tiistai 29. lokakuuta 2013

Maalaismysteeri, kukkakori

Tässä maalaismysteerin blokissa on applikointia ja hirsimökkiompelua.


Kukkakorin ompelukset menivät vähän vinksin vonksin kun piti niin pienistä osista palaset koota:)
 Ohjeesta poiketen kukan keskustaan tein pienen jojon.

perjantai 25. lokakuuta 2013

Ruutuja ja tammenlehtiä

Aika kauan kesti punnertaa tämä peitto valmiiksi. Siis se on kolmas vaihtoehto pojan peiton tilaajalle. Tammen lehdetkin ovat vielä kuvatessa haravoimatta mutta eivät ole enää:) Töiden jälkeen lähdin ulos ja pimeä ehti tulla ennenkuin piha oli puhtaana.  

Koko 100 x 120 cm.

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Mieskuoropäivät ja pienryhmien kilpailu

Eilen saimme kuulla komeaa mieskuorolaulantaa Riihimäellä mieskuoropäivillä. Samassa tilaisuudessa pidettiin pienryhmien kilpailu johon osallistui myös kvartetti jossa mieheni laulaa. Ja kotiinhan se voitto tupsahti:)
Kilpailuesitykset joilla se saavutettiin.




perjantai 18. lokakuuta 2013

Nalleja peitolla

Koko 80 x 100 cm.
Pieni nallepeitto valmistui vaihtoehdoksi palapelipeitolle. Tuttava pyysi pienelle pojalle peitettä. Tässä on toinen vaihtoehto ja kolmas on työn alla. 

maanantai 14. lokakuuta 2013

Viikonloppu musiikkitunnelmissa

Viikonlopun vietimme miesten kvartettiharjoituksissa. Miehet harjoitelivat ensi lauantain kilpailuun ja me naiset saimme kuunnella ja vähän kriittiselläkin korvalla arvostella kuulemaamme, tosin kovin kummoiseen arvosteluun ei taitomme riitä.


Laulut harjoiteltiin täällä.  Kuvan otin jo kesäharjoituksissa.


Linkin alla on erään kvartettilaisen yksinlaulu, mielestäni niin kaunis että halusin jakaa sen muillekin kuultavaksi. Youtube on minulle vielä vieras alue mutta opettelen sitäkin pikkuhiljaa:)

http://www.youtube.com/watch?v=ohtXIbX3fMc







tiistai 8. lokakuuta 2013

Maalaismysteeri, kanablokki

Marittan ohjeistama maalaismysteerityö etenee nopeammin kuin osasin odottaa:)
Jokainen osallistuja voi tietenkin ommella blokkeja omassa tahdissaan mutta aina kun uusi ohje ilmestyy niin kova kiire vaan on heti päästä kokeilemaan mitä siitä syntyy:)
Kolmantena ohjeena oli kiva kanablokki, pienen sävellyksen tein siihen omasta päästäni. Nimittäin jaloiksi laitoin siksaknauhaa ja niiden päihin ompelin napit. Ohjeen mukaan jalat olisi ommeltu käsin tai koneella mutta laiskuus iski ja toteutin jalat helpomman mukaan;)


sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kassit siskolta saaduista kankaista

 Sain siskoltani kesällä kaksi kangaspalaa. Yhdistin ne ja näin ne riittivät juuri ja juuri kahteen kassiin. Ovat muuten samanlaisia paitsi sankojen kiinnityskohdissa on pieni ero toisessa kassissa on napit ja toisessa jojot. Sisar voi sitten valita kumman haluaa itselleen.

Koot 34 x 36 cm.



Syksyn lomaviikko on ohi. Paljon tuli puuhattua kaikenlaista mutta paljon suunniteltua jäi myös odottamaan uutta lomaa;)

torstai 3. lokakuuta 2013

Stairway

Lokakuun BOM-blokki oli kyllä helppo ja nopeatekoinen. 


Tämän torstain olin suunnitellut ompelupäiväksi mutta niin vain kävi että kaikenlaista muutakin puuhaa päivään saatiin sopimaan. Ompelu jäi melko vähäiseksi mutta jos vaikka lauantaina onnistuisi paremmin;)

tiistai 1. lokakuuta 2013

Maalaismysteeri, tähdet ja sydämet

Maalaismysteerin kolmas osa valmiina:)


Eilisen päivän  - siis koko päivän - puuhailin pihatöissä ja sainkin tehtyä kaikki mitä olin suunnitellut. Näin myös varmistin että tänään sain ommella:) Mysteerit valmistuivat ja vähän aloittelin muutakin mutta siitä myöhemmin;)
Huomenna on leipomis- ja kyläilypäivä. Torstaiksi on suunnitteilla....OMPELUA!