sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

"Jelly Roll" matto

Kovasti on kiinnostanut tehdä itsekin matto joka on tullut monesti vastaan selaillessa tilkkutöitä netissä. Jelly Rolleja minulla on muutamia hyllyllä odottamassa sopivaa kohdetta mutta tähän en kuitenkaan malttanut niitä käyttää. Toisaalta hyvä niin:) Leikkasin kaitaleet kankaista joita en ole saanut mihinkään muuallle käytettyä ja jotka eivät muutenkaan enää viehätä kovasti silmää. Eli sain vanhaa kangasvarastoa pienemmäksi ja uudet kauniit rullat jäivät odottamaan parempaa kohdetta.

Koko 70 x 110 cm.

Maton ompelin kahteen kertaan:(!! Ensimmäinen yritys meni niin kuprulle että sitä ei pystynyt katsomaan! Pari kierrosta oli vielä ompelematta kaitaleita yhteen kun purin sen kokonaan ja sitten uusi yritys alusta uudelleen paremmalla onnella;) Tulos on tässä ja toista mattoa en aio enää tehdä!!

14 kommenttia:

 1. Kauniin maton olet värkännyt. Mutta huh, minulla on suunnitelmissa tehdä myös matto! Mitenkähän mahtaa onnistua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kannustan kyllä tekemään, ei tuo mahdoton tehtävä ole. Itse vaan ompelin liian tiukkaa ensi yrittämällä ja sitten meni kupruksi:(

   Poista
 2. Oi miten hieno, Ihanan värikäs matto! Aurinkoista ja leppoisaa laskiaissunnuntaita❤

  VastaaPoista
 3. Kivasti kulkevat värit sinun matossasi! Ratkoja on ompelijan paras kaveri... huokaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Värejä en ihan kauheasti suunnitellut, katsoin vaan että tulisi vähän kirkasta mukaan muuten nappasin vanhoista kankaista ne mitä ehkä en tule kaipaamaan;)

   Poista
 4. Pirteän värinen matto, sopii mainiosti kevääksi ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin taidan laittaa sen vaatehuoneen lattialle:)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen työ. Tuota voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään on ollut listalla tämäkin työ ja nyt se tuli tehhtyä:)

   Poista
 6. Tuo on minuakin kiinnostanut! Veikkaan, että hermot menisi, joten täytyy harkita tosi hyvin. Etenkin, kun sinun kaltainen rautahermo ei aio enempiä mattoja tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä hermot mene sinulla, sen kun teet vaan:) Minua vaan tympäisi kun en heti eka kerralla tajunnut olla maltillisempi ja miettiä tarkemmin kurvien ompelukohtia:)

   Poista
 7. Kaunis ja raikas keväinen matto!
  Tuollaisen voisikin tehdä, vaikka pikkuvessaan vähän pienempänä, tai kesäksi terassille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikkaa terassille mietin ensin minäkin mutta sitten jäin pohtimaan miten nopeasti aurinko vaikuttaa väreihin varsinkin jos sattuu tulemaan samanlaisen kesä kuin viime vuonna:)

   Poista