tiistai 12. tammikuuta 2016

Lumiperhoset

Avoin tikkausjalka saapui postin mukana Ompelijanmaailma-kaupasta nopeasti. Aiemmin en olekaan sieltä mitään tilannut mutta hyvä tietää että asiakaspalvelu kaupassa toimii hyvin. Jalka oli se mitä tilasin tosin vähän on vuosien varrella malli muuttunut, ehkä siihenkin on tehty tuotekehittelyä. Vanhan jalan pyöreät osat olivat muuttuneet kulmikkaiksi. Hyvin jalka toimi ja teki tehtävänsä.

Peiton koko on 120 x 160 cmTikkauksista tulisi varmasti kauniinpia kun malttaisi vähän pienentää polkimen vauhtia mutta kun en malta! Innostun aluksi ja sitten tahdon kyllästyä ennenkuin työ valmistuu joten toisinaan on tehtävä vauhdilla että pääsee seuraavaan projektiin nopeammin käsiksi. Olisiko parempi että ompelisi ensin tekeillä olevaa työtä ja sitten vasta miettisi seuraavaa, mahtaako onnistua;) Kun päässä ja paperilla on jo monta ideaa odottamassa:)Ostelen silloin tällöin tarjouksesta parin kolmen metrin paloja kangasta takakankaaksi sen ihmeempiä miettimättä. Tämäkin kangas on ollut joskus melko edullista ja nyt löytyi paikka sillekin.
Kuvassa peitto näyttää pitkältä ja kapealta mutta kyllä se sopivan kokoinen on. Kuva vääristää jotenkin kokoa.
Jotkut ompelevat takapuolen kankaan osista siis kokoavat takakankaan erilaisista kankaista ja ne näyttävät usein mukavilta. Tätä kirjoittaessa mietin miksi en tee niin itse vaikka olen idean hyväksi huomannut. Kuitenkin aina etsin ja kaivan sopivan kokoista kangasta takakappaleeksi. Ehkäpä seuraavan kerran muistan:)Peiton takapuolella tikkaukset näkyvät melko kauniina.Nyt oli mielestäni aika kokeilla ompelukoneeni kirjaintoimintoa. Vähän aikaa piti pähkäillä miten se toimii vaikka ohjekirjaa luinkin. Kun vaan sitkeästi yrittää niin oppiihan sitä. Vaikka ensin tuntui hankalalta, ei sitten vaikea ollutkaan.

Ihan hyvä mutta ehkä käsin ommellen tulisivat kauniimmat:)16 kommenttia:

 1. Kaarevat saumat näyttävät niin kauniilta! Kankaatkin ovat kauniin värisiä. Hieno lopputulos! Eikös ole kumma miten kameran linssi vääristää :) Kyllähän koneesi osaa kirjoittaa kauniisti, minulla on paljon pienempää.

  VastaaPoista
 2. Peitosta tuli oikein kaunis ja tikkaukset ovat hienot! Hyvin yhteensopivat kankaat olet työhön valinnut:)

  VastaaPoista
 3. Perhonen sentään, kuin on kaunista jälkeä.

  VastaaPoista
 4. Kauniin värisiä perhosia. Upea koko peitto ja tikkaukset ovat hienot. Ohut kehys on myös hyvä juttu, pitää perhoset kasassa. Eihän sille mitään voi, kun ideoita tulee koko ajan mieleen. Pitäis laittaa aivot kiinni, jos haluaisi olla ilman uusia ideoita siihen asti kunnes työ on valmis. Varmaan tosi vaikeaa.

  VastaaPoista
 5. Tämä on tosi ihana peitto! Perhoset enteilee jo kesää. Sama homma täällä, aina alkaa uusi työ, vaikka entisetkään ei ole valmiina :)

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs peitto ja nostan hattua (tai näillä keleillä pipoa) tikkausille!

  VastaaPoista
 7. Niin nätti peitto ja raikkaat värit. Ja tuo ihana kissapussukka mustine kissoineen.

  VastaaPoista
 8. Kaunis peitto, joka on tullut hienommaksi joka työvaiheessa. Jatka vaan tikkaamista, vaikka välillä se käy työstä. Tilkkupeittojen tekeminen on ajanvietettä ja mielen kohennusta, jokainen saa siis tehdä niinkuin kulloinkin tuntuu parhaalta.

  VastaaPoista
 9. Kaunis lopputulos! Värit on tosi kivat ja valkoinen raikastaa aina. Onnittelut!

  VastaaPoista
 10. Ihana peitto! Hienosti olet onnistunut kaarevien saumojan ompelussa. Kauniit värit.

  VastaaPoista
 11. Peitostasi tuli tosi kaunis! Niin kaunis malli ja värit! Kiva kun löysit perhoselle paikan:)

  VastaaPoista
 12. Kaunis työ! Tykkään yhtenäisestä taustakankaasta, vaikka usein itse kasaan tähteistä. Tämä on kaunis.

  VastaaPoista
 13. Kiva tilkkupeitto ja upeaa, että sait tämän valmiiksi!

  VastaaPoista
 14. Todella kaunis, olet kyllä taitava. Olen eka kertaa sun blogissa ja jäin heti lukijaksi. Olis kiva jos tulisit vierailulle Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
 15. Tosi kaunis, ihastuin varsinkin tuohon ylimmäiseen taitavasti tehty ja persoonallinen kuviointi, tykkäisin meillä tuollaisesta ♥

  VastaaPoista