tiistai 10. tammikuuta 2012

Välikaitaleita keskeneräiseen peittoon

Ensimmäistä kertaa kokeilen tätä systeemiä yhdistäessäni blokkeja toisiinsa. Tässä se oli vähän pakon sanelema juttu koska muuten olisi ollut mahdotonta  ommella tikkauksia kuvioiden ympäri. Työn ollessa näinkin suuri sitä olisi ollut hankala tai lähes mahdoton pyöritellä koneessa.Vasemmanpuoleiseen blokkiin on ommeltu taustan kaitale ja päälipuolen kaitale kaksinkertaisena. Taustakaitaleen toinen reuna on nuppineuloilla kiinni ompelua odottamassa.

Taustakaitaleen oikea reuna kiinnitetty oikenpuoleiseen blokkiin, välissä vanusuikale, muuten keskelle jäisi "tyhjä" kohta.


Päälikaitale odottamassa tikkausta.

Takaa näyttää tältä.

7 kommenttia:

 1. Olenkin aina ihmetellyt, miten valmiiksi tikatut blokit voi nätisti yhdistää; kiitos havainnollisista kuvista!

  VastaaPoista
 2. Hyvät kuvat nyt näistä yhdistämisjutuista. Kiitos ;D Tätä juuri olen miettinyt.. Pitäisi ommella kummitytölle se Iso peitto juuri näin...

  VastaaPoista
 3. Hyvä opastus. Tuo on hyvä pitää mielessä jos joskus ryhtyisin noin suuritöiseen hommaan.

  VastaaPoista
 4. Onpas näppärä tapa yhdistää valmiita blokkeja toisiinsa. Kirsi Kirsin käsitöitä-blogista

  VastaaPoista
 5. Minä olen joskus kokeillut samaa tapaa, ja ihan kivaksi /hyväksi tavaksi havainnut. Minä vain asettelin nauhat niin, että sain ommeltua päällepäin tulevan nauhan kokonaan koneella, ja käsin viimeisen sauman ompelinkin nurjan puolen kaitaleeseen. Ymmärtääkseni sinä teet juuri päin vastoin.

  Maritta

  VastaaPoista
 6. Hei Maritta; juu, taidan tehdä kaitaleompelun toisin päin kuin sinä. Pohdin myös tuota vaihtoehtoa mutta päädyin tekekmään näin päin, käsiompelua olisi tullut minulle liian paljon:)

  VastaaPoista
 7. olen samaamieltä Poppyn kanssa, kiitos kuvista. Minäkin olen aina miettinyt miten ihmeessä blokit saadaan niin hyvin yhteen. Yleensä olen ommellut ensin kaikki blokit yhteen ja sitten tehnyt taustan. Nuo vaaleanpuna-sinikukalliset blokit ovat tosi kauniit - aikuisellekin.

  VastaaPoista