sunnuntai 2. elokuuta 2015

Rain or Shine

Koska tämän tilkkutyön pinta oli roikkunut keväästä asti keskeneräisenä  niin toivomukseni oli saada se valmiiksi ennen loman päättymistä. Toivomuksen syynä oli ainoastaan saada se pois näkyvistä vaikka kaapin perukoille jotta uusia pääsisi taas esille.
Tiukkaa teki mutta eilen iltasella sain viimeiset pistot ommeltua.Koko on 115x 145cm.

  Kahdessa ylimmäisessä kuvassa värit ovat lähinnä oikeat. Vanhan sohvan päällä liian kellertävät. Illan hämärtyessä oli vaikea saada "hyviä" kuvia:) 
Kuvia katsellessa jään miettimään ovatko ruskeat kiilat liian silmäänpistäviä. Ehkä vähän vaaleampi olisi ollut parempi. Muutamassa blokissa ei ruskeaa ole ja nekin näyttävät kyllä hyviltä.

Tikkauskuvio on ymmärtääkseni nimeltään microstipple. En ole asiasta varma ja oletuksen voi korjata jos asia ei näin ole;)
Blokkien keskelle kiilojen risteyskohtiin olen laittanut jojot. Nekin olisivat voineet olla toisistaan erivärisiä mutta työtä suunnitellessa arvelin tumman olevan paras vaihtoehto. Ja kun kaikki ovat samanvärisiä niin työstä ei tule kovin rauhaton, värejä kun on muutenkin aika paljon.Työ on takaa kokonaan valkoinen. Siksi kuvauspaikan valintakin oli vähän vaikeaa. Nurmikolle en uskaltanut laittaa sitä ollenkaan kun pelkäsin että ruohosta tarttuu kuitenkin vihreää mukaan:)

Huom! pöydällä oleva kukka on miehen valitsema. Hän kuulemma haluaa katsella juuri tuota kukkaa pöydän äärellä kahvia juodessaan:) AnnoIn periksi vaikka tuo kukka ja sen väri eivät kuulu suosikkeihini:)

13 kommenttia:

 1. Ihana, ihana peitto ja tikkaus on hieno!
  Yo-Yo:t sopivat hyvin tuohon keskustaan ja minua silmääni ei ainakaan häirinnyt nuo ruskeat kiilat ollenkaan, upea peitto!

  VastaaPoista
 2. Hieno tuli. Tikkauskuvio on stipple. Microstipple on pienen pientä stippleä. Sellaista, missä kurvien väliin jää vain milli tai pari. Tuota kutsutaan Suomessa usein muurahaisen poluksi. Vakiintunutta nimeä ei taida olla.

  VastaaPoista
 3. Hieno. Minua ruskeat ei häiritse, tuovat oman hauskan rymileikkinsä tuohon pintaan. Vaaleammall kankaalla sen tilalla olisi peiton ilme aika erilainen. Varmaan sekin olisi kaunis, mutta tykkään tästä. :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis peitto. Raikas kokonaisuus.

  VastaaPoista
 5. Nätti peitto tämä on. Ja tuo tikkauskin, vaikka en ymmärrä mitään näistä tikkausmysteereistä, vain sen mitä näen. Nuo ruskeat kivasti ryhdittää työtä minusta, ei paha.

  VastaaPoista
 6. Kaunis se on, eikä mikään väri pomppaa liiaksi esiin. Tikkaukset on just hyvät.

  VastaaPoista
 7. Peitto on hieno. Jojot kiva lisä blokkien keskustassa, ihanat värit ja kaunis tikkaus.

  VastaaPoista
 8. Kyllä se kaunis on! Minusta tumma antaa sopivasti rytmiä kuvioon.

  VastaaPoista
 9. Kaunis peitto ja hieno tikkaus! (Itseltäni olisi tuo tikkaus jäänyt tekemättä;)) Nuo jojot ovat hauska lisä.

  VastaaPoista
 10. Hei, olet saanut leikkimielisen haasteen: http://tilkkupeitto-poppys.blogspot.fi/2015/07/yksi-pieni-kasityoblogi-heitti-haasteen.html

  VastaaPoista
 11. Kaunis peitto ja mielestäni nuo tummemmat "säteet" ja jojot tuovat siihen kivaa kontrastia. Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 12. Yhdyn edellisiin: hieno peite, ja ruskeat ovat tarpeen juurikin kontrastin vuoksi :) Kerrankin minunkin pääni taipuu hahmottamaan tilanne, jossa ruskeiden paikalla olisi jokin muu työn kankaista - silloin työ olisi "tasapaksu" väritykseltään, eikä silmällä olisi paikkaa, mihin pysähtyä.

  VastaaPoista