lauantai 28. kesäkuuta 2014

Hintavertailua

Satunnainen kertoi blogissaan hetki sitten kukka-amppeleiden hinnoista. Korkeaa hintaa olen itsekin ihmetellyt puutarhamyymälöissä käydessäni. Vasemman puoleisessa  kuvassa olevan amppelin hinta oli 20€, harmi että hintalappu jäi piiloon. Oikealla on kuva omastani jonka ostamista mietin pitkään hinnan vuoksi mutta kun se oli niin kaunis niin tein ostopäätöksen eikä ole kaduttanut. Hinta oli 17.90€ ja on paljon komeampi:)

Marjapensaamme kaipasivat uusia tukikehikoita. Perinteisistä vihreistä muovisista en oikein tykkää joten muuta oli keksittävä. Jossakin puutarhamyymälässä näin alla olevan kuvan tyyppisiä kehikoita (nimekkään valmistajan) ja yhden hinta oli 34€, toisessa kaupassa kopioversion hinta oli 18€. Kotona miehen kanssa laskeskelimme että suunnilleen sama määrä rahaa (18€) kuluu jos hankkii tarvikkeet ja tekee työn itse. No, mies päätti kuitenkin tehdä kolmelle pensaalle kehikot. Ne eivät ole kuitenkaan ihan kopiot vaan pieni oma leima työssä on. Vaakapuiden päädyt on upotettu pystypuiden sisään, kaupan vastaavissa ne tulivat pystypuiden reunoista ulos. 
Sadetta on riittänyt joka lomapäivälle mutta onneksi jossain välissä on aurinkokin pilkahtanut. Niitä hetkiä olemme käyttäneet hyödyksi ja piipahteet millon missäkin pienessä "reissussa".Kävimme katsomassa Helsinki-Vantaan lentokentän nousevia lentokoneita.

7 kommenttia:

 1. Ovat kyllä kalliita, mutta tänä vuonna sain itse edullisesti amppelit eli kolme amppelia a´9,90/kpl yhteensä 29.70 € ja yhdestä jouduin vain maksamaan 17.90 €.
  Hienot marjapuskien tuet ja varmasti kestävämmät kun ostetut!
  Täällä paistaa aurinko ja on kohtalaisen lämmintä nyt!

  VastaaPoista
 2. Kaunis amppeli. Marjapensaisen tuet ovat hienot. Samaa hommaa pitäisi tehdä maalla ja kotona :) Tänään on ollut mukavan aurinkoinen päivä.

  VastaaPoista
 3. On tosiaan kaunis amppelikukka tuo ostamasi, runsaasti kukkii. Minä en ole tainnut valmista amppeli-istutusta ostaa vielä koskaan, juurikin hinnan takia. Varsinkin puutarhoilla muhkeat amppelit maksaa 'mansikoita'. Itse istuttelen aina ostamianni kukkasia amppeleihin :) Hyvän näköiset on marjapensaiden kehykset!

  VastaaPoista
 4. Tänä kesänä en ole vieläkään uskaltautunut istuttamaan parvekekukkia. Yöt ovat yhä luvattoman kylmiä.

  Mummulassani on ollut ihan samanlaisia marjapensaiden tukikehikkoja joskus puoli vuosisataa sitten, tai niillä main. Tuota mallia käytettiin aika yleisesti siellä, mistä olen kotoisin. Ovat näköjään jotkut sitten keksineet hyödyntää kaupallisesti vanhoja tukirakennemalleja, kun kerran kaupoissakin myydään. Ja mikä ettei, ne ovat tukevia rakennelmia. :)

  VastaaPoista
 5. Sen minäkin olen huomannut että kukka-amppeleiden hinnoissa voi olla hirmu ero. Sinun amppelikukka on erittäin kaunis ja noissa kehikoissa marjapensaat viihtyvät hyvin.

  VastaaPoista
 6. Sinun amppelisi on ehdottomasti komeampi kuin kalliimpi versio! Kyllä on marjapensaat siistissä kunnossa: 10 pistettä :) Pienet reissut on niiiin piristäviä :) Eilen jo yritti olla kesäistä mutta ei sitten enää tänään.

  VastaaPoista
 7. Kaunis on sinun amppelisi, ja ehdottomasti hintansa väärti!
  Saisinkohan minäkin Miehen tekemään marjapuskatukia, vadelmat makaavat pensamustikoiden päällä... Sateista riehaantuneet?

  VastaaPoista