sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Terassin sohvatyynyt

Ompelin terassisohvalle kaksi uutta tyynyä. Toinen valmistui Sugaridoo - mysteerin ompelubonuksena saadusta Happy Bee - blokeista. Toiseen tein perhosen. Katri antoi meille tilkkutyökurssilaisille livelähetyksenä opastuksen sen valmistukseen.
Onnistuin mielestäni melko hyvin tikkaamaan perhoseen pyörylöitä ja vaaleaan taustakankaaseen muurahaisen polkua. Siitä innostuneena tikkasin vihreään taustakankaaseen lehtiä ja kiemuroita. Olin kyllä mielessäni hahmottanut näkymän jossa nuo olisivat siellä täällä harvakseltaan eikä noin tiheästi toisiinsa tikattuna. Mutta kuinkas kävikään?;) Vähän turhan lähekkäin kuviot ovat! Epäröin tulosta kun olin saanut perhostyynyn päällisen tikattua mutta siitä huolimatta tikkasin ampparipäälisen samanlaiseksi? Miksi, voi sitä ihmetellä:) Hetken jo mietin purkamistakin. Onnin kanssa lenkillä ollessamme mietimme asiaa ja päätimme jättää tyynyt tuollaisiksi Tehdään seuraavat paremmiksi.


Hyönteishotellikin on jo valmiina odottamassa asukkaita.


 Onni kävi ihmettelemässä onko tyyny tulossa hänen terassilleen?


Claudia Mysteryyn saadaan ohje joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Nyt tehtiin kaksi karhuntassua.


Tätä mysteeriä tehdään kyllä aika hitaasti. Ihmettelen minkälainen siitä tulee kun vaan pari blokkia tehdään kerran kuussa. Jännitys säilyy:)


Hanhia on ommeltu sitten enemmänkin. Ilmastopeiton huhtikuulle saatiin jo vähän väriä.

Huhtikuu on oikealla.

Käänsin hanhien suunnan maaliskuun 17 päivä kulkemaan alaspäin kuvaamaan poikkeusolojen alkamista. Mielenkiinnolla odotan milloin hanhien suunta kääntyy ylöspäin. Tänään radiouutisia kuunnellessa olen ymmärtänyt että se saattaa tapahtua piankin.
Bonnie Hunterin Unity-mysteeriinkin ommeltiin rivit hanhia sekä ylös että alas. Tähän on tulossa vielä pari osaa ja sitten se on tikkausta vaille valmis:):)


14 kommenttia:

 1. Kauniita kevään merkkejä nuo perhoset ja mehiläiset. Onneksi valo alkaa voittaa ja kukkapenkeistä työtyy tomeroita kukkien alkuja. Sinun ilmastopeitossakin näkyvät kevään värit. Karhuntassu on mukava malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompeleminen on kyllä kivaa! Karhuntassuja olisin tehnyt enemmänkin mutta ohjetta on nyt noudatettava.

   Poista
 2. Hienosti etenee kaikki mysteerityösi! Ja siinä sivussa tulee tyynyjä ym muuta kivaa! Onko mysteerikankaat hyvin laatikoissaan, voivat vahingossa eksyä väärään työhön ;) Minulla kävisi varmasti niin täpötäydessä ompeluhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on varatut kankaat eri mysteereihin visusti omissa muovilaatikoissaan, muuten ei hommista tulisi mitään:)

   Poista
 3. Hienoat tyynyt ja hyvät on tikkaukset. Kyllä Onnikin tarvitsee tyynyn, ehkä seuraavaksi sellainen. Luun kuvilla. Hyvä idea oli ilmastopeitossa vaihtaa hanhien suuntaa. Siitä sitten aina muistaa, kauanko se karanteeniaika kestikään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmastopeittoprojekti on mulle kovin mieluisa. Jännittävä ja historiaakin tulee tehtyä:)
   Luunkuvilla tai luunmallinen tyyny olisikin kiva idea Onnin terassille, mietintään meni:) Kiitos vinkistä:)

   Poista
 4. Huisin ihanat tyynyt!
  Ilmastopeiton väritkin muuttuvat pikkuhiljaa lämpöiseksi, se on kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään erityisesti ilmastopeiton valmistuksesta. Ompelen sitä 10 päivän osissa, näin kuukausi valmistuu nopeasti ja on mukava nähdä miten se edistyy.

   Poista
 5. Raikkaan väriset tyynyt :)
  Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 6. Nuo tyynyt tuovat kesän terassille, ihanat. Ilmastopeitto alkaa saada ilmettä kun värejä tulee lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus oli tehdä ampparityyny kokonaan samasta harmaasta kankaasta jota olin jo niihin käyttänyt. Sitten huomastin että se ei riitäkään, harmitti. Olisi pitänyt hankkia sitä lisää!! Luulen että olisin tykännyt tyynystä enemmän niin. Nyt ruskeat reunukset vähän pistävät silmään, en tykkää. Ehkä kapeampana olisi ollut parempi. Ei voi mitään tehty mikä tehty;)

   Poista
 7. Ahkeruuttaasi edelleen ihailen ja ihmettelen! Olet kyllä niin aikaansaapa ja ihania tuotoksia valmistuu!

  VastaaPoista
 8. Tilkkutyön tekeminen on intohimoni ja se sitten ilmeisesti huomataan;) Hoidan kyllä koti- ja pihatyötkin mutta aina sopivassa välissä sujahdan "studiooni" vaikka pieneksikin ajaksi. Lenkkeillessä, varsinkin aamuisin mietiskelen ja suunnittelen ompeluasioita. Ehkä sekin nopeuttaa töiden valmistumista:) Aikaa tulee päivään myös paljon lisää kun työvelvoite jäi pois elämästäni:)

  VastaaPoista