lauantai 4. lokakuuta 2008

Käsityökirjojani ja lehtiäni

Kirjapinon toiseksi ylin kirja on ensimmäinen hankkimani tilkkutyökirja. Ostin sen kirjakaupan tarjousmyynnistä. Kirjassa on perinteisiä, hauskan näköisiä malleja, mutta aika vähän ohjeita vasta-alkajalle. Jatkossa on sitten tullut hankittua kirjoja joista ohjeita ja opastusta on löytynyt enenmmän;) Nyt nettiaikana tietoa löytyy vaikka kuinka paljon verrattuna siihen kun aikoinaan tilkkutyöt aloitin. Kun vaan vielä löytyisi taitoa ja aikaa kaiken mielenkiintoisen toteuttamiseen.
Pinon oikealla puolella olevat Kauneimmat Käsityöt-kirjasarjan sain hiljattain anopilta hänen muuttaessaan omkotitalostaan pienempään asuntoon. Hämmästyin nähdessäni nuo kirjat hänellä, koska hän ei ole koskaan ollut käsitöiden harrastaja. Hänen harrastuksiinsa on kuulunut laulu, tanssi ja näytteleminen omalla paikkakunnallaan. Kaiketi jokin syy kuitenkin on ollut hankintaan, vai onko niitä silloin ollut joka "huushollissa".
Verhokirjoista voi päätellä että tykkään suunnitella ja vaihdella verhoja. Usein käy kuitenkin niin että kerran ikkunassa oltuaan ne jäävät kaapin hyllylle. En sitten enää tykkääkään samoista verhoista. Juttelin siskoni kanssa hiljattain tästä aiheesta ja hänellä tuntui olevan sama ongelma. Olisi niin mukavaa kun olisi parit mieleiset verhot joka ikkunaan ja niintä vaan vaihtelisi.

Olen joskus ostellut saksalaisia lehtiä. Niissä on hyviä malleja, saksankielen taidottomana on vaan kovin hankala tutustua ohjeisiin, mutta kuvia on kiva katsella ja saada niistä ideoita.
Kaapissani on upeita japanilaisia kankaita, joihin en ole keksinyt vielä sopivaa mallia. Uskoin että näistä japanilaisista lehdistä sellainen löytyisi mutta ei kun ei. Jos ei ole saksan kieli hallussa ei kyllä ole japaninkaan, lehdet ovat vaan kovin erilaisia mitä muut ovat, siksi ovat mielenkiintoisia. Etsintä jatkukoon.
Love of Quilting ja American Patchworking & Quilting- lehdet tupsahtavat postilaatikkoomme muutaman kerran vuodessa. Näissä lehdissä ei mielestäni ole kovinkaan uutta, mullistavaa ja erilaista tietoa, on kuitenkin kiva katsella ja lueskella.
Magic Patch-lehti on todella upea. Hienoja malleja ja väritykseltään minulle mieluinen. Yhden jutun sieltä jo toteutinkin, kuvan laitan myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti