keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Jättölän kurssilla.....

Kurssille oli varattu aikaa kaksi päivää mutta ehdin osallistumaan niistä vain toiseen eli ensimmäiseen. Monenlaista kiinnostavaa oli valmisteltu kurssilaisille ommeltavaksi ja ensin oli vähän vaikea ajatella mistä aloittaisi. Mielestäni olisi kuitenkin kiva jos jotain valmiimpaa saisi päivän aikana tehtyä mutta muutamassa tunnissa ei ihmeitä tehdä -ainakaan minä. Osa ajasta menee sivusilmällä seurailuun mitä toiset tekevät ja jokunen sanakin tulee vaihdettua toisten kanssa. 


Aloitin helpoimmasta:)


Jos tästä kuvasta tekisi arvauskilpailun mitä ompelukseni esittää voisi tulla mielenkiintoisia vastauksia:) Rekvisiitasta voisi kuitenkin päätellä! 
Luulen että kaitaleet ovat vähän liian leveät, voisin yrittää tehdä uuden vähän kapeammilla suikaleilla. 

Toiseksi työksi valitsin norjalaisen repun vaikka reppuihminen en ole ollenkaan. Siis en yleensä koskaan käytä reppua, muuttuuko nyt tilanne;)


Ostin valmiin kaitalerullan paikan päällä olleelta kangasmyyjältä. Olin kyllä ottanut mukaani aika nipun kankaita mutta äkkiseltään ei sopivaa mielestäni niistä löytynyt. Kun pääsin kotiin ja purin kasseista tavaroita niin kyllä, kyllä siellä olisi aivan sopiva tähän tarkoitukseen ollut. Kangasrullasta kului työhön vain 1/4 joten paljon jäi vielä kauniita suikaleita käytettäväksi muihin töihin. Repun sisuskangaskin on kauppiaalta ostettu. Tukimateriaali oli mukanani ja se on ehkä vähän liian jäykkää. Liisa-opettajan kuitenkin lohdutti että se pehmenee käytössä. Noh, nähtäväksi jää tuleeko reppua käytettyä:)

Lankarullaneulatyyny valmistui kurssipäivän aikana. Reppua ehdin tekemään vähän matkaa mutta loppuvalmistelut jäivät kotihommiksi. Valmiin repun koko on n.40 x 45 cm.


Tilkkutyönäyttelystä kertovaan postaukseeni Vekki-blogin Mirja oli kommentoinut näin:


Sitä luulee osaavansa tehdä tilkkutöitä, mutta kun katsoo näitä upeita upeita töitä, on pakko todeta kuinka osaamaton amatööri sitä on. Todella kauniita ja taiteilijan itsensä kehittämiä töitä. Mallistahan on helppo tehdä
Juuri tämä tunne tuli minullekin näyttelytöitä katsellessani:)
Lohdutin kuitenkin itseäni että hyvä kun osaan edes mallin mukaan tehdä;)

8 kommenttia:

 1. Voi, että repusta tuli kiva!!! Suikaleet sopivat siihen oikein hyvin, ja värinsä puolesta se on oikein hyvä repuksi. Ei ole niin lialle arka, jos raskit sitä laskea maahan.

  VastaaPoista
 2. Kiva, reppu juuri katselin tuolla mallilla tehtyä ja ajattelin että teen itselleni tuollaisen:) Neulatyynykin on hauska!

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavannäköisiä töitä sekä reppu että neulatyyny. Lyhyelläkin kurssilla voi oppia uusia juttuja.

  VastaaPoista
 4. Hupaisa neulatyyny se on! Ja reppu niin sopivan värinen - tykkään tuosta ruskeasta.
  Vekin huomio on kyllä niin tosi! Mallin mukaan täytyy minunkin mennä jos jotain haluaa tehdä :(

  VastaaPoista
 5. Reppu on tosi kiva! Hieman erilainen malli kuin yleensä. Ei muuta kun selkään vaan :)

  VastaaPoista
 6. Terveisiä Irma näyttelystä. Kävimme tänään ja voi valtavaa, miten hienoja työt ovat. Eli tunne tuli jälleen osaamattomuudesta.
  Kivan repun teit. Kun asuin Oslossa muutaman vuoden, totta on: jokaisella on reppu. Aina ja joka paikassa. Minä en myöskään ole oppinut käyttämään. Tuo neulatyyny on hauska ja hetken mietin, että olipa hauska pussukka!

  VastaaPoista
 7. Repusta tuli oikein kiva ja neulatyynystä sievä. Minun kurssilla aloittamani tekeleet odottavat yhä valmistumista.

  VastaaPoista
 8. Hauska reppu! Kyllä sinä tuota alat käyttää, opettelet ensin kotiolissa keittiöaskareita tehdessä ja siten yhtäkkiä lähdet kylille kontti selässä! Näyttää niin tilavaltakin.

  VastaaPoista