torstai 23. kesäkuuta 2016

Kotimaan matkailua juhannusta odotellessa:)

Kesälomani alkaa heinäkuun alusta mutta tässä Juhannusta odotellessa vietän myös jo pari päivää lomaa, vähän niinkuin harjoitusmielessä;)
Miehen kanssa lähdimme pienelle päivän kestävälle kotimaan matkailulle. Kävimme pari vuotta sitten talvella Loviisassa miehen kuoron laulujen merkeissä ja päätimme silloin että teemme joskus kesäaikaan visiitin tähän kaupunkiin Ja nyt oli pieni sopiva aika tutustua kesäiseen Loviisaan.

Kauniina aurinkoisena päivänä oli mukava istuskella ja katsella maisemia, museokäynti kuului kuvioon kun se kohdalle sattui:)


Löysimme ihastuttavan Tuhannen tuskan kahvilan. Istuuduttuamme kauniin pihapiirin pöydän ääreen tarjoilijaneiti tuli kysymään mitä halaumme tilata ja luetteli kaikenlaisia herkkuja joista oli melko vaikea tehdä valintaa koska kaikki kuulostivat hyviltä. Päätös oli kuitenkin tehtävä ja kohta annokset tarjoiliin pöytään. Ja voi miten maukkaita paloja saatiin nautiskella hyvän kahvin kera.


Sillitorttu saaristolaisleivällä.
Raparperitosca

Makunautintoani ei vienyt eikä muutenkaan tämä näky minua haitannut mutta vähän ihmettelin. Toinen tarjoilijatar kulki paljain jaloin sisällä ja ulkona, ehkä se kuului toimenkuvaan mutta jotenkin vaan hämmästytti koska tuo hygienia-asia on iskostunut päähäni ja sitä tulee tarkkailtua:) Mutta nautinnolliset herkut menevät etusijalle ja menen tähän kahvilaan toisenkin kerran!Kahvilasta jatkettiin matkaa Ruotsinpyhtäälle Srömforsin ruukkimaisemiin.


Uuden ompelutyön blokkeja on valmistumassa. Jämäpalakolmiot ompelin samalla neliöiksi. Käytänkö ne työhon vai teenkö niistä jotain muuta, jää nähtäväksi.

Aurinkoista ja mukavaa Juhannusta

Kuvahaun tulos haulle juhannus

16 kommenttia:

 1. Kotimaasta löytyy paljon kivoja paikkoja, aina ei tarvitse lähteä kauas :) Mukavaa juhannusta, rentouttavaa sellaista !

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää kesäinen Loviisa. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Kotimaasta löytyy paljon mukavia paikkoja. Lähimatkailu avartaa kummasti.

  Hyvää juhannusta !!!

  VastaaPoista
 4. Hyvä matkailumainos Loviisalle. Kahvilan tarjoilut herkullisia, annetaan anteeksi pieni etikettivirhe paljaista jaloista. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Matkailu avartaa. Oikein hyvää juhannusta sinullekin.

  VastaaPoista
 6. Olemme käyneet monta vuotta sitten Loviisassa, jolloin vanhoissa puutaloissa olivat avoimet ovet. Kiertelimme ryhmän mukana. Pitäisi tutustua kaupunkiin muutenkin. Hyvää keskikesän juhlaa.

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää juhannusta. Viime visiitistäni Loviisaan on kulunut yllättävän monta vuotta. Kiitos matkavinkistä.

  VastaaPoista
 8. Hyvää juhannusta! Loviisa on viehättävä kaupunki!

  VastaaPoista
 9. Hyvää juhannusta sinnekin :) Ihana tuokiokuva Loviisasta.

  VastaaPoista
 10. Kotimaanmatkailu ja museot, yes!
  Ihastelin kirjontakirjaasikin.

  VastaaPoista
 11. Loviisa on ihana kesäkaupunki ja Tuhannen tuskan kahvila ihan ehdoton visiittikohde. Myös Bonga on hieno paikka. Tilkkutyö näyttää kiinnostavalta!

  VastaaPoista
 12. Mukavaa keskikesää teillekin :-)
  Kotimaassakin on paljon katseltavaa ja kiva reissata.

  VastaaPoista
 13. Loviisa on tosi kiva kesäkaupunki. Kävin viime kesänä ihan ex tempore -reissulla ja mukavaa oli. Suomessa on paljon kivoja paikkoja. Seuraava kohde on Vakka-taimitarha Laitilan takana.

  VastaaPoista
 14. Meillä tyttären kummien lomakoti on Loviisassa ja siellä tulee joka kesä piipahdettua... Tuo Tuhannen tuskan kuppila kuuluu kuvioihin ja siellä on herkkuja monenlaisia. Virkistävää kun siellä on niin monenmoista ruusukuppia ja astiaa ja kahvikin tuodaan posliinikannussa... paljain jaloin.
  Lämpimiä kesän päiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 15. " tarjoilijatar kulki paljain jaloin sisällä ja ulkona, ehkä se kuului toimenkuvaan mutta jotenkin vaan hämmästytti koska tuo hygienia-asia on iskostunut päähäni "

  Hygian kannalta merkityksellistä on käsihygienia, eikä se mitä ihmisellä on jalassa. Ruokaa kuitenkin käsitellään käsillä päydän tasolla, eikä tallota jaloilla lattialla, joten on aivan sama onko jalassa kengät vai ei. Eikä myöskään ole syytä olettaa että kengänpohjat olisivat automaattisesti jalkapohjia puhtaampia. Todennäköisesti ihmiset pesevät useammin jalkapohjiaan kuin kengänpohjiaan.

  VastaaPoista