lauantai 31. lokakuuta 2009

Sukkia ja piirakoita

Nykyinen työpisteeni:)
Täällä harrastan ompelua, pyykinpesua, silitystä, ruuan laittoa, leivontaa ja tiskausta. Niin ja appelsiiniviipaleiden kuivatusta tytölle saippuoiden valmistukseen, minulla kun on siihen enemmän aikaa ja........ Hyvin on kuitenkin toimeen tultu, ehkä tässä auttaa tieto että tämä ei ole ikuista:)Kärjestä varteen neulotut sukat. Tämä on se malli, jonka kerran jo purin. Ohje on Ullasta. Yläreunan kirjoneulekuvio on mallissa leveämpi ruusukuvioinen. Oma lankani ei riittänyt siihen joten päädyin tekemään saman kuvion kuin alkuunkin. Nämä saa sitten joku, en vaan vielä tiedä kuka:) Vasen jalka näyttää vielä vähän hassulta vai luulenko vaan? Onko oikea jalka sitten jotenkin paremman näköinen?:)


Mustat sukat ovat miehen kokoa, ehkä "meidän sulhaspojalle" joulupukin pussiin:)


Miehelläni oli tänään kvartettilauluharjoitukset ja yksi pitkämatkalainen tuli harjoitusten päätteksi meille syömään ennen kotiin lähtöään. Leivoin pari piirakkaa aterian päätteeksi kahvin kanssa.
Vasemmalla oleva on murupiirkka jonka täytteenä on itse tehtyä köyhän miehen lakkahilloa ja rahkaa, päällä muruseosta. Nam-nam, hyvää oli, kuten kuvasta huomaa.
Oikeanpuoleisen piirakan ohjeen olen saanut anopilta. Siinä on pohjana kaurahiutaleita+fariinisokeria, päällä päärynää ja kermaviiliä.

Vielä on uuniin menossa tonnikala-juustopiiras.Käytössä oleva hellani on aika mielenkiintoinen. Siinä on kaksi levyä ja uuni, kahta osiota ei voi käyttää yhtä aikaa. Eli jos keitän jotain, voin keittää vain yhdelleä levyllä, jos paistan uunissa en voi käyttää levyjä. Pikkuisen saa miettiä ajoituksia ruokia valmistettaessa:) Onneksi tämä on väliaikaista ja onneksi on varasysteemit, kyllä näillä selvitään.

2 kommenttia:

  1. KOmpaktilta vaikuttaa työtilasi tällä hetkellä. Eiks vaan olekin kiva tehdä sukkia kärjestä kun vauhtiin pääsee. Kauniit nuo Ullan ohkeella tehdyt. Mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Hienot sukat! Kai minunkin pitää vielä vanhoilla päivilläni opetella tuo kärkialoitus :)Mutta saa jäädä kevätpuolelle, kun tuo joulu rupesi niin sukkelaan lähestymään että.
    Koville ottaa tuo jalkasi parantuminen, mutta toivotaan parasta sen suhteen.
    Kaikki hankaluus keittiöhommissa korvautuu sitten uusitun keittiön myötä. Minäkin muuten tein murupiirakkaa maitorahkatäytteellä. Liekköhän samanlainen reseptikin :) Se on aivan liian herkullista minun linjoilleni ja pitää varoa leipomasta liian usein sitä. Paranemista ja kivaa marraskuuta kaikesta huolimatta.:)

    VastaaPoista