sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ihan kuin ihmisellä ei olisi tärkeämpää tekemistä.............

Hyönteishotelleja on ollut kaupoissa myytävänä. Jotenkin ajatus sellaisen valmistamisesta on jäänyt kaivertamaan ajatuksiin:) Mies on ollut lomalla pari viikkoa niin pitihän hänelle keksiä jotain puuhaa pihatöiden, terassikaton tekemisen ja vähän kaikenlaisen muunkin puuhan lisäksi:) Siis mies teki hotellien rungot ja minä sisustin. Toisen vein tyttärelle etelän suuntaan. Saa siten nähdä saammeko kumpikaan kesävieraita hotelleihin:)


Siskon tytär sai lauantaina ylioppilaslakin kauniille kutreilleen. Saimme olla juhlistamassa päivää heidän kanssaan:) Kahvipöydässä oli siskon ja juhlasankarin itse valmistamat herkulliset kakut.  


maanantai 25. toukokuuta 2015

Kukkia ja perhosia

Lastenpeittotehdas on aloittanut meillä toimintansa. Ensimmäinen työ on valmistunut uusista viime viikolla hankkimistani kankaista. Peitto on simppeli ja koska en halunnut leikata kauniita kankaita kovin pieniksi paloiksi niin leikkasin suorakulmioita ja ompelin kiinni toisiinsa. Ideana oli ommella neliöiden väliin koneella jokin kiva koristeommel (niitä on koneessani vaikka kuinka paljon) mutta en onnistunut. Ajatuksena oli että ommel muistuttasi käsin ommeltavia pistoja, ei tullut hyvää jälkeä:( Päädyin tikkaamaan joka toisen neliön pykäpistotyyppisellä koneompeleella.

Peiton koko on 65x85cm.







perjantai 22. toukokuuta 2015

Päivölä -peite

Ompelin peitteen reunakantteja ja mietin mikä sille laitettaisiin nimeksi. 
Työn aloitin Päivölän-tilkkutyökurssilla ja siitä johdattelin nimen, aika pienellä ajatusvaivalla nimi syntyi:) Minulla oli batiikkikangas mukana kurssille mennessä ja suunnitelmana lasagne-työ. Hannele-open kanssa hetken juteltuamme selvisi että kankaani eivät riitä lasagnen tekoon:( Mutta opettajalla oli hyvä idea mitä niistä saataisiin aikaiseksi. Kuvia tämän tyyppisestä työstä olen nähnyt blogeja selaillessa mutta en osannut ajatella että itse sellaisen ompelisin. 

                           Tässä kuvassa värit ovat melko lailla kohdallaan.


Peiton koko on 120x145cm.





Malli näkyy parhaiten näin kuvattuna. Ja työn reunat ovat kyllä suorat vaikka nurmikolla kuvattaessa näyttäisivät repsottavan. 


Tikkausta alun alkaen suunnittelin vaaleille kohdille. Ensimmäinen suunnitelma ei näyttänyt hyvältä, purkuun. Toinen suunnitelma ei näyttänyt yhtään paremmalta, purkuun. Kolmas yritys olikin silmälleni sopiva. En tiedä onko tikkaus kaikkien taiteen sääntöjen mukainen mutta tästä taidan itse tykätä:)



Kirsikkapuut kukkivat kauniisti ja paljon, se ei kuitenkaan takaa että syksyllä syötäisiin kirsikoita. Jos käy kuten aiemmin niin linnut ovat nopeampia kuin me.

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Kaupantekoja:)


Jokunen päivä sitten mies kertoi että hänellä olisi asiaa Lahden suuntaan ja kyseli olisiko minulla jotain asiaa sinne päin. Arvasi varmaan kysymättäkin että asiaa sinne päin kyllä löytyy jos ei muuten ole:) Paikan jonne hän oli menossa ja Wexlerin kangaskaupan välillä oli matkaa n.30km. Eihän se ole matka eikä mikään kun kankaita lähdetään hakemaan. Ja meiltäkin piti jo ajaa tunnin verran hänen kohteeseensa.
Olen ommellut varastoon lastenpeittoja koska niitä on niin mukava välillä tehdä pienehkön koonsa vuoksi ja joskus jää sopivia kankaanpaloja pikkupeittojen valmistukseen. Nyt kävi niin että tuttava tarvitsi tytön ja pojan peittoja kaksosille tulevia ristiäisiä varten. Ja ennen kuin ehdin toimittaa peitot hänelle sain  puhelun jossa pyydettiin vielä kahta tyttöpeittoa. Siis tästä seuraa se että lastenpeittovarastot tyhjenivät melko lailla:) Ja tästä seuraa taas se että uusia kankaita kyllä tarvitaan tai ensin voisi tarkistaa mitä kaapeista löytyy. Mutta en tarkistanut, vaan kun tuli tilaisuus niin ostoksille mennään!
Vaikea oli taas valita, kankaita kun on niin mielettömästi ja poissulkemis-menetelmääkään ei voi näin suuren määrän edessä käyttää. Yritin kuitenkin oikein miettiä mitä tarvitsisin. Lastenkankaita etenkin mutta muutama muukin pääsi mukaani. Myös vetoketjuja oli hankittava kun niitäkään ei ole laatikossa kun muutama kymmen ja nappeja tietenkin kun oli halvalla ja niitäkin on kaapissa vaan iso rasiallinen.




tiistai 19. toukokuuta 2015

Kesäpäivä maatilalla

 Entiseltä työkaverilta saamiani kangaspaloja pyörittelin monena päivänä ja moneen suuntaan. Suunnittelusta ei meinannut tulla mitään, minkäänlaista ahaa-elämystä ei syntynyt. Paneelikankaat ovat yleensäkin kovin haasteellisia minulle, sama oli tämän kankaan kanssa.
Yhtenä päivänä vaan päätin että nyt kankaan palat ommellaan jonkin näköiseen kokoonpanoon muuten en saa mitään muuta aikaiseksi kun näiden kanssa vaan tuskailen. Jossain vaiheessa ommellessa ajattelin heittää koko homman roskiin kun työ ei miellyttänyt silmää mutta kun sitäkään ei malttanut tehdä niin pakko oli vaan jatkaa.
Peiton kooksi muodostui 95x110cm. Annan sen kankaiden lahjoittajalle. Luulen että hänellä on käyttöä sille aika pian;)




Sopivaa kuvauspaikkaakaan ei meinannut löytyä mutta en valita. Olen tämän viikon lomalla ja nautin kauniista päivistä kasvimaata ja kasvihuonetta kunnostellen ja välillä ulkona istuskellen kahvia nauttimassa ihanassa auringonpaisteessa.



Takapuolen ompelen yleensä yhdestä kappaleesta nopeuttaakseni työn valmistumista. Kaapista löytynyt lastenkangas ei tällä kertaa riittänyt sellaisenaan joten nyt pääsin leikittelemään taustankin kanssa.




Tikkauksen hurautin vapaalla tikkauksella kuviona: loops&hearts. Tätä oli tosi mukava tehdä. Kuviosta tuli kiva ja homma eteni sutjakkaasti.

Pari valmistunutta tilkkupintaa odottelee myös tikkauksiaan. Tämän peiton tikkaamisesta innostuneena ajattelin ommella nekin valmiiksi. Ensin on vaan keksittävä niihin sopivat tikkausmallit. 



tiistai 12. toukokuuta 2015

Syysleimu-sukat

Jääkiekkoa katsellessa on mukava kutoa sukkia, molempia pystyy tekemään yhtä aikaa:) tosin sukka on jätettävä joskus sivuun varsinkin jos ottelu on kovin jännittävä:)
Ennen joulua ostin Roosa-nauha-lehtisen ja -lankoja. Malleista valitsin helpon jotta kiekon seuraaminen kävisi kätevästi. Ohjeessa luotiin puikoille 80s ja jo siinä vaiheessa mietin että onpa aika paljon silmukoita mutta tein kuitenkin työtä käskettyä kun arvelin että kuvio pienentää leveyttä jonkin verran. Varsi ja kantapää oli tehty ja edelleen mietin että kyllä on vieläkin aika paljon silmukoita puikoilla mutta tein vaan työtä käskettyä:) Pääsin varpaiden kavennuksiin asti ja kokeilin sukkaa jalkaani. Liian iso oli! Olisi pitänyt uskoa aiemmin!
Purkaminen oli edessä!
Kaivelin kaapistani vanhoja ohjeita ja löysin mallin jossa oli tehty sukat tämän paksuisella langalla ja jonka mukaan olin joskus ne kutonut. Siinä luotiin puikoille 60s saman tiheyksisellä langalla.
Uusi yritys!


Purkuun menevät sukat.
  
Vähän olin kyllä pettynyt ohjelehtiseen. Näinkin hintaviin lankoihin tehdyt ohjeet olisin odottanut olevan oikeanlaiset.....Vai enkö vaan osannut?

lauantai 9. toukokuuta 2015

Rain or Shine-työn väli- ja reunakaitaleet

Pitkästä aikaa:) tai ainakin niin minusta tuntuu - pääsin käyttämään ompelukonettani. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin ommella työhön välikaitaleet ja siihen löytyi hyvä syykin. Jos olisin ommellut blokit toisiinsa ilman kaitaletta blokit olisivat muodostaneet aivan toisenlaisen kuvion mikä on suunnitelmissani. Tietenkin silloin olisi ollut mahdollisuus että jokainen katsoja olisi nähnyt muodostuneista kuvioista sen minkä olisi halunnut:)





Sitten seuraava pohdintaa aiheuttava vaihe, miten tikkaan? Katsotaanpa miten kauan sen pohtiminen vie aikaa:)

perjantai 1. toukokuuta 2015

Hyvää Vappua!


Perinteinen vappuherkuttelu tyttären valmistamien munkkien kera:)