keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tunnetko tuoksun

Voilla leivottuja voisilmäpullia. Nam, miten hyviä, söin kaksi heti kun sain ne uunista ulos:) 
Joka joulu meillä toivotaan että teen kotijuustoa. Valmistuksesta jää aika paljon heraa jota en malta heittää pois. Käytän sen yleensä sämpylöiden mutta tällä kertaa pullien valmistamiseen.


Tilkunviilaaja epäili edellisen kirjoituksen kommentissaan onko minulla pikimustat silmälasit joilla katson Sunburst-työtäni. Aika tummat ne ovat tässä kohdassa vai onko niitä ollenkaan. Nyt vaan olen vaiheessa jossa mikään valmistamani työ ei näytä oikein miltään. Ihan ok on ajatuksena, mutta ei mitään wau-ilmiötä pääse syntymään. Joskus sentään olen tykännyt jostain ompeluksestani kun se on valmistunut.
Kyllä tuossa edellisessä peitteessä on oikeasti virheitä. Esim.yläreunan kahden blokkirivin pitäisi vaihtaa paikkaansa jotta ympyrämallit menisivät oikein siis samassa järjestyksessä kuin alariveissä. Olisi pitänyt ottaa vielä yksi väri käyttöön tai leikata vaaleammasta kaksi blokkia vähemmän ja ommella keltaisesta tai sinisestä niiden tilalle uudet, näin olisin saanut järjestettyä kaikki oikeaan järjestykseen. Selitys on ehkä sekava mutta noin sen olisi pitänyt tapahtua. Lisäksi kelta-oranssi kangas oli kovempaa ja tiiviinpää kuin muut ja näin ollen tai siis luulen että siitä syystä niistä blokeista tuli vähän pienmpiä kuin muista. Toisia blokkejakaan ei voinut pienentää ihan mahdottomasti ilman että kuvio olisi kärsinyt. Vasempi pitkä sivu vetää alareunasta vähän sisäänpäin syystä että keltainen blokki on pienempi. Ja kun en ollut valitsemiini kankaisiin ollenkaan tyytyväinen ja kun koko ajan ommellessa ei tuntunut mukavalta kun takaraivossa pyöri nuo epäkohdat niin ihan kauhean innostunut en työstä voi olla.

7 kommenttia:

 1. Tilkkupeiton virheitä en huomaa, mutta pullantuoksu on vastustamaton. :-)

  VastaaPoista
 2. Voi sentään. Haluaisin maistaa noita pullia. Näyttävät niin herkullisilta. Ja voivoi hyvännäköisen peittosi virhelistalle. Kaikissa peitoissa on pieniä virheitä. Ainakin minun ompeluksissani on niitä reilusti. Leuka pystyyn, huomenna on muuten auringonpimennys, vaikuttaakohan se aurinkopeittoosikin.

  VastaaPoista
 3. Tunnentunnen! Ihan hurmaava tuoksu!
  Onhan se niin että sinulle ne on virheitä, mutta toinen ei niitä huomaa. Ei voi mitään. Täytyy niitä huonompiakin aikoja olla että sitten taas erottaa parhaat. Jaksamista, kevät tulee!

  VastaaPoista
 4. Oi, kun tuoksuukin hyvältä, nami, nami!
  Niin, aina kaikki ei mene niin kun ajattelee, mutta onneksi muut eivät huomaa virheitä, vaikka ne omassa päässä ovat ylitsepääsemättömiä, minulla on hieman sama, että jos jokin ei oikein mene niin kuin olen ajatellut työ usein jää hautomoon moneksi vuodeksi en saa edes tehtyä niitä valmiiksi asti, mutta sinä teit peiton valmiiksi ja se on saavutus, vaikka virheet jyskytti takaraivossa, sinnikäs olet, hyvä sinä!!

  VastaaPoista
 5. Katsoin selitystäsi virheistä ja peittoa, enkä ymmärrä edelleenkään. Kuvioissasi on just hyvä rytmi ja värit menevät loogisesti. Jos joku blokki onkin pienempi toista, sitäkään ei huomaa. Puhut nyt vain itsellesi kannustavasti, mars! Ja voi että, mitä pullia! Onneksi ehdin juuri syödä niin ei tullut täysin epätoivoinen kateus.

  VastaaPoista
 6. ihania pullia! Olisi tässä kahvikin valmiina. Jotenkin tekis mieli hieman tukistaa sinua. Se peitto on hieno ja kaikki sopivassa järjestyksessä. Minusta on ihan mautonta, jos aina on kaikki jossain hiivatin tietyssä järjestyksessä. Välillä pitää laittaa toisin. Onneksi sentään pulliin olet tyytyväinen : )

  VastaaPoista
 7. Ei ole mitään syytä moittia peittoa, minusta se on tosi kaunis. Varmasti löytyy muuta käyttöä kuin autonkorjauspehmike. Pullasi todellakin saa veden kielelle.

  VastaaPoista