maanantai 4. syyskuuta 2017

Kaffe Fassetin kankaat

Kaapista otin seuraavaksi ompeluun Kaffe Fassetin kankaat joita olen siellä pitkään säilönyt. Punasävyiset pääsivät ensin käsittelyyn siniset jäivät odottamaan vuoroaan. Kankaissa on niin kauniit kuviot että en malttanut niitä pieniksi pilkkoa vaan leikkasin isoja ruutuja ja yhdistelin toisiinsa:)




Tuttavarouva pyysi apua ja sitähän aina tarjotaan jos suinkin mahdollista. Tässä hänen viestinsä:

Haaste idearikkaille ihmisille

Koska tiedän, että tilkuista totta-blogilla on  idearikkaita lukijoita, pyysin bloggaria välittämään tällaisen haasteen blogin kautta ... palkintoa tässä haasteessa ei ole, mutta ajattelin kuitenkin pyytää ideoita, ihan ekologisista syistä. 

Siskoni ompelee työkseen eräälle isolle mainostoimistolle painettuja mainosmateriaaleja (lippuja, seinälakanoita, todella monenlaisia kangasrakennelmia jne) ja ihan perustilassakin kangasmateriaalia jää paljon yli; painatuksien välissä on aina "tyhjää", painatuksen leveydestä riippuen pakan reuna jää ylimääräiseksi. Kun kuitenkin virheitä sattuu kaikille, menee joskus koko pakka hylkyyn; milloin värissä on väärä sävy, pilkkuja, haaleita kohtia tms. No mikäs tässä sitten olikaan ongelma, jonka takia piti vaivata bloggaria ja lukijoita...? Villakoiran ydin on se, että kaikki em. materiaali menee suoraan hylkyyn ja kaatopaikalle! Siskoani ja minua moinen haaskaus harmittaa, määrät on nimittäin tosi valtavia jo ihan päivätasollakin. Mainostoimistolla ei ole paloille, kangassuikaleille eikä vikapainatuksille mitään käyttöä, kukaan ei kuulemma keksi niistä mitään...! Meidän perhepiirissä tätä ns. lippukangasta on käytetty jos jonkinlaiseen: matonkuteiksi, kukkapenkin reunuksiin punomalla, jätesäkeiksi, terassin tuulisuojaksi, auton rengaspusseiksi, kauppakasseiksi...jne. Luovuus ja käyttökohteet alkavat kuitenkin saavuttaa saturaatiopisteen ja maailma ei pelastu meidän ideoilla. 

Tässä kohdassa pyydään teidän käsityöihmeitten ja ideoimaan tottuneiden virtuoosien apua: mitä ideoita moinen synteettinen materiaali (pääosin valkoinen, joskus myös värillinen) herättää? Koot vaihtelevat kapeista suikaleista kokonaisiin pakkoihin. Haluaisimme kerätä ideoita toimittaaksemme ne eteenpäin siskoa työllistävälle mainostoimistolle, on kamala ajatus, että kangastonnit päätyvät vuosi toisensa jälkeen kaatopaikalle. Emme siis itse ole hyötymässä ideoista millään tavalla, ainoastaan auttamassa näitä mainosalan ihmisiä heräämään siihen, että materiaalilla voisi olla jatkokäyttöä kun ideaa hiukan hioo, etsii ehkä uusia yhteistyökumppaneita ja ajattelee tuleviakin sukupolvia. 


Vaikka itse en vilkkaan pikkupoikani vauhdin takia käsitöitä itse voikaan tehdä tällä hetkellä, luen kyllä mielelläni ideoita asiasta joita voi viestittää sähköpostiini: maarit.berghall@gmail.com.

2 kommenttia:

  1. Laitan Tilkusta asiaa fb-ryhmälle tuon loppuosan. Ehkä joku ottaa yhteyttä sitä kautta.

    VastaaPoista