maanantai 4. helmikuuta 2019

Mysteeri Good Fortune on valmis

Viime vuoden syksyllä PeeKaan Paula antoi vinkin osallistua Bonnie Hunterin mysteerityöhön. Niitä on ollut aikaisempinakin vuosina mutta en vaan ole tullut huomioineeksi asiaa tarpeeksi ajoissa mutta nyt olin hereillä. Paula perusti Facebookiin oman ryhmän niille jotka halusivat osallistua salaisuuden valmistamiseen. 
Marraskuun lopulla saatiin ensimmäiset ohjeet ja niitä annettiin lisää joka perjantai, joku ohje taisi tulla muunakin päivänä. Ensimmäiseksi saatiin kangasvärit ja tarvittavat määrät. Annetut värisävyt eivät olleet oikeen minulle mieluisia ja päätin vaihtaa niitä. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa; maanläheiset tai kirkkaat värit. Kyselin kotiväen mielipiteitä ja aikani pohdiskelutani päädyin kirkkaisiin. Lopputuloksen nähtyäni  maanläheisilläkin olisi tullut varmasti kaunis. Vähän tuota turkoosia pohdin useammankin kerran miten se istuisi värivalikoimaani mutta ihan hyvin siinä kävi. Värikäs tuli työstä ja sitä olin suunnitellutkin.




Mysteerin koko on 180 x 180 cm.

Pikkupaloja ommeltiin työhön 1028 kpl. Tästä pidinkin pienen arvonnan jonka voitti Tiina/Tilkunviilaaja. Hämmästelin kun heti palojen ompelun jälkeen annettiin koko työn kokoamisohje. Olin jotenkin ajatellut että työ pysyisi meille ompelijoillekin mysteerinä vähän pidenpään, olisi jännitys säilynyt kauemmin:)

Mysteerin takapuolen kangasta jatkoin kaksinkertaisilla pikakolmioilla joita on työn uloimmassa reunuksessa ja tällä tekniikalla on Katrin kurssilla tehty tähtiä ennen joulua. Myös vihreää kangasta jäi ja siitä valmistui myös kurssilla annetulla ohjeella pikkutähtiä.







  Ulkona kuvatessa kankaiden värit ovat vähän niin ja näin mutta näissä sisällä oletuissa ovat kyllä kohdillaan.


Tämä mysteeri joutaa nyt kaapin hyllylle ja siirrytään seuraavan mysteerin pariin joka on Katrin kurssilla meneillään. Siitä en ole vielä julkaissut yhtään kuvaa kun ajatuksenani on saada se täysin valmiiksi ja pitää salaisuutena loppuun asti.

18 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon hieno työ!! Tuo väritys on tosi raikas ja minusta sopii malliin juuri oikealla tavalla.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut valmistuneesta mysteeristä, minun on aivan alkutekijöissään. Työsi on raikas ja toi hieno!

    VastaaPoista
  3. Huikea peitto ja väritys on ihastuttavan pirteä!

    VastaaPoista
  4. Voi huima miten upea työ! Kaapin hylly on sille aivan väärä paikka, esille se pitää jättä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo värit eivät ihan sovi meille mutta jos sulkee vaikka toisen silmän niin ehkä sitten:)

      Poista
  5. Sinulta syntyy toinen toistaan kauniimpia tilkkutöitä. Laita peitto esille.

    VastaaPoista
  6. Niin raikas ja houkutteleva työ, oli hyvä veto valita kirkkaita värejä.
    Minulta meni maku koko mysteeristä kun toisesta blokista tuli kamalan ruma, mutta kyllä niistä jotain vielä teen, sitten kun ehdin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea on ajatella sinulta mitään rumaa mutta kai se on uskottava jos niin sanot;) Kyllä meinasi itselläkin epätoivo välillä tulla värien kanssa:) Lopputulos on kuitenkin ihan ok:)

      Poista
  7. Kaunis peitto siitä tuli ja kirkkaat värit sopii hyvin. Varmasti outoa kun ei tiedä aloittaessa mallia.

    VastaaPoista
  8. Kiitos:) Totta, vähän outoa on mutta kiva juttu kuitenkin:)

    VastaaPoista
  9. Upea on! Reunuksessa hieno 3-ulotteinen vekitys:) Ihana taustakin. Ei ole kaapinhylly oikea paikka tälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuo reunus on ehkä parasta koko työssä:)

      Poista
  10. Kyll on hiano! Väritys on raikas, ihan kuin viileä minttu. Ja nuo reunat, nekin on upeat. Tämäon tosi kaunis peitto ja mahdottoman nopeasti valmistunut.

    VastaaPoista
  11. Kyllä teit kauniin tilkkupeiton mysteeristäsi! Ihmettelen myös sitä, että sait tämän niin nopeasti valmiiksi. :-0 suu auki hämmästelen!

    VastaaPoista