perjantai 22. helmikuuta 2019

Farkkukurssilla

Naapurikaupungissa oli Katrin kahden päivän kestävä farkkukurssi. Menin mukaan vaikka en farkuista mitään ommellutkaan koska en omista uusia enkä vanhoja farkkuja. Nuorisoltamme kyselin mutta ei heilläkään ollut sellaisia joista olisivat malttaneet luopua. Kerran aiemmin olen ollut myös farkkutyökurssilla ja silloin kävin kirpputorilla ja löysin sieltä mukavat housut ja paidan. Niistä valmistui silloin kaksi kassia ja koppa. Nyt laiskuuttani en viitsinyt lähteä etsimään mistään sopivaa materiaalia varsinkin kun tiesin että muutakin saa kursilla ommella:)
Japanilaistyyppisiä kankaita olen ostanut vuosia-vuosia sitten. Säilönyt niitä aikani kun ovat olleet kauniita. Ja sitten kun eivät näyttäneet enää niin kauniilta en tiennyt mihin ne käyttäisin;) Kurssilla niistä valmistui kaksi japanilaistyyppistä kukkaroa:) Aika pienet palat kankaita kului joten monta kukkaroa voisi vielä tehdä:)




Sain sentään kahden päivän aikana muutakin ommeltua kuin nuo kaksi kukkaroa. Vinksallaan olevat kuviot tuntuvat tällä hetkellä kovin kiinnostavan minua. Juurihan ompelin vinksin-vonksin olevat kuuset tyynyihin ja nyt kurssilla näitä vinksahtaneita taloja. Niitä tuli aika paljon ja torkkupeitto olisi tarkoitus valmistua sohvalle ihan arkikäyttöön. Monestihan ompelemani peitot pääsevät kaapin hyllylle mutta tätä en aio sinne laittaa.










Taloja valmistui riittävästi mutta tekemistä kyllä vielä riittää. Kun suunitelmaa miten ne aion työhön sijoittaa ei ole niin siinä sitä riittää miettimistä joksikin aikaa:)


13 kommenttia:

  1. Minullakin on yksi japanilaistyylinen kangaspala kaapissa. Hienoja pussukoita olet omistasi ommellut. Nuo vinksahtaneet talot ovat viehättäviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloista tykkään kovasti! Sijoitteluongelma on nyt vastassa, eiköhän siitäkin ajan kanssa selvitä:)

      Poista
  2. Katselin vähän aikaa sitten japanilaisia kankaitani ja samanlaiset oli tunnelmat minullakin. Ei ne enää olleet niin hienoja. Talosi on viehättäviä ja kunhan peitto on valmis, otat vinksahtaneet kuuset, toisen kainaloon, toisen pään alle ja pötkähdät sohvalle peiton alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olen ymmärtänyt että kankaita ei kannata säilöä vaan ottaa heti käyttöön hankinnan jälkeen:) Mutta ymmärrys ja toteutus kun vielä yhdistyisi niin sitten ollaan aika lähellä tavoitetta;)
      Minkähänlaiset unet tuleekaan kun laittaa kuuset pään alle ja talopeiton päälle:)

      Poista
  3. Somia pussukoita! Niinhän siinä väliin tuppaa käymään, että kauniit kankaat muuttuu kaapissa vuosien saatossa vähemmän kauniiksi. Talopeitosta on tulossa kivan näköinen. Aika paljon siinä on kyllä työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut:) Uudet kankaat heti vaan työn alle tai toinen vaihtoehto on että ei osta uusia ennenkuin todella tarpeeseen:) Ehkä kuitenkin hankala toteuttaa:)

      Poista
  4. Hienot pussukat ja nuo taloblokit ovat niin hauskoja, tulee kiva peitto!
    Minullakin on muutama japanilainen kangas. Aika kauan olen niitä hillonnut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Japanilaisia kankaita jäi kyllä vielä melko lailla käytettäväksi seuraavaan projektiin, koska se sitten tuleekaan:) Ne voisi kyllä pilkkoa pieniksi paloiksi ja ujuttaa joidenkin muiden kankaiden sekaan.

      Poista
  5. Pikkusievät japanilaiset kankaat näyttävät sopivan ihanasti pikkuisiin pussukoihin. Aina tulee uusia ihania kankaita. On aika käyttää vanhat ihanat kankaat.

    VastaaPoista
  6. Niinpä, uusia ihania kankaita tulee koko ajan lisää:)

    VastaaPoista
  7. Ihanan vinksallaan sun pienet talot, varsinaiset tönöt <3

    VastaaPoista
  8. Ihania pikkukukkaroita ja kankaat ovat herkulliset ♥ ♥ ♥
    Odotan jännityksellä minkälainen kaupunki vielä rakennat taloistasi

    VastaaPoista
  9. Vinoista taloista tulee mainio työ!!

    VastaaPoista