sunnuntai 21. elokuuta 2011

Hameet ja keltainen muffinssiKäsityökerhon kesänumerossa oli hameen kaava ja se oli pyörinyt tuolla pään sisällä koko kesän. Viimeinkin sain kaivettua esiin varastosta saumurini ja näin pääsin suunnitelmasta toimeen. Tarkoitus oli ommella kotikäyttöön pari puolihametta. Sopivan trikoonkin muistin olevan kaapissa.

Piirsin kaavat, leikkasin kankaan ja sitten saumuri surisemaan. Niin se sitten hyrräsikin, 50 cm ja sitten hyytyi. En meinannut uskoa! Annoin koneen rauhoittua hetken ja yritin uudelleen. Sama toistui, 50 cm ja hyytyminen. No, kun hommaan olin ryhtynyt niin ajattelin että tehdään sitten näin:) Ompelin aina pätkän ja välillä kävin suorittamassa arkiaskareita. Niin se hame kuitenkin valmistui. Aion kyllä pitää sitä kotioloissa ylläni vaikka ei siitä ihan niin mukavaa tullut mitä olin ajatellut.

Tein vielä kaksi tavallista hametta mustasta trikoosta kun sitäkin sattui kaapista löytymään. Nyt on meikäläisen saumuriompelukset tehty vähäksi aikaa. Eipä ollut oikein hyvä kokemus pelleillä koneen kanssa:(
Talon "insinöörit" lupasivat kyllä yrittää selvittää koneen oikuttelua.Laajeneeko muffinssivalikoima? Tässä on ainakin kaveri ensimmäiselle:)


3 kommenttia:

 1. Innostuit sittenkin "leipomaan" lisää :) Kauniin herkullinen on tämäkin!

  VastaaPoista
 2. Koneen "kaasussa" lie vika, ainakin minun koneessani polkimesta löytyi häikkää.
  Katappa kahvipöytäsi virkatuilla muffinsseilla ja kuvaa kahvittelijoiden ihastuneet ilmeet.

  VastaaPoista
 3. Ihan nättejä hmeita ne on ja nuo muffinsit, ihania. Kyllä se elämä sellaista on, että välillä paistaa ja välillä on pimeää niin lapsilla kuin itselläkin. Tarttis vaan osata olla murehtimatta liikaa. Mutta minkä sitä itselleen voi.

  VastaaPoista