torstai 20. kesäkuuta 2019

Juhannukseksi mansikoita

Olen ostanut tämän Mod Strawberries-mallin muutama vuosi sitten innoissani mutta on kuitenkin jäänyt tekemättä kun on ollut niin monta muuta mukavaa ommeltavaa. Olen sitä pitkin vuotta tehnyt osan kerrallaan kun ei enää niin kiinnostava ollutkaan. Arvelin kuitenkin että juhannus olisi sopiva ajankohta saada se valmiiksi:)Koeblokki virheineen.


Ompelin ensin yhden mansikan ikäänkuin koemielessä ja hyvä että tein niin. Siihen sain mahtumaan montakin virhettä. Mansikan alimmainen rivi on vinossa. Ala- ja keskirivin kaarevat saumat eivät kohtaa toisiaan. Alarivin punaiset suikaleet ovat liian kapeat. Vihreän kannan ja mansikan alkukohdat pitää olla toisissaan kiinni eikä siihen mallin mukaan kuulu jäädä vaaleaa osaa:(

Lopputulos näyttää aika kivalta kauniissa maisemassa:)

Työhön sain käytettyä aika paljon punasävyisiä kankaita kaapistani. Punainen ei juuri nyt ole "mun värini" joten olin aika tyytyväinen kun sain tätä pinoa pienennettyä.
Tikkasin mansikoihin muutaman kaarevan sauman ja ympyröin kannat ja mansikan läheltä saumaa. Väleihin ompelin kiemuroita ja tyhjiin valkoisiin neliöihin vinoneliöt.
Työn takapuolelle laitoin tuon virheellisen mansikan ja kirjoitin löytämäni pienen mansikka-aiheisen runon. 
Viikolla tehtiin kesäretki Pilpalaan jonne oli perustettu kesäkahvila vanhaan lättähattuun.
Kiva paikka käydä päiväkahvilla, oli todella hyvä kahvi ja mansikkamunkki! Ymmärsin että moottoripyöräilijät suosivat paikkaa ja nytkin siellä oli muutama kaveri kahvittelemassa.

Kasvihuoneessakin näyttää melko mukavalta. Ostin sinne kaksi kurkun ja tomaatin tainta ja näillä yritän varmistaa että sieltä saadaan satoa:) Muutaman tomaatin taimen kasvatin itse enkä ole ollenkaan varma että niistä tulee mitään mutta aika hyvältä nekin näyttävät. Laitoin huhtikuussa tomaatin viipaleita multaan ja niistä lähti alulle hyviä taimia. Kohta nähdään saadaanko tomaatteja;)
Kuvahaun tulos haulle juhannus yöttömän juhannusLeppoisaa Juhannusta!!


11 kommenttia:

 1. Voi että on nätti peitto. Tosi kesäinen.

  VastaaPoista
 2. Niin ihana mansikkapeitto, kesäinen ja kaunis!
  Lättähattu :-0 nostalgiaa! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis mansikkainen peite - hyvää juhannusta sinullekin 😊

  VastaaPoista
 4. On kyllä upea työ!! Alarivin kapeat suikaleet virhe on ohjeessa, tein samoin mutta en jaksanut korjailla. Laitoin viestiä mallin tekijälle mutta ehkä hän ei tainnut ymmärtää palautettani...Mukavaa juhannusta :)

  VastaaPoista
 5. Ehkä nuo kapeammat suikaleet eivät olisi haitanneet lopputulosta mutta kun pisti niin silmään oli korjattava:)
  Oletko tehnyt myös tämän mallin, en muista nähneeni.

  VastaaPoista
 6. Ihana työ jälleen. Myytkö sinä näitä peitteitä mitä teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Peittoja ja pussukoita on kertynyt kaappiin kuten arvata saattaa kun tulee ommeltua aika paljon. Kyllä olen joskus myynytkin jotain. Ja kaverit pyytää toisinaan tekemään ihan johonkin tarpeeseena. On ihan mukavaa että jollekin ompelukselle on jo kohde valmiina;)

   Poista
 7. Peitto on kyllä oikea herkku! En ole mansikkaihminen ollenkaan, mutta tuo on ihan eri asia. Syötävän hyvä! Pieniä virheitä, ei noita kukaan huomaisi. Onneksi sekin blokki pääsi mukaan työhön. Tikkaukset ovat myös taidokkaat, mitäs muuta sinulta voisi tullakaan. Lupaavalta näyttää kasvihuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkaukset eivät todellakaan ole taidokkaat mutta saivat nyt kelvata;) Parempaankaan kun en pystynyt, siellä ne menevät kaiken muun seassa:):)
   Kasvihuoneessa vihertää, toivottavasti kohta punertaakin;)

   Poista
 8. Niin ihanat mansikat! Hyvä että sinulta löytyi punaisia kankaita ja jaksoit tehdä valmiiksi - tämän kesäisempää ei olekaan!

  VastaaPoista