keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Mysteriekvilten, del 1

Olenkohan minä mysteeri-hullu kun melkein kaikkiin vastaantuleviin mysteereihin tartun:) Pitää oikein itsekin ruveta miettimään mikä näissä niin kiehtoo:)

Uusin aloitus on Fat Quarter-lehdessä.

Blokki on nimeltään Mock logs.


Seuraavaksi voi kai sitten pohtia mikä on pehmentänyt aivot. Kun ohjeen kieli on vähän oudompaa piti oikein huolellisesti lukea tekstiä. Leikkasin osat tarkalleen ohjeen mukaan ja sitten vaan tyytyväisenä huristelemaan ompelukoneella. Muutaman kerran ommellessa mietin miksi saumanvarat on niin leveät, tarkistin vielä kirjoituksesta ja totesin että kyllä näin on. Kun kaikki blokit oli ommeltu ja silitetty oli vuorossa blokkien oikeaan kokoon leikkaaminen. Siinähän sitten oltiin, kaikki olivat 1,5 cm liian pieniä. Missä virhe, taas ohjeen kimppuun. Tosiasia: olin ommellut saumanvarat epähuomiossa liian leveiksi. Nyt voi vaan miettiä miten ohjeen luin tai siis ajattelin. Siinä sanotaan kyllä ihan selvästi saumanvaran leveydeksi 7 mm. Noh, eipä siinä mitään, leikkasin ja ompelin uudet blokit. Kuvan yläosassa olevat ovat onnistuneita, alempana ensiksi tehdyt. Kuvassahan ei kokoeroa huomaa mutta se on olemassa!

Virhellisten blokkien jatkokäytön suunnittelua.

5 kommenttia:

 1. Minä katselin tuota samaa mysteeriä ja ajattelin toteuttaa. Sinä jo ehdit tehdäkin. Oliko siinä ohjeessa mittavirhe?

  VastaaPoista
 2. Leikkasitko pyydetyt kaitaleet annetuilla mitoilla, 5.5 cm vai lisätkö vielä saumavarat ? Minusta ohjeessa pyydetään leikkaamaan näillä mitoilla. Ohjeen on tehnyt suomalainen tilkkuilija Pietarsaaresta, joten voin kysäistä häneltä miten tämä oli tarkoitettu.

  VastaaPoista
 3. Minna: Leikkasin ohjeen mitoilla, siinä ei ollut mitään virhettä. Virhe oli omassa ajattelussani:)

  VastaaPoista
 4. Voi että minä ihailen kun joillain on noin hyvät hermot että tilkkutyöt toteutuu.
  Mielenkiintoa ja intoa asiaanhan tuntuu löytyvän,ja taitoakin ennenkaikkea.
  Itse äitini tilkkutöitä kunnioituksella katselen, niin teidän muidenkin taitajien.

  VastaaPoista
 5. Sellaista se on kun johonkin juttuun vaan niin kovasti mieltyy, että sitä on vain tehtävä. Jännittäviä nämä tilkkutyöt ovat, mutta taitoa vaativia kylläkin. Ihanaa lomailua, maltaha sitäkin harrastaa :)

  VastaaPoista