sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Hellyyttävät nallet

Tämän nallekankaisen peiton ompelin samanlaisesta lähtökohdasta kuin balleriinanallepeitonkin. Eli 9 neliön blokista. Leikatut neliöt asettelin vaan eri järjestykseen. Mielikuvitus meinasi tehdä tepposen kun suunnittelin tikkausta. Oli kovin vaikea valita miten sen olisin tehnyt. Koskaan aiemmin en olekaan tällaisella tyylillä tikkausta tehnytkään:) Ompeleet menevät yläosassa eri suuntiin tarkoituksella, kuvittelin näin saavani työhön jotain ilmettä;-) Työn valmistuttua huomasin että vihreää kangasta taitaa olla vähän liikaa, nalleneliöt ikäänkuin hukkuvat voimakkaaseen väritykseen. Vihreää väriä on joidenkin nallejen paidoissa, sieltä poimin sen mukaan työhön. Sininen ja punainenkin olisivat olleet sopivia värejä, mutta valinta oli vihreä tällä kertaa.
13 kommenttia:

 1. Mielestäni värit sopivat hyvin peittoon. Kaunis lopputulos myös tikkauksen osalta!

  VastaaPoista
 2. Minusta on kiva että välillä on muitakin värejä lasten peitoissa (tai vaatteissa) kuin ne perinteiset vaaleat sininen ja punainen. Eikä vihreä minun silmiin niin hallitsevana tillota.
  Kiva löytää ideoita ja vinkkejä erilaisiin tikkauksiin. Jos sitä itsekin saisi jonkin kipinän keksiä jokin muu kuin saumoja-pitkin-tikaten.

  VastaaPoista
 3. Kaunis peitto lapselle. Eikä sen todellakaan tarvitse olla aina punainen tai sininen. Hieno väritys ja tikkaus on tosi onnistunut.

  VastaaPoista
 4. Lämmin peitto, sopivat värit ja hienosti tikattu. Kyllä sen alla kelpaa köllötellä.

  VastaaPoista
 5. Hyvät värivalinnat, ja tuo tikkaus on hauska: täytyy katsomalla katsoa, että erottaa neliön muotoisen perusblokin - tikkaus saa silmän hahmottamaan ihan muita muotoja. Hieno työ!

  VastaaPoista
 6. Tikkaus on kiva! Ihan piti hetken katsoa, miten blokit menevät, kun tikkaus "hämää" kokonaisuutta. Lasten peitoissa on aina oma viehätyksensä.

  VastaaPoista
 7. Voi että miten kaunis työ! Tuo tikkaus (?) kuviointi on loistava idea.

  VastaaPoista
 8. Kiva peitto taas kerran. Ja mitkä tikkauksest!!!! Ihan peruskuvio, mutta kivasti tuo lisäefektiä tähän peittoon. Piti ihan tarkasti katsoa kuvaa, että erotti varsinaisen blokkimallin.

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kaunis peitto! Ja kun tuon kuvan suurensi, ei se ollut lainkaan vihreä! Tai siis vihreää ei ollut lainkaan liiaksi, kun kuviopalat ottivat osansa. Sitäpaitsi vihreä on väreistä ihan parhain. :o)

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista