tiistai 12. toukokuuta 2015

Syysleimu-sukat

Jääkiekkoa katsellessa on mukava kutoa sukkia, molempia pystyy tekemään yhtä aikaa:) tosin sukka on jätettävä joskus sivuun varsinkin jos ottelu on kovin jännittävä:)
Ennen joulua ostin Roosa-nauha-lehtisen ja -lankoja. Malleista valitsin helpon jotta kiekon seuraaminen kävisi kätevästi. Ohjeessa luotiin puikoille 80s ja jo siinä vaiheessa mietin että onpa aika paljon silmukoita mutta tein kuitenkin työtä käskettyä kun arvelin että kuvio pienentää leveyttä jonkin verran. Varsi ja kantapää oli tehty ja edelleen mietin että kyllä on vieläkin aika paljon silmukoita puikoilla mutta tein vaan työtä käskettyä:) Pääsin varpaiden kavennuksiin asti ja kokeilin sukkaa jalkaani. Liian iso oli! Olisi pitänyt uskoa aiemmin!
Purkaminen oli edessä!
Kaivelin kaapistani vanhoja ohjeita ja löysin mallin jossa oli tehty sukat tämän paksuisella langalla ja jonka mukaan olin joskus ne kutonut. Siinä luotiin puikoille 60s saman tiheyksisellä langalla.
Uusi yritys!


Purkuun menevät sukat.
  
Vähän olin kyllä pettynyt ohjelehtiseen. Näinkin hintaviin lankoihin tehdyt ohjeet olisin odottanut olevan oikeanlaiset.....Vai enkö vaan osannut?

11 kommenttia:

 1. Sama kokemus: Tyttäreni neuloi minulle kirjoneuleiset roosanauhasukat - liian leveät, varsi sitten jätettiin löysäksi ruttumalliksi ja terä kavennettiin jalkaan sopivaksi. Hänellä on aika napakka käsiala, joten siitäkään homma ei ollut kiinni. Kauniit sukat joka tapauksessa, oikeastaan niiden nimi voisi olla Kevätleimu!

  VastaaPoista
 2. Ikävä yllätys, varmasti harmittaa! Lanka on herttaisen hempeää sävyltään, vaikka kesämorsiamelle kävisivät!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on suloiset sukat. Ihan vaahtokarkkia. Kerran yhdessä pelissä oli niin kovaa vääntöä Suomen maalilla, että väänsin minäkin puikon poikki. Ja se oli metallipuikko! Yksi ystävä kutoi sukkaan kaksi kantapäätä katsoessaan jotain jännää dekkaria. Kannattais kyllä luottaa omiin havaintoihin noiden ohjeiden kanssa, mutta kiltit tytöt tekee niin kuin sanotaan : )

  VastaaPoista
 4. Niin minäkin ostin nuo ohjelehtiset, kun niissä oli niin kauniita kuvioituja sukkia. Aikani pähkäilin niiden neulomista, monissa ohjeissa on tuo 80 silmukkaa. Eikä ole ihan helppoa niistä vähentää silmukoita!
  Sitten neuloin kaikista pienimmällä ohjeella 60 silmukalla olevat Silja sukat tuosta samasta langasta. Tuli ihan hyvät, kaunis ja miellyttävän tuntuinen tuo lanka. En vaan ole ennen neulonut noinkaan ohuesta langasta ja bambu-puikoilla, joten piti varoa ettei puikot katkea :)
  Onpahan toinen vyyhti vielä ensi talven "haasteisiin" :)

  VastaaPoista
 5. Harmillinen juttu tuollaiset väärät ohjeet. Onneksi on vielä pelejä jäljellä, niin ennättä valmistua sopivat sukat. Ehkä toisetkin, jotka valmistuvat emsimmäisellä kerralla.

  VastaaPoista
 6. Taitava tekijä hoiti homman: lopputuloksena ihanat vaaleanpunaiset sukat :)

  VastaaPoista
 7. Harmillisia nuo virheelliset ohjeet. Laita palautetta menemään ohjeen toimittajalle. Lanka on kerrassaa herkullisen näköistä.

  VastaaPoista
 8. Ihanat sukat...kannatti purkaa...Tuo lanka on Niin herkullisen väristä!!!

  VastaaPoista
 9. Jännittäviä ovatkin olleet pelit. Sääli että loppui Suomen osalta.
  Ei ihme jos minulle on sukkamallit joskus hepreaa, kun niissä näyttää olevan oikeita virheitäkin.

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihanat syysleimut. Juuri taimitorilla syysleimuja etsin, niitä kasvavia.

  VastaaPoista