keskiviikko 21. elokuuta 2019

Kolmas kaitalerulla

Kohta alkavat syksyn tilkkutyökurssit - hyvä niin:) Olenkin ilmottautunut aika monelle kurssille joten ompelua on tiedossa! Siksi olenkin yrittänyt saada "pöytää tyhjäksi" ja vanhempia töitä pois alta jotta saa sitten rauhassa paneutua uusiin oppeihin.

Kaitalerullat ovat nyt työn alla ja kolmannen sain käytettyä uuteen torkkupeittoon jonka valmistaminen alkoi jo kevätkursilla. Malli on Katri-open suunittelema jalostettu lettimalli. 



Lähdimme viettämään kesäpäivää Loviisaan ja otin peiton mukaani ajatuksena että siellä voisi olla joku kiva kuvauspaikka ja olihan se; Linnake Bastion Ungern. Paikka oli kyllä kiva tutustumiskohde luontopolkuineen.



Vaaleat osat ovat myös pilkullisia kankaita kuten kaitalerullan värilliset mutta ne on leikattu metrikankaista.





Viime aikoina olen innostunut tekemään peiton taustapuoleenkin jotain kuvioita. Tässä on käytetty lettien reunoista jäänyttä leikkupaloja. Yhdistin ne toisiinsa ja niistäpä syntyi aika kiva neliö. Jotain se kaipasi mielestäni kaverikseen ja tähden sakaroilla sain pintaa täytettyä. Sakarat ovat myös jäännöspaloja lettien ompelusta.




Nonparelliherkku.

Nimeä peitolle pyörittelin ajatuksissani taas muutaman aamulenkin verran. Oikeastaan kaksi vaihtoehtoa jäi helposti jäljelle ja valitsin sen mikä ensin oli tullut mieleen työtä tehdessä.
Tikkaus on pitkällä pistolla suoria viivoja viiden sentin välein. 

Peiton koko on 160cm x 185 cm.




Onnikin nauttii kesästä uudella terassillaan rotta-kaverinsa kanssa.


5 kommenttia:

  1. Jopa olet jalostanut pilkkukankaat kauniiksi kokonaisuudeksi. Tuo taustapuoli on niin kaunis, että peittoa voi käyttää molemmin puolin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis peitto molemmilta puolin! Tykkään myös taustakankaasta.

    VastaaPoista
  3. Kaunis peitto pistekankaista! Aivan mahtavasti olet käyttänyt jämäpalat taustassa, respektiä!

    VastaaPoista
  4. Kiva tuo pilkullisten eriväristen peiton pinta. Nätti on. Ja kyllä Onnilla on hieno terassi ja vielä uima-allas siihen niin on kohdillaan.

    VastaaPoista
  5. Upean peiton olet tehnyt kaitalerullista ja pilkullisista kankaista! Taustapuolikin on niin nätti, että se kävisi jo päällipuolesta yksistään:) Onnilla on hieno terassi💕

    VastaaPoista