perjantai 28. kesäkuuta 2013

Maatuskoja pussukassa

Vähän hitaasti etenee taas ompeluhommat. Syynä ei ole haluttomuus vaan aika. Kaikenlaista muutakin puuhastelua pitää tehdä ja kuumien työpäivien jälkeen ei oikein vaan jaksa tehdä yhtään mitään. Yksi pussukka on kuitenkin valmistunut ja pari muuta on suunnitteilla;)

Pussukan leveys on 22 cm, korkeus 8 cm ja syvyys 12 cm. 
Pieniä esivalmisteluja olen tehnyt käsinompelua varten loman ajaksi jottei mökillä ollessa tarvitse ihan ilman käsityötä olla:)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kosmetiikkalaukku

Tilkkutaivaan Hannele auttoi minua saksankielen suomennoksessa. Sain ystävättäreltäni jo kauan sitten lehden jossa oli mielenkiintoinen laukkuohje. Malli vaikutti kovin kiinostavalta koska siinä oli käytetty samantyyppistä paneelikuvaa joita olen joskus tilannut itselleni. Kuva ei tosin mallissa ollut ompeluaiheinen kuten minulla joten kosmetiikkalaukustani taisi sitten tulla ompelulaukku;)
Ohje oli aika haastava ja aikaa vievä - ainakin minulla - mutta mielenkiintoinen. Ei kuitenkaan kovin vaikea kun vaan malttoi lukea ohjeet tarkkaan ja miettiä mitä on lukenut:) Joitakin kohtia tein kuitenkin oman pääni mukaan, varsinkin vuoren kohdalla. Loppputulokseen en ole ihan tyytyväinen ja siksi varasinkin jo kankaat toiseen laukkuun ja yritän vielä josko saisin siitä paremman version:) Sen teenkin sitten ihan ohjeen mukaan enkä yritä soveltaa omia ajatuksiani:)




Laukun korkeus on 18 cm, leveys  25 cm ja pohjan leveys 12 cm.


perjantai 21. kesäkuuta 2013

Maatuska Juhannusajelulla


Marlelta saamani Maatuska halusi viedä vieraamme juhannusaaton ajelulle. Tämä olikin sen ensimmäinen retki kotinurkilta pidemmälle:)


 Se tahtoi myös nauttia vielä kukkivan juhannusruusun tuoksusta ja samalla toivottaa kaikille kiireetöntä ja mukavaa Juhannusta.

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Mukava tiistai-iltapäivä näyttelyssä

 Sain vinkin kässänäyttelystä Jättölän kylätalolla. Aikataulu oli vähän tiukoilla mutta ehdin kuin ehdinkin katsomaan kauniita käden töitä:) Muutaman vinoon menneen kuvankin napsasin muistoksi. Paljon kaunista olivat naiset saaneet aikaiseksi, jotenkin vaan tuo kasvisaiheinen työ pisti heti silmään:) Minulla on pieni palsta kaupungin reunamilla ja sieltä odotan kuvan mukaista satoa, ehkä työ siksi oli niin ajankohtainen:)




Olipa kyllä mieleenpainuva tutustuminen näyttelyyn, tapasin kolme mukavaa naista jotka olivat "tuttuja" blogivierailuista:) Kaikki olivat niin ystävällisiä ja kivoja. Jos asuisin vähänkin lähempänä niin tunkisin kyllä itseni heidän kerhoonsa opettelemaan uusia ideoita ja rupattelemaan mukavia;)


Arpaonnikin oli mukana, voitin kirjan, neulatyynyn ja pienen pussukan. Kirjaa vilkaisin kotimatkalla ja siellä oli pari pientä juttua joita voisi joskus kokeilla tehdä.
Kangasporkkanan ja siihen kaavan sain mukaani kotiin tuotavaksi. Silmäilin jo kankaitani mutta sopivia ei oikein löytynyt joten taas oli lähdettävä kangaskauppiaan juttusille. Aion tehdä noita porkkanoita lomaviikolla kun olemme mökillä. Ompelen saumat valmiiksi koneella kotona ja käsityöosuuden teen sitten mökin rannalla istuskellessa:) 



Minulla oli tarvetta pallokankaille ja jottei tilaus olisi niin pieni niin samaan lähetykseen tilasin myös kuppikakkutäti-kangasta. Katsotaan mitä siitä joskus aikanaan valmistuu. Pieni kiva ompeluaiheinen paneelikangas tuli paketissa kaupanpäällisenä.



Vielä haluan kiittää teitä tapaamiani naisia näyttelyssä!
Kovin mukava tunnelma oli ajatuksissa vielä kotonakin:)

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Laukku raitakankaasta


Summer in the park-blokeista tekeillä oleva peite on tikkausta vailla. Takakangas, vanu ja päällinen on yhdistetty nuppineuloila ja pinmooreilla. Se saa nyt odottaa hetken. Haluan ommella välillä jotain muuta. Mielenkiinto on siirtynyt kassihommiin:) Sinisävyistä raitakangasta oli pieni pala ja jonkin aikaa piti miettiä mitä siitä saisi aikaiseksi. Mittailin ja mittailin.....ja juuri ja juuri tähän kassimalliin se riitti. Tai ei oikeastaan riittänyt. Vetoketjulipare ja sangat oli tehtävä Marimekon unikkokankaasta, sitäkin oli tosin vaan pitkä pala reunasuikaletta, jäänyt varmaankin verhon reunasta ja kangassuikale on jostain kulkeutunut minulle. Tähän tarkoitukseen se kuitenkin riitti. Ja aika hyvin näyttää sulautuvan joukkoon. Lopuksi vielä jojo-kukkaset koristamaan kassia:)







tiistai 11. kesäkuuta 2013

Arvausvoitto:)

Marlen blogissa oli vähän aikaa sitten arvauskisa johon otin tietenkin osaa. Ja hyvällä menestyksellä:) Voitin Kirsikkajätskikolikkokukkaron ja paketissa oli yllätyksenä maatuska-avainperä!! Molemmat niin kohdalle osuvia, tykkään kirsikoista ja jäätelöstä, nyt vaan lenkille lähtiessä mukavan kokoinen kukkaro mukaan ja sinne sopivasti kolikoita.
Tykkään myös maatuskoista, niitäkin on hyllyllä pari sarjaa ja lisäksi yksi kolmen sarja itse ommeltuna;) Avaimen peränä olen pitänyt pitkää nauhaa jossa lukee: tämä on hyvä päivä. Se on nyt hyvä vaihtaa uuteen mukavamman kokoiseen.


Marlelle paljon kauniita kiitoksia mukavasta päivän piristävästä paketista! 


lauantai 8. kesäkuuta 2013

Fabric Rolls-kaitaleet valmistuvat..........

Vanhoja vuosilomia oli jäänyt kolme päivää käyttämättä -olosuhteiden pakosta-. Päätin pitää ne nyt vielä ennen uuden loman alkamista ja sopivaan kohtaan osuivatkin. Lämmintä on ja aurinkoista. Tosin minulla se tarkoitaa sitä että ulkona ei paljonkaan jaksa olla mutta mikäs sen mieluisampaa, saa ommella. Kodinhoitohuoneesta on ovi auki talon varjoisammalle puolelle ja sieltä tulee silloin tällöin pieni tuulen hengähdys. Tosin kuuma on tullut tässäkin hommassa, lattialämmitys pitää siitä huolen:) Ehkäpä nyt hieman helpottaa kun säätiedoitus on luvannut vähän viileämpää siis normaalia kesäsäätä.

Fabric Rolls-kaitaleiden kanssa lähdin etenemään katsomalla videoita mitä niistä voisi tehdä. Löysin Summer in the park-mallin ja sitä noudattaen alkoi leikkuu ja ompelu.

Ensiksi ommeltiin kahdenlaisia kolmen kaitaleen yhdistelmiä, vaalea-tumma-vaalea ja tumma-vaalea-tumma.


Seuraavaksi kaitaleyhdistelmät päällekkäin ja ompelu pitkiltä sivuilta yhteen. Oikeassa reunassa olevaa ommelta ei näy kuvassa, kangas on niin vaaleaa että ommel katoaa näkyvistä.


Silityksen jälkeen kolmioita leikkaamaan:)




Helppoa ja nopeaa. Suorien saumojen yhteen ompeleminen rupesi jo vähän kyllästyttämäänkin. Vähän pitäisi olla hommassa haastetta;) 

Leikkauksen jälkeen syntyy erilaisia kiinnostavia blokkeja. 



 Asettelin blokit "suunnitteluseinälle" ja etsin mieluisampaa vaihtoehtoa.


Sik-sak-mallista olisin pitänyt enemmän mutta samanlaisia blokkeja ei ollut niin paljoa että olisin saanut niillä rivit loppuun asti. Päädyin siis alempaan vaihtoehtoon. Jotta työstä tulisi  järkevän kokoinen jouduin tekemään jatkoksi sekalaisia raidoituksia olemassa olevista kankaista koska rullassa olevia kaitaleita oli vain rajallinen määrä. Alempana olevaan vaihtoehtoon sain ne paremmin upotettua.



keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Magic Star Block

Kankaiden valinta tilkkutöihin on joskus helppoa ja joskus enemmän ja joskus vähemmän hankalaa. Tähän blokkiin valinta oli hankalaakin hankalampaa, en millään meinannut löytää sopivia. Alkuperäisen ohjeen valinnoista en oiken pitänyt enkä kulmissa olevien isojen neliöiden korostumisesta noin voimakkaasti, yritin saada tähän vähän neutraalimman vaihtoehdon. Jos näistä blokeista ommeltaisiin iso työ voisi olla että isot kulmaneliöt sopisivatkin hyvin silmääni:)


Magic Star Block

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Fabric Rolls käsittelyssä



Kävin viime kesänä Forssassa -vai lienikö jo edelliskesä- Kankainen-kangaskaupassa ja ostin sieltä Fabric Rollsìn jollaisesta olin pitkään haaveillut:) Asiaan perehtymättömänä ostin tietenkin vain yhden rullan jossa oli 25 kpl n.metrin kangassuikaletta. Olisi pitänyt ymmärtää että eihän tuosta riitä juuri mihinkään kun sitä rupeaa vielä silppuamaan pienemmiksi paloiksi, saumanarathan vievät oman osansa. Onneksi olin tajunnut ostaa samaa sävyä kangasta pakaltakin (jonka olin ajatellut työn takapuoleksi) ja pari muuta väritään sopivaa löytyi  kangasvarastostani;) 
Omistan yhden kirjan jossa on tehty suikaleista peitteitä mutta mikään kirjan malleista ei nyt kiinnostanut. No, seuraavana on tietenkin tietokone josta löytää vaikka mitä kun jaksaa vaan selailla ja etsiä. Eräs löytämäni malli jäikin mieltä painamaan ja sitä tässä illan aikana aion vielä pohdiskella:) 

Kangasarvonta Hippu-blogissa:)