lauantai 12. tammikuuta 2019

Sitruuna-marenkitorttu ja mysteeri

Katseltiin viikolla miehen kanssa Suomi leipoo-ohjelmaa ja mies kysyi osaisinko tehdä samanlaista sitruuna-marenkitorttua kuin kisassa valmistettiin. Tuli luvattua että osaan ja tänään näytin sen todeksi. Pohja oli rapea ja ohut, kiisseli kypsää eikä valunut ja marenki pehmeää. Eikös tässä olleet kriteerit minkälaista tortun piti olla tuomarien mielestä:) Juuri tuollainen tortusta tuli, ulkonäkökin on melko mukava;) ja pääasia; hyvää oli!!

Päivällä mentiin Onnin kanssa kuvaamaan Food Fortune-mysteeriä pihalle mutta assistentti oli niin mukana hommassa että peiton kuvaamiseta ei tullut mitään tällä kertaa. Huomenna yritetään uudestaan:)
4 kommenttia:

 1. Sitruunatorttu on yksi parhaista leivonnaisista, nam! Onni on paras ja söpöin assistentti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torttu oli hyvää, vois tehdä toistekin:)
   Juu, assistentin mukaan toimitaan;)

   Poista
 2. Nam, katsoin tuota ohjelmaa ja ihan tunsin sitruuntortun maun suussani. Pitänee toteuttaa. Ohjelmasta saa kivoja vinkkejä omiin leipomuksiin, vaikka näin joulun jälkeen pitäisi pitää pientä taukoa!

  VastaaPoista
 3. Sitruuna ja marenki sopii niin hyvin toisiinsa!! Taukoa todellakin pitäisi pitää leivonnaisten syönnissä! Voihan sitä kuitenkin silloin tällöin herkutella;)

  VastaaPoista