tiistai 26. toukokuuta 2020

Scrappy-mysteeri ja Kaffe Fasset-kankaat

Vuosia sitten ostin tarjouksessa olevia Kaffe Fassetin kankaita. Ne ovat olleet vähän haasteellisia minulle ja aina en oikein ole muistanut niitä omistavanikaan. Muutama vuosi sitten päätin kuitenkin koota niistä peittopinnan. Punaiset olivat niin kauniita ja näyttäviä etten halunnut pilkkoa niitä kovinkaan pieniksi paloiksi. Leikkasin kankaat niin että mahdollisimman vähän jäisi niistä jäljelle. Näin muodostui ruudun kooksi 9". Ruutujen reunoille leveät kaitaleet ja nurkkiin eri kankaasta kulmat. Ympärille vielä neljäs eri kangas ja niin oli pinta pian valmis odottamaan jatkoa. Sitä sitten taas odotettiinkin.

Tämä Scrappy-mysteeri oli minulle aika yllätys. En osannut ajatella että siinä käytettäisiin näin isoja paloja. Tein kuitenkin loppuun asti:) Hyötynä oli että pääsin eroon aika monesta epämääräisestä kangaspalasta. Toivon myös että nyt olisin ymmärtänyt että kaikkiin mysteerihommiin ei tarvitsisi lähteä mukaan:):)

Laitoin sitten nämä pinnat vastakkain ja niin kehkeytyi yksi peitto kahden asemesta:) Pidän sitäkin aika hyvänä juttuna!!:)

Tikkasin peiton pituussunnassa suoraa ommelta vähän kaarrellen punaisen puolen vaihtuvavärisellä langalla ja scrappypuolella oli vaalea lanka.

Vielä olisi Bonnie Hunterin Frolic ja Unity vanua ja tikkaamista vailla. Huh-huh, milloinkahan ne ehtisi tehdä. Mystery Quilt 2020 on jo harsittuna ja se odottaa ompelupöydällä tikkaustaan. Pilkottu tuulimylly-blokkeja pitää tehdä vielä muutama niin saisin siitä mukavan kokoisen torkkupeiton. Sille olenkin suunnitellut jo sopivan paikan:)


17 kommenttia:

 1. Olet yhdistänyt näppärästi kaksi peittoa! Kivoja molemmin puolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Scrappy on vähän outo minun makuuni:)

   Poista
 2. Olet ihan tajuttoman ahkera. Minä täällä ihan väsyn, kun seuraan sinun vauhtia. Tuo on näppärä konsti laittaa molemmille puolille tilkkupinta, saa vaihdella päälipuolta mielialan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punainen pinta on jo vanha, aikaa sitten tehty. On vaan ollut odottamassa mihin saisin sen käytettyä ja kun laitoit kuvan ostamistasi punaisista kankaista sain idean käyttää mysteerin toiselle puolelle. Mysteeriähän tehtiin jo pidemmän aikaa ja isoista paloista. Joten siihen ei kauaa saanut aikaa kulumaan. Nyt kuitenkin toivon että osaisin kieltäytyä joksikin aikaa mysteereistä:)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hienoja ovat, kivan värikkäitä! Aurinkoista viikon jatkoa ja mukavia toukokuun viimeisiä päiviä♥

  VastaaPoista
 5. Tykkään kovin Kaffen värikkäistä kankaista, varsinkin punaisista, ja kyllä tästä mysteeristä ainakin tuli oikein raikas peitto! Hieno 2-puolinen kokonaisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaffen kankaat ovat kauniita ja värikkäitä minunkin mielestäni:)
   Siksi kai niitä on tullut hankittua:) Muutamia punertavia ja sinisiä on vielä käyttämättä:)

   Poista
 6. Hyvä että lähdit tähän mysteeriin, kun siitä tuli noin kiva! Hyvä idea olla pilkkomatta noita Fassetin kankaita, pääsevät hyvin oikeuksiinsa isoina paloina. Hieno työ!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Saija:) Kyllä tuo mysteerityö on vähän erilainen mitä olen tottunut tekemään mutta kaikenlaista pitää kokeilla:)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos:) Jos tykkää punaisesta niin kyllä nyt hehkuu;)

   Poista
 9. Molemmat puolet ovat kivoja, mutta punainen puoli on kyllä niin hehkuva. Olet sinä ahkera tekijä ja aikaansaapa!

  VastaaPoista
 10. Nuo Kaffe Fassetin kankaat on niin ihania, niin perinteisiä tilkkutyökankaita. Tykkään kovin tuosta punaisesta, sehän on yksi lempivärinikin.

  VastaaPoista