perjantai 22. toukokuuta 2015

Päivölä -peite

Ompelin peitteen reunakantteja ja mietin mikä sille laitettaisiin nimeksi. 
Työn aloitin Päivölän-tilkkutyökurssilla ja siitä johdattelin nimen, aika pienellä ajatusvaivalla nimi syntyi:) Minulla oli batiikkikangas mukana kurssille mennessä ja suunnitelmana lasagne-työ. Hannele-open kanssa hetken juteltuamme selvisi että kankaani eivät riitä lasagnen tekoon:( Mutta opettajalla oli hyvä idea mitä niistä saataisiin aikaiseksi. Kuvia tämän tyyppisestä työstä olen nähnyt blogeja selaillessa mutta en osannut ajatella että itse sellaisen ompelisin. 

                           Tässä kuvassa värit ovat melko lailla kohdallaan.


Peiton koko on 120x145cm.

Malli näkyy parhaiten näin kuvattuna. Ja työn reunat ovat kyllä suorat vaikka nurmikolla kuvattaessa näyttäisivät repsottavan. 


Tikkausta alun alkaen suunnittelin vaaleille kohdille. Ensimmäinen suunnitelma ei näyttänyt hyvältä, purkuun. Toinen suunnitelma ei näyttänyt yhtään paremmalta, purkuun. Kolmas yritys olikin silmälleni sopiva. En tiedä onko tikkaus kaikkien taiteen sääntöjen mukainen mutta tästä taidan itse tykätä:)Kirsikkapuut kukkivat kauniisti ja paljon, se ei kuitenkaan takaa että syksyllä syötäisiin kirsikoita. Jos käy kuten aiemmin niin linnut ovat nopeampia kuin me.

15 kommenttia:

 1. Kertakaikkiaan upea peitto, kivasti valkoiset tikatut alueet korostavat batiikkiaraitoja. Vaalea reunakaitale viimeistelee hienosti!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! Tuollaista mallia en ole tainnut nähdäkään. Ja tikkaus on hienoa, siinä onkin ollut pyörittelemistä. Todella kaunis peitto, paljon hienompi kuin mikään lasagne olisi ollut.

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto. Nuo vätit niin kivasti sointuvat yhteen.

  VastaaPoista
 4. Upea paitto ja tuosta tikkauksesta tykkään minäkin! Imoittauduin Päivölään tikkauskurssille syksyksi (eka luokkalaisesksi), jos vaikka oppisi tuollaisia hienouksia;)
  Peiton värityskin on kaunis. Batiikki on jo itsessään hyvän värinen, mutta yksivärisen kanssa tulevat värit vielä paremmin esille. Tuon valkoisen kanssa tosi upeasti. Laita vaan peittosi paraatipaikalle:)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuli. Valkoinen raikastaa ja batiikit liukuvat hiensosti keskenään. Pikkukivissä on ollut pyörittämistä. Katso Cindy Needhamin postaus niistä taiteen säännöistä: http://blog.cindyneedham.com/2015/05/stitching-in-ditchess-revisited.html . Eli jokaikinen sauma pitäisi tikata ojaan hänen mielestään.

  VastaaPoista
 6. Kaunis peitto. Tikkaukset ovat hienot kuin kukkiva kirsikkapuu, mutta luin Kvilttaajan kommentista tuon mallin olevan pikkukiviä. Upea työ.

  VastaaPoista
 7. Siitä tuli upea, pidän kovasti tuosta pikkukivitikkauksestasi. Värit batiikeissasihan ovat aivan upeat ja vaalea vieressä saa ne hehkumaan. Ja samaa mieltä olen Marlen kanssa: huimasti hienompi kuin lasagna :)

  VastaaPoista
 8. Kauniisti käytetetyt batiikit! Hieno malli ja värit niin edukseen vaalean vieressä. Tikkauksissa olet taitava, mainiot pikkukivet!
  Somasti kukkii kirsikka :) Huomasitkos valtavan kultasadekukinnan Cafe Mea Maria -blogin matkakertomuksessa?

  VastaaPoista
 9. Kaunis työ. Tikkaukset on aivan huikean hienot!

  VastaaPoista
 10. Oikein nätti peitto. Tuo malli on mielenkiintoinen ja tikkaus on hienosti korostamassa mallia.

  VastaaPoista
 11. Hieno peitto ja kiva malli! Tikkaukset tosiaan sopii kauniisti.

  VastaaPoista
 12. Katsopa http://www.patsythompsondesigns.com/blog/ Siinä on eilisen vinkin vastainen mielipide. Eli tikkaus menee värialueiden mukaan eikä paloja ole korostettu ojaantikkauksella. Lopputulos on upea ja todistaa, että teit oikean valinnan tikatessasi värialueen mukaan eikä yksittäisten palojen mukaan. Ota sitten tästä selvää. Upeaan lopputulokseen pääsee montaa reittiä.

  VastaaPoista
 13. Upea peitto ja tikkaus on todella onnistunut!

  VastaaPoista
 14. Ihana!! Tykkään tuosta kuvion "asettelusta"!

  VastaaPoista