tiistai 18. syyskuuta 2012

fq-laukku


Jokioisten tilkkutyönäyttelystä ostin ison palan FQ-kangasta. Vähän aikaa sitä katseltuani tiesin mitä siitä ompelen. Aika kauan olen kanniskellut nykyistä kassiani ja oli aika tehdä jo uusi. Kangastakin oli juuri sopivan kokoinen pala. Työmatkoja kävellen kulkiessa kangaskassia on mukava kuljettaa  kun painona on ainoastaan sisältö, kassi itsessään ei paina paljoakaan:)
Malli on siis sama kuin vanhassa, koko on sopiva - etu- ja takakappale 25 x 34 cm, päädyt-pohja 12 cm - ja tavarat on helppo löytää matalasta mallista. Laukku/kassikirjoja on kyllä kaapissa ja toisten blogeissakin olen nähnyt monenlaisia mielenkiintoisia tekemisen halua herättäviä versioita mutta ehkä on helppo tehdä tuttua mallia kun tähän päädyin. Nyt rupesi mietityttämään miksi en sittenkin pohtinut vähän enemmän ja tutustunut johonkin uuteen malliin.  
Kaapista löysin vanhaa valkoista terenauhaa ja sillä sain eroteltua etu- ja takakappaleen lisäleveyttä antavasta sivu-ja pohjakaitaleesta. Terenauha myös ryhdistää ja antaa muotoa kassille. Oho, olipas hienosti sanottu:)
Sankojen kanssa oli ongelma. Tällä kertaa en halunnut tehdä niitä kankaasta, eikä se tosin olisi riittänytkään. "Sieluni silmillä" näin tähän sopivat nahkaiset sangat joita yritin metsästää monesta kaupasta - löytämättä, en nähnyt edes sen tyylisiä mitä hain. Yhdet mieluisat löysin ja ostinkin vaikka jo ostaessani tiesin että ovat liian pitkät tähän malliin. Olivat vaan niin kivan näköiset että tuli ostettua, ehkä sopivat johonkin tulevaan......Musta ja valkoinen nappi on ommeltu päällekkäin koristamaan sankojen kiinnityskohtaa. Samalla ne peittävät vähän rumaa ompelusta;)

Tikkauksen ompelin vinoneliöinä siimalangalla, en halunnut mitään ylimääräistä näkyvää kangaspintaan.


Vetoketju on ihan välttämätön nykyään kassissa, avonaisen kanssa ei juurikaan arvaa kaupoille lähteä:)

Vuorikangas ei ole paras mahdollinen. Varastosta ei löytynyt tällä kertaa sopivampaa vaaleaa kangasta. Tummia olisi kyllä ollut mutta kun sen pitää mielestäni olla vaalea jotta kassia ei tarvitse kauheasti penkoa hakiessaaa jotain:) Olenkohan vähän hölmö näiden ajatusteni ja näkemysteni kanssa?:)


Kangaskuvio näyttää erilaiselta riippuen mistä kulmasta sitä katsoo. Ylimmäisessä kuvassa kangas on sellaista kun se mielestäni on. Alimmaisessa kuvassa näyttää kuin mustat kuviot olisivat vaalean ympyröiminä:)

14 kommenttia:

 1. Tulipa hieno laukku - makeen näköinen :)

  VastaaPoista
 2. Hieno laukku, minäkin ostin palan kyseistä kangasta, mutta niin pienen, että ehkä saan tehtyä pussukan.

  VastaaPoista
 3. Hyvän näköinen laukku! Tereet ovat tässä se hieno juttu.

  Sitä mietin, miten yläreuna pysyy suorana eikä löprähdä, kun kassissa on jotain sisällä?

  VastaaPoista
 4. Hieno laukku ja kangas sopii siihen kuin nakutettu. Ihmettelen, mitä tekisin omasta palastani.

  VastaaPoista
 5. Loistava laukku. Olen todennut saman, että kaukun vuori pitää olla vaalea. Valitettavasti tummissa ostolaukuissa on toisin. Tikkaus nostaa pinnan kivasti esiin.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs laukku! Minäkään en halua kaivella kassiani taskulampun kanssa. Harrastan lisäksi värikkäitä kukkaroita ja pussukoita kassissa, että löytyvät helposti.

  VastaaPoista
 7. Tosi tyylikäs laukku! Sangat sopivat hyvin!
  Itselläkin on vielä yhden pussukan verran tätä kangasta.

  VastaaPoista
 8. Ihana kassi, tai laukku. Ehdottomasti kannatan vaaleitv vuorikankaita. Rasitavaa on hakea tavaroita, kun Ei mitään näe.

  VastaaPoista
 9. Todella tyylikäs kassi! Vuori on tosiaan parempi vaaleana.

  VastaaPoista
 10. Kyllä tällä kassilla kelpaa tilkkupäiville lähteä!

  VastaaPoista
 11. On tosi hyvän näköinen laukku ja oikein käyttökelpoinen monessa paikassa.

  VastaaPoista
 12. Hieno laukku. Vuorikankaan tulee olla vaalea. Tummasta ei löydä mitään. Sangat näyttävät olevan oikein sopivat.

  VastaaPoista
 13. Laukut vaan tulevat hienommaksi :) Ihastelin tuolla noita aikaisempiakin lalukkuja. Aivan ihania. Kiva, kun löysit uuden blogini. Vuodatuksen entisiä en enää päivitä, vaan mellastan näissä uudemmissa. Kivaa syksyä ja aurinkoisia tilkkupäiviä :)

  VastaaPoista