sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hidden in the Stars ja mäyräkoira

Tikkaamiset jatkuvat.
Kauan sitten ostin Forssan Kankaisesta kaksi  Fabric Roll-rullaa. Pitkään etsin ja mietin sopivaa ideaa kangassuikaleille. Mieleistä mallia en millään löytänyt ja kun useampaan kertaan olin rullia pyöritellyt niin jossain vaiheessa päätin että jotain kankaista pitää tehdä ja tähän malliin sitten päädyin. Vihertävä sakarakangas on itse värjäämääni lakanakangasta.
Niinkuin muutkin  ovat huomanneet että tähän aikaan vuodesta on hankala kuvata töitään niin sama ongelma oli minullakin nyt. Kokeilin monessa eri huoneessa ja eri valoissa salamalla ja ilman mutta kirkkaat värit kankaissa eivät päässeet oikeuksiinsa.


Koko on 120 x 150 cm.
Tämä työ on jo jonkin aikaa ollut valmiina tikkaamista odottaen ja kun edellisen peitteen kanssa pääsin vauhtiin niin päätin jatkaa......:) Siis halusin keskeneräisen työn pois mielestä. Nyt menin helpomman kautta ja tikkailin vaan harvakseltaan. Etupuolella tikkausjälki ei näy kunnolla mutta takapuolella kyllä. 
Valmistunut työ ei kuulu ykkössuosikkeihini mutta kokeiltua tuli tämäkin asia. Tuskin ostan enää valmiiksi leikattuja kangassuikaleita niin vaikea oli niistä mitään kivaa keksiä.


Vekki-blogin Mirja valmistaa kivoja mäyräkoiria. Näin näitä hänen blogissaan ja ihastuin:)
Teimme hänen kanssaan kaupat ja ystävällisesti hän toimitti koiran melkein kotiovelleni.
Koiruli ei jää meille vaan suuntaa matkansa syntymäpäivälahjaksi siskolleni. Hänellä on aina ollut mäyräkoiria ja toivon että tämä sopii joukon jatkoksi:)
Eikö olekin ihastuttava:)
Keksin sille jo nimenkin mutta katsotaan mitä mieltä uusi omistaja siitä on:)Ps. Tilkunviilaaja muistutti että peitollahan pitää olla nimi, siihen olen kyllä pyrkinyt mutta nyt asia unohtui. Pitkään en asiaa ehdi pohtimaan joten laitan taas nimeksi sen mikä ensin tuli mieleen: Mäyriksen päivä:)

13 kommenttia:

 1. Kaitalepeitosta tuli kiva. En ole koskaan ostanut valmiiksi leikattuja tilkkuja.Jotenkin toisen tekemän valikoiman perusteella tuntuu vaikealta tehdä mitään omaa.
  Vakin tekemät mäyräkoirat näyttävät siltä, että ne todennäköisesti osaavat haukkuakin.Olisi ihme, jos siskosi ei ihastuisi koiraan.

  VastaaPoista
 2. Huippuja ovat molemmat, mäyris ja peitto! Peitossa on kivan raikkaat värit.

  VastaaPoista
 3. Peiton värit näkyvät kirkkaampina mäyräkoiran alla, varmaan siinä on todellisemmat sävyt? Hieno peitto ja onnistunut koira. Onhan tilkkupeitollasikin nimi?!

  VastaaPoista
 4. Minusta nuo ovat tosi kauniita molemmat. Meilläkin on joskus ollut mäyräkoira ja sen nimeksi tuli Maisteri ihan sattumalta, kun se pyllähti pellonojaan, jossa oli vettä ja sai uimakoulun suoritettua. Uimamaisteriksi sitä sitten sanottiin.
  Voi miten aika rientää,siitäkin jo lienee kohta parikymmentä vuotta.

  VastaaPoista
 5. Kaunishan tuosta tuli! Minulla on kaksi pakettia valmiiksi leikattuja batiikkikaitaleita, mutta kun ei oikein sytytä. On vähän sama juttu, jos tekisi toscakakkua valmiista pakkauksesta...

  VastaaPoista
 6. Kiva peitto tuli! Malli täytyy pitää mielessä, sen voisi toteuttaa! Kaitaletahan kyllä löytyy...On tosi söpö mäyris.

  VastaaPoista
 7. Hyvinhän sait suikaleet käytettyä! Ei ainakaan päälle päin huomaa, että olisi mitään vaikeuksia ollut. En ole itse noita rullia ostanut, vaikka joskus olen niitä aika tarkaan tutkinutkin. Vekin mäyrikset on niin ihania, melkein eläviä.

  VastaaPoista
 8. Kauniin peiton olet ommellut kaitalerullista, kiva malli. Oletpa tosi ahkera, kun noita peittoja putkahtelee joka viikko. Iloisen ilmeikäs tuo Vekin ommpelema mäyris.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Irma, oli mukava nähdä. Toivotaan, että siskosi pitää mäyriksestä.

  Tosi kaunis on peittosi. Tuo vihreä kokoaa niin kauniisti nuo muut osat. Oikein onnistunut.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihastuttava peitto ja hyvin olet kangaskaitaleet käyttänyt, pidän tästä mallista!
  Mäyräkoira on kiva ja kaunis lahja, todella taidokkaasti tehty, ihailin jo tekijän blogissakin:)

  VastaaPoista
 11. Hieno peittohan siitä tuli! Oma vihreäsi ryhdistää mukavasti kuviota.
  Minäkin olen ihaillut ja ihmetellyt mäyräkoirien luonnollisuutta.

  VastaaPoista
 12. Kaunis ja pirteä peitto, kyllä kelpaa hauvan siinä poseerata.

  VastaaPoista
 13. Wautsi mikä mäyris, valioyksilö!

  VastaaPoista