perjantai 1. helmikuuta 2013

Pöllöpussukka sai jatkoa

Niinkuin arvata saattoi en malttanut jättää pussukoiden tekoa yhteen......... niitähän tuli tehtyä taas useampi.
Ompelin ne vähän eri tekniikoilla testaillen miten vetoketjun ompelemisen saisi tehtyä kaikkein siisteimmin. Se on niin hankala kohta, ainakin minulle. Totesin että kaikkein paras tulee oikealla määrämittaisella vetoketjulla. Kyllähän se ylimittaisillakin onnistuu mutta lopputulosta en saa niin siistiksi kuin haluaisin.


Kaikkien korkeus on n.16cm ja leveys 19cm.


Kaksi oikeanpuoleista on ommeltu samalla kaavalla kokonaan pöllökankaasta ja pohja tehty leikkaamalla alakulmista pala pois. Toisessa on määrämittainen vetkoketju ja toisessa metriketju. Vuori ja päällinen kiinnittyvät yhtä aikaa ja näin ollen tämä on nopein pussukan valmistustapa.
Vasemmanpuoleisen pohjakappale on eri kankaasta ja pohjapala nostettu sivusaumaan. Vuori on kiinnitetty käsin ompelemalla vetoketjuun.
Kumollaan olevaan kokeilin ensimmäistä kertaa ompelelua vuori- ja päälliskankaan kulmat yhteen, näin tehden vuorikangas on siisti ja jo valmiina kiinni kun pussin kääntää oikein päin. Tähän ompelin vuorikankaan kiinni vetoketjuun käsin. 

8 kommenttia:

 1. Söpöjä pussukoita! Tuo pöllö-kangas on ihanan raikas.Pussukoilla on aina käyttöä...ja kasseilla...ja kaikella mitä käsityöläien keksii valmistaa:)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Oletko kokeillut tätä tapaa valmistaa vetoketjupussukka?

  http://www.skiptomylou.org/2009/01/14/how-to-make-a-lined-zipper-pouch-tutorial/

  Löysin sen enkä ole sen koommin valmistanut muunlaisia. Parasta tässä on että kangas/kankaat leikataan vetoketjun mittaan, ei siis tarvitse etsiä sopivan mittaista vetoketjua tietyn kokoiseen kangaspalaan.

  Linkin ohjeesta tulee lituska pussi, mutta ompelen itse aina pusseille pohjan. Päällis- ja vuorikankaat yhdistettyäni leikkaan kulmista neliöt pois ja ompelen ne sitten suoraksi litistettyinä yhteen.

  VastaaPoista
 4. Pussukoita aina tarvitaan, näissä on kauniit kankaat!
  Teen pussukat myös samalla lailla kun Tilkunviilaaja ja myös ompelen vuorin ja päällisin yhteen kulmista, mutta leikkaan kolmiot kulmista pois ja sitten vielä huolittelen leikatut reunat siksakilla (ehkä ei tarvitsi, mutta olen oppinut niin tekemään ja kulma on sitten tosi vahvasti ommeltu) ennenkuin käännän pussukan, sitten ompelen kääntöaukon kiinni. Mutta pussukoiden tekotapoja on monta ja jokainen löytää niistä varmasti itselleen sopivan ja aina on kiva kokeilla jotain uutta juttua!

  VastaaPoista
 5. Olet sinä ystävä tuon ompelukoneesi kanssa. Yhteistyönne sujuu oivallisesti. Niin paljon kaunista aikaansaat!

  VastaaPoista
 6. Voi, kun on ihanat pussukat. Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Vertailevaa työtapatutkimusta! :o)
  Täytyy viedä ensi vkolla saumuri lääkärille, jos vaikka itsekin saisi taas jotain aikaiseksi. On meinaan se yksi saumuriin jumiutunut pussukka edelleenkin siellä saumurin hampaissa...

  VastaaPoista
 8. Ihanaa pölökangasta ja kauniit pussukat

  VastaaPoista