sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kesäkassi

Sain jostain ostoksesta kaupanpäälliseksi pellavatyyppisestä kankaasta valmistetut sisustustyynyn päälliset. Kun en sellaisia tarvitse niin avasin toisen saumoistaan ja ompelin siitä kassin:) Päällisen ja vuoren väliin tikkasin jäykkää kassivahviketta, näin se pysyy hyvin pystyssä mutta ei ole kuitenkaan painava. Vuorena on vanhaa käyttämätöntä lakanakangasta. Taskukin löytyy sisäpuolelta.

Kassin korkeus on 40 cm ja leveys 36 cm.


Tyttären verhokangasta oli vähän jäljellä ja siitä on kehkeytymässä pussukka. Oikein mietin ja suunnittelin ja ajattelin että nytpä olen tosi fiksu ja ompelen taskun jo alkuvaiheessa kiinni ja käytän hyödykseni pohjasaumaa. Silitettäessä totuus fiksuudesta valkeni. Olin kiinnittänyt taskun pussukan oikealle puolelle:(  Siis ratkoja esiin ja töihin.9 kommenttia:

 1. Ihana idea!!! Minulla samat tyynyt, mutta sohvalla. Katson kuinka ne kestävät käytössä vai otanko heti tuunauskäyttöön.

  VastaaPoista
 2. Hyvän näköinen kesäkassi tuli. Oranssi tuo ytyä siihen. Pussukoiden ompeleminen on niin vaikeaa, että en edes yritä. Toivottavasti sait korjatuksi.

  VastaaPoista
 3. Oi, vaikken ole siitä iloinen, että ompelit väärin, niin olen iloinen, että jaoit tämän tarinan. Niin on tuttua. Hyvä, että joku muukin. Oikein kun keskittyy huolellisesti, on typerryttävää huomata tehneensä joku tällainen moka.

  VastaaPoista
 4. Kivan laukun teit! Onko ensin suorakaide ja sit pohjan kulmien avulla muotoutuu tuollaiseksi ylhäältä leveämmäksi?? Minkähän mittaiset hihnat, roikkuuko olalla hyvin?
  Mulla kesäkassi vielä (vasta) suunnitelmissa. Kangas jo on sekä kovikehuopa, mutta tekeminen on vaatinut liikaa voimia helteellä. Ehkäpä nyt kun on viileämpää.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut? Olit varmasti lähin, yllätys odottaa. Laitatko osoitteesi sähköpostiini.

  Vähän voi kestää, mutta tulossa on:)

  VastaaPoista
 6. Kassi on kivan värinen, semmoinen raikkaan pirteä, vähän niinkuin tekijäkin. Voisihan se tasku olla ulkopuolellakin, on niitä semmoisia olemassa ja jos ei ole niin tehdään!

  VastaaPoista
 7. Onpa pirtsakka kesäkassi, tuo oranssi on oikein piste i:n päälle! Hieno!
  Tekevälle sattuu:)

  VastaaPoista
 8. Kaunis kassi,oranssi kukka-applikaatio piristää hienosti pellavaista väriä.
  Tekevälle sattuu onnistumisia, joskus mokiakin.

  VastaaPoista
 9. Tosi pirteä kesäkassi! Mahtavaa että laitoit oranssia.
  Ratkoitko jo taskun - kuka se sanoo että se väärässä paikassa olis. Ihan niinkuin Marle ehdottaa :)

  VastaaPoista