torstai 28. heinäkuuta 2016

Floral burst................

...........kukkaan puhkeaminen, niinköhän tuon suomentaisin. Tässä työssä tosin on monta kukkaa puhjennut kukkimaan  - aika harmaita kuitenkin. Samassa työpaikassa kanssani olevalle rouvalle olen aiemmin ommellut torkkupeiton ja nyt hän pyysi tekemään vielä toisen. Spekseiksi annettiin harmaa ja saa olla vähän väriäkin, loput saan itse valita:) Helpompi on tehdä kun annetaan selkeät ohjeet mutta tällä kertaa mentiin näillä:)
Uusi LoveQuilting-lehti oli juuri sopivasti ilmestynyt ja sieltä nappasin mallin, pikkuisen soveltaen oman mielen mukaiseksi;)

Lähdimme miehen kotikaupunkiin hautausmaalle kukkien kasteluun. Samalla kävin ostamassa kesämekon ko.kaupungissa olevasta vaatekaupasta. Poikkean usein tuossa kaupassa ja harvoin tulen sieltä tyhjin käsin takasin. Vielä pari valkoista kangaspalaa löytyi RaSun:n kangaskaupasta ja niin saatoimme jatkaa matkaa. Olin ottanut mukaani "harmaan" tilkkupeittotyöni ja suunnitelmissa oli etsiä jostakin sopiva kuvauspaikka työlle. Vanhalta tehdasalueelta löytyikin monta hyvää paikkaa:) 


Koskimaisemassa kankaiden värit näkyvät selkeämmin........

 .....myös aitan rappusella.

Vanha puu.


Sisään saapuminen koristeelliselta terassilta.


Taustan kokosin työhön käytetyistä kankaista. Osa on leikkuujäämiä:) Olen pitkään ihaillut Tilkunviilaaja-blogissa valmistuneista taustoista ja nyt päätin matkia niitä. Mielestäni kootut taustat ovat mielenkiintoisempia kuin yhdestä samasta kankaasta valmistuneet joita yleensä olen taustaksi laittanut ja ehkä laitan vielä jatkossakin, kuitenkin, koskaan ei tiedä mitä milloinkin päähän pälkähtää:)Tikkaus on tehty pituussuuntaan aika vapaasti ommellen, jonkinlaista kaariyhdistelmää yritin saada aikaiseksi.


Työn tilaaja jää eläkkeelle kuukauden kuluttua ja päätinkin antaa tämän lahjaksi hänelle:) Peiton koko on 125 cm x 160 cm.

19 kommenttia:

 1. Upea!Näin tuon saman peiton lehdessä, ja jos oikein muistan, se oli aika värikäs siinä. Sinun väritykselläsi siitä tuli tyylikäs ja rauhallinen.

  VastaaPoista
 2. No täytyy kyllä sanoa että hienosti sopii harmaa kukkaketoonkin, vaikkei sitä ensimmäisenä vaihtoehtona olisi tullut itsellä mieleen! Ihanan harmoninen ja raikas kokonaisuus. Tuo taustakin on tosi kiva, hyvä että intouduit Tilkunviilaajan inspiroimana sen noin tekemään :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto !!!! Ihanan rauhallinen !
  Ja hienot kuvat olet ottanut peitostasi.
  Malli on mielenkiintoinen - voisin minäkin tehdä yhden tuollaisen eläkelahjaksi työkaverille :)

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno kukkapeitto! Ja kun tarkemmin katsoo, nehän eivät olekaan kovin pyöreäreunaisia. Hieno malli! Kauniit värisävyt! Olen myös iloinen, että olet saanut minulta jonkun idean. Taustakappaleesi olikin mielenkiintoinen, hyvällä tavalla! Hieno lahja!

  VastaaPoista
 5. Hieno kukkapeitto ja väritys on oikein onnistunut!
  Aivan ihana lahja! Taustapuoli on kivan ja mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 6. Ihanan rauhallinen peitto. Tikkaukset ovat hienot henkivät samaa hillittyä otetta kuin peiton väritys.

  VastaaPoista
 7. Hauskoja kukkasia tilkkuillen. Onnea peiton saajalle.

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis peitto!!! Todella upea lahja! Taustakin sopii hienosti :)

  VastaaPoista
 9. Todella ihana kukkapeitto! Kauniisti kukkaset puhjenneet harmaalle alustalle ja tikkaukset tuovat mukavasti elävyyttä pintaan.

  VastaaPoista
 10. Harmaa on hyvä väri, myös kukkapeittoon. Blokkimalli on ihan uusi minulle ja kiinnostava. Tikkaus on ihana!

  VastaaPoista
 11. Kiva kun ottaa heti uusimman lehden mallit käyttöönsä, niin pääsee kokeilemaan uusia juttuja.

  VastaaPoista
 12. ´Kyllä on kaunis peitto, todella hieno. Tuo väritys ja aihe on kaunis. Onneksi olkoon´!

  VastaaPoista
 13. Peitto on kaunis ja kuvattu arvoisissaan maisemissa. Kiva blokkimalli.

  VastaaPoista
 14. Oi miten kaunis harmaasävyinen peitto! Mallin kukkakuvio on hieno moderni! Onnistuit/aavistit hyvin kuvauspaikan kanssa :)

  VastaaPoista
 15. Kaunis ja harmooninen peitto!

  VastaaPoista
 16. Kaunis ja harmooninen peitto!

  VastaaPoista