torstai 4. syyskuuta 2014

Puolipäiväpeite

Pyydettiin valmistamaan Marimekon Kaivo-kankaasta puolipäiväpeite. Työhön annettiin tarkat mitat ja ohjeeet minkälainen siitä pitäsisi tulla. Joten mielikuvitusta tässä ei tarvittu jos sitä olisi ollutkaan kuten eräillä (esim.marle):)
Luulisi että on helppo ommella kuvion ääriviivoja pitkin kuten pyydettiin. Yritin ensin ommella mustan ja valkoisen yhtymäkohdasta koneella pitkällä pistolla. Huono valinta, vaalea osuus pullisteli liikaa. Yritin vähän enemmän mustan puolelta mutta tuloksena oli sama pullistelu:( Siirryin käsin tikkaamiseen, onnistui vähän paremmin vaikka täysin tyytyväinen en tulokseen en olekaan mutta muuta en enää keskinyt. Toivomuksena oli myös että tikkaus olisi sellainen että peitettä voisi pitää myös musta puoli päällä päin ja tikkaukset näkyisivät siellä. Hyvin näkyy:) Takapuolella oleva kangas on aivan musta vaikka kuvassa se on kummasti harmaantunut.Tyynyjen koot 30 x 60 cm.


Tyynyjen kankaan alle laitoin aivan ohuen vanun ja nyt tikkaaminen onnistui koneellakin aivan hyvin. Loppumietelmiä: jos peitteen vanu olisi myös ollut aivan ohutta niin olisiko tikkaaminen onnistunut koneella ja työstä tullut siistinpi? Olisiko peite silloin muistuttanut enemmän pussilakanaa kun siitä olisi tullut kovin kevyt? Ja olisiko se vastannut tarkoitustaan?
Peite valmistui samalle henkilölle kenelle jokin aika sitten ompelin pellavakankaista parisängyn peitteen. Hänellä on "selvät sävelet" millaista työtä pyytää valmistamaan. Se on kyllä hyvä puoli asiassa, ei tarvitse itse mietiskellä vaihtoehtoja ja niitä kun olisi jos jonkinlaisia. Mutta ja suuri sellainen -onko valmis työ kuitenkaan samanlainen jonka tilaaja on ajatellut sen olevan tilatessaan??

9 kommenttia:

 1. Peitto on muhkeana mielestäni hyvän näköinen. Aina se kuitenkin jännittää, kun toiselle ompelee tilauksesta töitä, onko työ sitten mielen mukainen :D

  VastaaPoista
 2. Ei huolta - tilaaja luottaa sinuun kun tekee uusia tilauksia. Vaikka ainahan se kuitenkin epäilyttää osaako lukea ajatuksia. Marimekko on saanut hienon toteutuksen!

  VastaaPoista
 3. Jännä sana tuo puolipäiväpeite. Jäin sitä oikein miettimään, että mikä on ero sen ja päiväpeitteen välillä. :-)

  VastaaPoista
 4. Samaa sanaa puolipäiväpeitto maistelin mielessäni, mutta onkohan vain murre tai alueella käytettävä sanonta päiväpeitosta ja tarkoittaa päikkäripeittoa:)
  Kaunis se ainakin on ja tyynyt myös!

  VastaaPoista
 5. Miksi sen nimi on puolipäiväpeite? Laitetaanko se aina puolilta päivin? Minä en oikein pidä, jos joku yrittää määräillä mitä minun pitää tehdä. Saatan luvatakin, että teenpäs sinulle sellaisen, mutta oikeasti teen ihan jotain muuta. Sitten vaan sanon, että oho, tällainen tuli vaikka muuta yritin. Peitto on tyylikäs tikkauksineen päivineen, kyllä tuota kelpaa levitellä heti aamusta alkaen. Minullakin olisi kaivokangasta yksi peitoksi riittävä pala. Se oli Marimekon "sika säkissä" kangas pussissa.

  VastaaPoista
 6. Minäkään en aluksi tiennyt mikä puolipäiväpeite on mutta kun tilaaja kertoi mitä sillä tarkoitti niin ymmärsin että noinhan asia on.
  Siis puolipäiväpeite laitetaan sängyn jalkopäähän poikittain niin että se peitää vain puolet sängystä. Yläosa jää näin näkyviin. Ompelamani peite on pituudeltaan 2m ja se on tarkoitettu yhden hengen sänkyyn.

  VastaaPoista
 7. Hyvin olet onnistunut tilattujen töiden kanssa, sekä tämä että pellavapeitto ovat hienoja taidonnäytteitä. Niin sanotut tilaustyöt ovat pelottavia, ainakin minulle ja sen takia olen oppinut sanomaan niille ei viime aikoina.

  VastaaPoista
 8. Muhkeus sopii tuohon kankaaseen! Ison työn olet tehnyt käsintikkauksen kanssa, mutta lopputulos on upea!

  VastaaPoista