lauantai 28. marraskuuta 2015

Sininen penaali japanin tyyliin.............

...............on toisen japanilaisleden kankaasta ja ohjeen mukaan valmistunut työ.



Pieniä paloja on kyllä aika hankala yhdistellä niin että siistiä jälkeä syntyisi. Nostan hattua niille joilta se onnistuu.
Onpahan tämäkin nyt kokeiltu, muutaman vuoden lehti ja ohje on hyllyssä jo ollutkin:)


keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Kukkaro japanin tyyliin

Tilkkutarhan Minnalta olen ostanut muutaman japanilaisen lehden. Aika vähän niiden ohjeiden mukaan olen kuitenkaan ommellut mitään. Lehdissä on paljon kauniita malleja ja selkeät kuvat ohjeineen mutta jotenkin vaan perehtyminen niihin on jäänyt. Yhtenä päivänä selailin näitä lehtiä ja parin mukana oli pieni kangas malliohjeineen. Nyt päätin tarttua tuumasta toimeen!






Kukkarossa on 8 cm:n kehys. Aika söpö, sanoisinko:)



sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Karkkipussi

Tulen aina vähän jälkijunassa tuotoksieni kanssa. 
Kun jojojen aika oli ohi niin minä vasta innostuin niihin. Nämä karkkipaperiesta tehdyt pussukatkin taitavat olla jo ohi mennyttä aikaa mutta niinpä vaan innostuin vasta nyt:)







Ensimmäinen harjoituskappale on tässä. Pariin, kolmeen pussukkaan on jo karkkeja syötynä ja joulun aikaan paperieita ilmestyy varmaankin lisää. Valmistuuko näitä lisää??




tiistai 17. marraskuuta 2015

Kurssiviikonlopun kauppakassi

Kassin ompeluun ei sitten mennytkään pitkää aikaa. Malli on aika helppo ja näyttävän näköinenkin. Olisi vaan pitänyt heti uskoa ohjetta ja miettiä vähäsen niin homma olisi edennyt sutjakkaammin mutta joskus on mentävä vaikeamman kautta:)


Kassista on kuvia monessa asennossa:)





Molemmilla sivuilla on kolme taskua.

Pohja muodostuu sivusaumaan nostetusta osasta.

Sisällä on erillinen vetoketjutasku.





maanantai 16. marraskuuta 2015

Laukkukurssin satoa osa 2

Hannelen laukkukurssin toinen osuus oli viikonloppuna. Satoa saatiin aikaiseksi -tai siis toiset saivat:) Oma osuuteni oli aika vähäinen. Kotona mietin mitä sain lauantaina ja sunnuntaina aikaiseksi, aikaa oli 12 tuntia - siis vain keskittymistä ompeluun toki välillä kuunnellen ja katsellen uusia ohjeita ja vinkkejä mutta periaatteessa vain ompelua. Lopputuloksena kaksi pientä pussia!?!;)
Syykin tähän tietenkin on. Uutta laukkua ohjeen mukaan tehdessäni ajattelin vähän "kikkailla" mutta se koitui typeryydeksi:( En edes purkanut aloitelmaani vaan hiljaa keräsin kimpsut ja kampsut pussiin ja katson myöhemmin onko niille mitään käyttöä vai löytyvätkö osat roskiksesta:) Yritin uudelleen ja valitsin liian paksun vanun päällisen ja vuoren väliin jotka piti tikata toisiinsa, siis purkuun meni ja tässä vaiheessa ymmärrätte mihin aikani kului. Olisi ehkä kannattanut suosiolla heti noudattaa ohjetta, ehkä opin tästä jotain;)
Kolmas kerta toden sanoi, pääsin hommassa alkuun mutta aika loppui. Siis jatkan kassin valmistusta kotona.


Kauniita ja ihastuttavia kasseja ja pusseja saatiin paljon aikaiseksi:)




Oma osuuteni, kaksi isompaa ensimmäisellä kurssiviikonlopulla ja kaksi pienempää toisella kerralla.


keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Yksinkertainen pussi kynille

Aika on kulunut kaikenlaiseen muuhun kuin ompeluun.
Opiskelevalle tyttärelle ompelin penaalin vaikka kettukankaasta yhden jo teinkin. Halusin kokeilla tätä mallia.
Aika hätäisesti tuokin valmistui. Päällikankaaseen silitin tukihuovan ja sen olisi voinut tikata varmuuden vuoksi. Pysyvätkö kankaat paikoillaan pelkän silityksen varassa.......jää nähtäväksi.



tiistai 3. marraskuuta 2015

Kissarouvan mappikassi...........

.................on valmis:) 
Yksinkertainen kassi oli melko nopea tehdä. Vuoren ja päällikappaleiden välissä on silitettävä tukihuopa. Tikkaus on ommeltu pitkillä pistoilla harvakseltaan kaarevilla viivoilla.
Sisällä ei ole edes taskua:)

Kissarouva voi nyt sitten astella tilaamansa mappikassinsa kanssa ties kuinka tärkeisiin tilaisuuksiin:)





Kassi on suorareunainen kuten yläkuvassa. Nyt kun katsoin kuvia täällä niin alakuvassa oleva kassi näyttää melko viistoseinämiseltä. Siis kuvakulma hämää;)  Yläkuvassa väritkin ovat oikeanlaiset.    

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Ostoksia ja blokkien ompelua

Tähän blokkimallin saatiin ohjeet alkuvuonna Päivölän kurssilla. Syystä tai toisesta en kuitenkaan innostunut kovasti mallista tai kangasvalintani ei osunut ihan nappiin. Kun kuitenkin olin jo muutaman blokin kurssilla tehnyt niin kevään, kesän ja syksyn aikana olen silloin tällöin ommellut niitä lisää. Vaalea kangas loppui tässä vaiheessa mutta samaa kangasta on ruskeapohjaisena vielä kaapissa. Taas mietintämyssy päähän ja jatkoa suunnittelemaan. Tämä on kuitenkin "sivutyö" ja teen sitä vaan silloin tällöin kun huvittaa. Blokki ei ole aivan ohjeen mukainen, siinä on jätetty keskineliö kääntämättä ja sen vuoksi kuivio on erilainen kuin sen virallisesti pitäisi olla.
Tuttavani pyysi ompelemaan kissa-aiheista kassia jonka sisään mahtuu mappi. Sen ompeleminen on nyt vuorossa. 




Signorinan kaupassa kävin loppuunmyyntiostoksilla: