivoa ensi vuodeksi vielä toinen kun näyttävät kurkut noin hyvin kasvan (paremmin kuin kasvihuoneessa).

      Poista
  6. Kaunis pikkuinen kukkaro! Tuo kasvatuslaatikko on mitä mainioin! Voisivat rakentaa ihan myyntiin, heti ostaisin, vaikka mikään ei minun hoivissa kasvakaan. Mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka sitten alkaisi kasvamaan.

    VastaaPoista
  7. Mukavaa ompeluviikkoa sinulle. Pienet ja nopeasti valmistuvat työt piristävät, ainakin näin kauniista kankaasta tehtynä.
    Kurkkusatoa näyttää tulevan hyvin.

    VastaaPoista
  8. Onpa sievä kukkaro! Ja tuo laatikko on oiva keksintö, tarvitseekö kastellakaan niin usein, kun kosteus ei haihdu niin helposti kuin avonaisesta astiasta.

    VastaaPoista
  9. Ihania, ihan kaikki! Aivan supersiisti kasvatuslaatikko.

    VastaaPoista
  10. Oi, tiramisukääretorttua olen minäkin leiponut pari kertaa: suussa sulavaa, eikä äklömakeaa :)

    VastaaPoista
  11. Nätti kesäkukkaro. Ja kurkut on niin hyvässä kasvussa. Eipä tässä kesän vilistäessä ohi ole edes kommentoimaan ehtinyt. Aloitin peikon naaman opettelun ja siitä se lähtee.

    VastaaPoista