torstai 4. lokakuuta 2018

Ompelukone sai oman laukun......

...... ja juuri sen mittoihin ommellun. Koneella on kyllä kotelokin jonka voi sen päälle laittaa kun lähtee kuljettamaan mutta.......
Kun piti tätäkin mallia kokeilla ja kaikenlaisia laukkuja on jo kaapit pullollaan niin jotain "hyödyllistä" oli mukava ommella:) Ja onhan tämä vähän kevyempi versio, muovikotelo kun painaa  enemmän ja on kankeampi kantaa:)Kaikki kankaat laukkuun löytyivät vanhoista kankaista ja ovat paksumpia kuin tilkkutyökankaat joten luulisi laukun kestävän kantamiset kursseille. Punainen kantonauhakin löytyi kätköistä ja se kiertää laukun pohjan ympäri joten kestävyyttä tulee siitäkin.
Yksinkertaisen laukkumallin valmistuksessa oli monta mutkaa. Ensin mittasin tarkalleen mitat minkä kokoisen laukun kone tarvitsee. Jossain vaiheessa ajattelin kuitenkin asian väärin ja ompelin leveydeltään n.10 cm liian pienet kappaleet. Näppäränä tyttönä ompelin lisäpalat molempiin sivuihin mutta kuinkas ollakkaan ompelin ne samoihin sivuihin niin että toiseen päätyyn tuli kaksi lisäkappaletta ja toiseen ei ollenkaan. Taas mittanauha käteen ja totesin että toinen ylimääräinen kappale olikin turha. Ratkoja esiin ja purkamaan!! Työ pääsi jatkumaan. Kunnes tultiin yläreunan huolittelukaitaleeseen. Oikein apupalalla mittasin että kaitaleen 6 cm leveys olisi juuri sopiva, leikkasin kuitenkin sen viiden cm levyiseksi. No, sai kelvata:) ja laukku tuosta kuitenkin tuli;)Tässä seisovat kansiot kauniissa rivissä uusine "kolttuineen". Muutamat kansiot voisin vielä päällystää jossain vaiheessa mutta se vaihe ei ole nyt. Jämäpalat ei tällä hetkellä kiinnosta:)


6 kommenttia:

 1. Kivahan kassista juutenkin tuli! Välillä mennään kantapään kautta :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuossa kassissa ompelukone kulkee mieluummin kuin muovisessa kopassa! Ihan priima tuli! Kateellisena katselen ohjedokumentointiasi - tarvittais täälläkin, että olis toiveita löytää joskus jotain.

  VastaaPoista
 3. Varmasti luja kassi, samalla myös tyylikäs. Monta vaihetta olet kokenut, mutta tuollaista sattuu joskus ihan liiankin monta kertaa peräkkäin.

  VastaaPoista
 4. Hieno laukku tuli kuitenkin ompelukoneelle, pitäisi itsekin tehdä, en tykkää muovisesta kotelosta.
  Kansiot ovat tosi hienossa järjestyksessä ja kivasti kirjonnut sisällönkin:)

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea tuo kassi ja tukevalta näyttää. Inhoan niitä muovikoteloita.

  VastaaPoista