sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Vaihtoehtoja...........

................rusakoiden karkoitukseen. 

Kyllä harmittaa kun kukkapenkin silmänilot häipyvät illan ja yön aikana parempiin suihin. Onneksi ihan kaikki kukat eivät kelpaa rusakoillekaan.


Nyt on hankittu erilaisia vaihtoehtoja.
Viime vuonna opittiin että kasvimaan ympärille on viisainta laittaa verkkoaita. Silloin hävisivät lehtisellerien varret, vain lehdet olivat jääneet. Onneksi ehdittiin ajoissa ennenkuin pahempaa tuhoa oli syntynyt.
Nassut pois - pallon laitoin kukkapenkin viereen ohjeen mukaan kuonon korkeudelle. Vähän meinasi naurattaa kun katsoin ikkunasta, jänisjussi pisteli ruiskukan lehtiä suuhunsa juuri pallon vieressä. Kukat oli syöty jo aiemmin ja nyt olen ottanut lehdetkin pois. 
Eilen ostettiin Käpälämäen karkoitetta ja illalla sitä ripoteltiin kukkapenkkien ympärille. Vielä ei uusia hävityksiä näkynyt mutta seuraan tilannetta tarkkaan;) Rusakko kyllä pyöri aamulla naapurin ja meidän piha-aidan välissä mutta ei ainakaan silloin uskaltanut meille piipahtaa.
Aita kukkapenkin ympärillä säilyttäisi kukat varmimmin mutta aika rumalta näyttää omaan silmään:(


3 kommenttia:

  1. Toivotaan kovasti että tuo Käpälämäen karkoite toimisi ja rusakko tuhoilta välttyisitte!! Kaunista kesäiltaa sinne♥

    VastaaPoista
  2. Joudutkohan kohta tekemään kattopuutarhan, jotta pitkäkorvat eivät yltäisi herkkuihin :D

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti nyt tehoaa, ettei kaikki silmänilo katoa. Rusakot ovat ihmeen kaikkiruokaisia, meillä on menneet myös tyräkki kesällä ja kärhönvarret talvella.

    VastaaPoista