maanantai 27. marraskuuta 2017

Pieniä ompelutöitä ja syntymäpäiväherkut

Zakka-kurssin saalis jäi osaltani melko heikoksi. Ensimmäisenä sunnuntaina neljän tunnin aikana valmistui pöllö-avaimenperä ja toisena sunnuntaina patalappu. Siinä on takana kaksi puolikasta niin että patalappua on helppo käyttää niin että sormet ei pala.
Kuvassa olevan linnun oli valmistanut eräs rouva kotonaan ja hänellä oli niitä useampiakin mukanaan myytävänä, ostin yhden jotta näyttäisi että olen saanut aikaiseksi enemmänkin.......;) Pikkukoiria oli tehnyt toinen rouva ja ostoksiini osui sekin:) varsinkin kun se niin kovasti muistuttaa meidän pikku-Onnia. Koira on tarkoitettu neulatyynyksi, ehkä en kuitenkaan sitä siihen tarkoitukseen käytä;)
Tyttären syntymäpäiväleivonnaisia herkuteltiin eilen.

16 kommenttia:

 1. Kivoja pieniä juttuja, olkoon sitten osa omia ja osa ostettuja. Patalappu on jotenkin symppis! En minäkään neuloja pistelisi tuon haukun selkään. Tyttären leipomuksia ei oikein saisi esitellä, aina alkaa tehdä mieli herkkuja! Onko hän oikea leipuri vai harrastaja?

  VastaaPoista
 2. Tytär on harrastajaleipuri, palkka tulee aivan toisenlaisesta työstä:)
  Patalappu on helppo ja nopeatekoinen. Minulla oli vain muutama kangas kurssilla mukana kun ei oikein tiennyt mitä siellä tehtäisiin joten patalapusta tuli sitten sellainen mitä sattui matkassa olemaan mutta idea tuli toteutettua:) Sashiko-ompelua yritin molempiin ompeluksiin tehdä, se olikin opettajan lempijuttu kurssilla.

  VastaaPoista
 3. Tänne blogiin on vaarallista tulla, kun täällä on niin usein upeita herkkuja, kuten nytkin. Joskus on hyvä oppia, että joku juttu ei ole oma juttu. Pienet ompelukset valmistuvat nopeasti, se on kivaa, mutta mihin niitä useinkaan voi oikeasti käyttää, on sitten arvoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tytär osaa kyllä valita melko herkullisia reseptejä leivonnaisiinsa.

   Poista
 4. On niin ihanat hetkut kuvissa, että mieli alkoi tehdä jotain hyvää, jotain itse leivottua.

  VastaaPoista
 5. Voi, mitkä herkut teillä on ollut pöydässä. Itse tulin juuri siskoni luota ja sain herkutella marjakakulla (lakkoja ja mustikoita). Pienet työt ovat yhtä ansioituneita kuin suuretkin, koira (neulatyyny) on viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni herkuttelu on paikallaan silloin tällöin;)

   Poista
 6. Ihania pikkuompeluksia ja millaiset herkut! Koiranystävän on varmaan vaikea tökkiä koiraan neuloja, vaikka kuinka olisi neulatyynyksi tarkoitettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira-neulatyyny saa olla koristeena, ainakin meillä:) Tekijä oli ommellut sen kokkonaan käsin. Ehkä olisikin ollut hankala ommella koneella noin pieniä kaarevia saumoja.

   Poista
 7. Kivoja ompeluksia ja niin taivaallisen hyvännäköisiä herkkuja..Nam!!:) Mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen kurssi! Hauskoja ompeluksia tuli. Ei se haittaa vaikkei aina peitonkokoista tuotosta tuliskaan, eihän.
  Teillä on aina niin upeat leivonnaiset tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä olinkin menossa tekemään:) Odotin vaan saavani enemmän ideoita kurssin opettajalta, mutta menihän se näinkin. Nyt ainakin tiedän mistä puhutaan kun puhutaan Zakasta:)

   Poista
 9. Pienin askelin valmistuu aina jotakin.

  VastaaPoista