lauantai 13. huhtikuuta 2013

Toisenlaiset välineet............

..............on nyt käytössä, ompelukone saa/joutuu hetkeksi lepotauolle:)Tapeetit saatiin viikolla irroitettua:) Tässäkään hommassa meillä ei menty sieltä missä aita olisi matalin vaikka minulle se olisi tällä kertaa sopinut mutta ei miehelle;) Hän irroitti tapetoitavasta huoneesta lattia- ja kattolistat maalattaviksi. Eikä siinä vielä kaikki. Mies kun on sitä mieltä että kun hommiin aletaan niin sitten tehdään kunnolla. Niinpä hän päätti että katonkin pitää saada uusi maalipinta. No, nyt ne on tehty ja tänään päästin aloittamaan seinien tapetointi. Työnjako menee niin että minä saan mitata ja leikata tapeetit ja liisteröidä ne, paitsi silloin kun liisteri laitetaan suoraan seinälle kuten tällä kertaa, joka on huomattavasti siistinpää puuhaa kuin liisterin laittaminen vuodille. Mies sitten asettelee tapeetit seinälle, toisinaan siinä tarvitaan voimasanojakin mutta mitäs siitä jos lopputulos on sillä tavalla parempi:)


11 kommenttia:

 1. Joskus meillä tapetoidessa oli tuo marssijärjestys, mutta kuinkas sitten kävikään, ei siitä tullut mitään, aloin tapiseeraamaan isän opeilla ja hyvä tuli, miehen yrittäessä tuli vain sotkuinen vuota miehen ympärille.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa paremmalta suunnitelmalta kuin se, että työmaalla on hommissa vaan kaksi työnjohtajaa :D

  Listojen maalaus on niin plääh, mutta palkitsee yleensä.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa saada uudet tapsut seinille. Katon maalaaminen on vaikeaa, ainakin minä olen vahvasti sitä mieltä vaikken ole ikinä sitä maalannutkaan. Uskon vahvasti, että kiroileminen kyllä auttaa.

  VastaaPoista
 4. Se kokemus, mikä minulla on tapetoinnista, niin suosiolla luovutan sen homman jollekin sen osaavalle. Ainoa seinä, jonka olen tapetoinut, näytti aivan hirveälle ja vielä pahempaa oli repiä pois omat tekoset ja voi sitä voimasanojen määrää.

  VastaaPoista
 5. Meillä työnjako on sellainen, että minä valitsen tapetit ja Siippa hoitaa ne seinälle. Sitten on taas minun vuoroni patistella viemään työkalut pois, että saan jäljet siivottua :)

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös työjärjestys, että minä valitsen isännän kanssa materiaalit ja isäntä hoitaa työn, minä siivoan ja muonitan ja toimin yleishanslankarin ja kuuntelijana kirosanoille, varmasti auttavat kun valmista syntyy!

  VastaaPoista
 7. Remontoinnin suunnittelu on ylikivaa ja tuloksista nauttminen huippuhienoa - se väliaika on aika hermojaraastavaa ja pääsääntöisesti tositylsää (paitsi purkaminen, jossa olen aika haka!). Mutta vaivan arvoista, noin kaikkineen - ja kun aloittaa, niin kandee kyllä tehdä sitten kaikki kerralla - se harmittelu olisi ihan kaikkein kamalinta, että olis sittenkin pitänyt...
  Mielenkiinnolla odottelen lopputulosta!! :o)

  VastaaPoista
 8. Mummeli: Joskus on ihan hyvä tehdä hommat itse;-)
  Annukka: Niinpä, tossa voi sitten miettiä kumpi johtaa kumpaa;-)
  Marle: Meillä on monet rakentamiseen ja remppaamiseen liittyvät työt tehty voimasanojen kanssa ja hyvää jälkeä on tullut:)
  Arja: Ehkäpä tapetointisi näyttikin vaan omaan silmääsi hirveältä.
  Hannele ja Tilkkureppu: Hoitelen myös sivutyönä muonitukset ja siivoukset jotta mies voi keskittyä olennaiseen. Tapeetin laittaminen seinälle on niin tärkeää ettei siinä muuta voi miettiäkään:) Hanslankarilla on kykyä tehdä monta työtä yhtä aikaa;-)
  Satunnainen: Pääsääntöisesti tykkään kyllä remontin tekemisestä ja sen eri vaiheista vaikka siinä joskus hermojen hallintaa vaaditaankin mutta silloihan saa opetella sitäkin taitoa:)

  VastaaPoista
 9. Kaunista raitatapettia teillä.
  Meillä yleensä tapetointi ollut liiton koetinkivi..etenkin näin ikääntyessä. Kummallakain olkapäävaivat esteenä käsien nousulle, kiipeily koordinaatiossakin ongelmansa, etenkin silmälasipäisenä..jakkaralta lattialle,toi ongelmia.
  Kyllä remppa sentään kannattaa, lopussa kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 10. You are very creative and your blog is very interesting, congratulations. Kisses from Spain.

  http://redecoratelg.blogspot.com.es/

  VastaaPoista
 11. On niin tutun tuntuista tarinaa kaikin puolin:)

  VastaaPoista