torstai 25. huhtikuuta 2019

Kätketty lähde - blokki

Tilkkutyökurssin aiheena oli kätketty lähde-blokki. Mallilla voi ommella vaikka peiton, kaitaliinan tai kassin joka oli oma työni. Tässä blokissa voi käyttää montaa erilaista kangasta mutta omani kokosin kolmella värillä. 
Ompelukoneen kuljetukseen piti tehdä uusi kassi vaikka vanhakaan ei ollut vielä vanha mutta kun olin mitoittanut sen juuri ja juuri sopivaksi eli oli vähän liian tiukka niin päätin tehdä uuden ja kokeilla siihen tätä mallia.
Nyt on kassi sopivan kokoinen, muutaman sentin leveämpi kuin vanha. Ompelukone on huomattavasti helpompi laittaa kassiin. Siis mitä opin tästä; ole tarkempi!!!Vanhan laukun kohtalo on vielä epäselvä;)

Onni viettää päivät pitkät ulkona nauttien kauniista säästä. Välillä käydään lenkeillä ja syömässä ja taas mennään kiireen vilkkaa pihalle. Mikäs tuolla on köllötellessä:)

10 kommenttia:

 1. Hieno kassi ja tuo blokkimalli on kyllä kiva! Onnilla on kyllä mukavat oltavat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä blokkimalli ei ole ihan mieleisimpiäni mutta tein kun oli kurssin aiheena. Kankaat ovat myös vanhoja ja niitäkin yritän käyttää pois!

   Poista
 2. Olen sujuvasti seurannut sun tekemisiä jo vuosia ja vähän mietin, että kehtaako enää tässä vaiheessa enää kysyä, mikä tarkkaanottaen on blokki :)? Järkeilin, että on varmaankin tuollainen toistuva kuvion "palanen", joita sitten yhdistellään toisiinsa, mutta kiva olisi kuulla ihan oikeakin selitys sanalle :)

  VastaaPoista
 3. Hienot värit tuossa sinun kätketty lähde -blokissa (itse tunnen sen nimellä kätketty kaivo). Tein omani tuolla mallilla tyttärelleni, joka onnistui pitämään sen puhki. Hyvä, että on pedannut sänkynsä. Oli kyllä ensimmäisiä tekemiäni tilkkupeittoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaiden värit ovat minulle nyt vähän vieraita mutta kai joskus olen tykännyt kun kerran olen ostanut.

   Poista
 4. Olen tuota blokkia joskus katsellut sillä silmällä, mutta vielä ei ole toteutusta. Erittäin kaunis kassi ompelukoneelle. En näytä omalle koneelle, tuli vain kateelliseksi. Onni viettää onnellista elämää <3

  VastaaPoista
 5. Tummapintaisena ei heti nuhraannu kun kulkee paikasta toiseen, niin vähän ajattelin kun etsin kankaita;) Kokeileppas vaan sinäkin:)

  VastaaPoista
 6. Näyttääpä kätevältä ja kaiken lisäksi hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Tuo lähdeblokki on moninainen - luulenpa että se minun yksi punavihreä pussi on samalla mallilla, mutta siinä on raidat yhtä leveät ja kun on raidallista kangasta, tulee vielä lisäefektiä.
  Onni osaa hienosti nauttia kauniista kevätpäivistä!

  VastaaPoista