sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Pastillitähdet

Paininjalan rikkoontumisesta oli jotain hyötyäkin:) 
Otin keskeneräiseksi jääneen tilkkutyön työn alle. Blokkimallia opetettiin Päivölässä Hannelen kurssilla. Malli ei erityisemmin kiinnostanut minua mutta kokeilin kuitenkin tosin vähän muunneltuna. Kokeiluun valitut kankaatkaan eivät erityisemmin houkutelleet. Kankaita tulee kuskattua kursseille mukaan aika monta kassillista mutta sitten sitä sopivaa ei yleensä ole mukana. Muutaman blokin olin jo ommellut ja tein niitä vähän lisää joten ne riittivät torkkupeittoon kun lisäsin reunaan vielä kaitaleen.
Tapoihini kuuluu yleensä valmistaa työt loppuun jossain vaiheessa, en tykkää keskeneräisistä ja tuntuu että uutta ei pitäisi aloittaa ennenkuin teon alla oleva työ on valmis. Noh, tätä ajatusta en kuitenkaan ole noudattanut, monesti on kyllä useampi työ meneillään tai ainakin suunnitteilla.

Marle ompelee parhaillaan hienoa tähtitaivasta. Omastani tuli kyllä aika pliisu siihen verrattuna mutta ehkä tämä ei ole taivas ollenkaan;)Löysin laatikostani vaihtuvavärisen tikkauslangan joka sopi väreiltään kankaisiin todella hyvin. Aloitin tikkaamisen. Hetken kuluttua lanka meni poikki. Langoitus uusiksi. Jatkoin ompelua. Lanka poikki. Vaihdoin koneeseen neulan. Hetken päästä taas lanka poikki. Irroitin koneesta kaikki osat ja puhdistin pölystä. Jatkoin ompelua, lanka poikki taas hetken kuluttua. Mainitsemani hetki on tässä kohdin 30 - 50cm!!!! En antanut periksi!!! Tein tikkaukset loppuun ja lankojen päättelemistä riitti työn valmistuttua.

"Aika tavaran kaupittee" sanoi anoppini ja monen muukin onlen kuullut tuon lauseen sanovan ja minäkin olen todennut saman jo monta kertaa. Tytär on tuonut joskus minulle nappeja joissa oli samoja värejä kun tähtityössäni. Ne löysivät nyt paikkansa:) Luntakin on tupsahtanut kuvaan mukaan:)Alakuvassa taitaa  kankaiden värit olla lähempänä oikeita värejä.


16 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää sinunkin tähtitaivas. Siinä on jännästi iltarusko värjännyt taivaan punertavaksi. On se vaan niin totta, että kaikille löytyy paikka. Napit sopivat täydellisesti! Lankaongelman kanssa painiskellessasi vaihdoitko uuden neulan. Minulla on kerran käynyt vastaavanlaisesti ja sitten kokeilin neulanvaihtoa ja se auttoi. Neulani oli hieman vääntynyt, liian pieni ja tylsäkin. Paksumman langan kanssa se sitten hankautui poikki koko ajan.

  VastaaPoista
 2. Kaunis peitto! Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs peitto. Onnea, että jaksoit tikata vaikeuksista huolimatta. Napit ovat ihan piste i:n päälle.

  VastaaPoista
 4. Valmis on aina valmis. Tuo malli on kiva aloittaa, mutta jatko onkin sitten puurtamista. Täällä on yksi keskeneräinen tuosta mallista.

  VastaaPoista
 5. Kumarrus sitkeydellesi! Langan katkeilu on hermoja raastavaa, ainakin minulle. Omassa koneessani juuri tuon langan kanssa parhaiten toimii top stich-neula, jossa on isompi silmä. Kaunis lopputulos, pehmeät värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis top stitch, oli yksi t-kirjain jäänyt kyydistä :D

   Poista
 6. Lähdin heti neulakauppaan:) Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 7. Kaunis peitto ja tuli napeillekkin käyttöä.

  VastaaPoista
 8. Hieno tuli peitosta ja napitkin sopivat todella hyvin paikalleen.
  Sitkeä olit, langan katkeilu on todella rasittavaa ja hermoja raastavaa puuhaa!

  VastaaPoista
 9. Ihan hyvä värityshän tuo on, välillä on mukava tehdä jotain oikein hillittyä. Kaunis peitto!

  VastaaPoista
 10. Peitto on kaunis väreiltään ja kuvioltaan. Onnittelut sisukkaasta tikkauksesta.

  VastaaPoista
 11. Kaunis ja rauhallinen peitto.
  Langan katkeilu tikatessa on ihan painajaista. Kyllä olet hyvähermoinen tilkkuilija kun sitkeäasti jatkoit loppuun. Lopussa kiitos seisoo.

  VastaaPoista
 12. Kyseinen lanka vaatii (Schmetzin) joko Embroidery tai Quilting -neulan ja neulannumero 90, ei muuten toimi. Pienemmät ja tavalliset pienempi silmäiset neulat hiertävät langan poikki. Se on oikeasti ihana ja toimiva puuvillainen lanka tilkkutöiden tikkauksiin (vapaatikkaus tai tikkaus yläsyöttäjän avulla) jopa konekirjontaan. Edellä mainitut topstich neulat on tarkoitettu suorien tikkausten ompeluun esim. farkut, huonekalukankaat jne.
  terkuin paula peekaalta lisätietoa tästä http://www.schmetzneedles.com/schmetz-needle-primer/#sthash.livRHTWd.dpbs

  VastaaPoista
 13. Tulipa kaunis peitto! Olet niin ehtiväinen:)

  VastaaPoista
 14. Se on aina mukava kun omista varastoista löytyy jotain juuri sopivaa.

  VastaaPoista